Politiet undersøker etavsperret område der to personer er skadet i en eksplosjon ved t-banestasjonen Vårby Gård utenfor Stockholm søndag. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Få timer før en mann ble drept av en håndgranat han fant på gata sør i Stockholm, ble det avfyrt skudd på det samme stedet, bekrefter svensk politi.

Mannen som mistet livet søndag var i 60-årsalderen og trodde ifølge samboeren at det var et leketøy han plukket opp.

Svensk politi vet ikke hvordan håndgranaten hadde havnet der, men bekrefter nå overfor avisa  Expressen
at det ble meldt om skyting samme sted noen timer tidligere.

annonse

– Vi har konstatert at det har vært skyting på stedet noen timer før håndgranaten ble funnet, sier politiets etterforskningsleder Lars Bröms.

Ber om tips

– Skytingen fant sted om natten mellom lørdag og søndag, og vi vil gjerne ha opplysninger fra publikum om denne hendelsen, sier han.

annonse

Politiet ber alle om å være varsomme dersom de finner noe som ligner en håndgranat og straks melde fra til politiet.

Også i Umeå og Malmö er det funnet håndgranater den siste tiden, og ifølge politiet er slike granater blitt stadig vanligere i kriminelle miljøer.

Bangers

Kraftige, små sprengladninger som svensk politi omtaler som «bangers» er også et problem. Torsdag måtte to politifolk og en lærer behandles på sykehus etter at en slik ble kastet inn i kantinen på en skole i Tumba utenfor Stockholm.

Den 29. desember ble en politibil sprengt i stykker utenfor politistasjonen i Malmö. Ifølge Olofsson var det sannsynligvis en større utgave av en slik ladning som ble brukt.

Han kaller den økende bruken av sprengstoff «en svært urovekkende utvikling». Svensk politi opplyser at en stor del av håndgranatene i Sverige kommer fra det tidligere Jugoslavia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon