In this photo taken Tuesday, April 21, 2015, Burundian refugee children stand in the mud near to tents holding hundreds of other refugees who have fled from Burundi, at the Gashora refugee camp, in the Bugesera district of Rwanda. More than 10,000 people from the East African nation of Burundi have crossed into neighboring Rwanda amid threats of violence ahead of elections, with many arriving saying they have been intimidated by thugs who support President Pierre Nkurunziza who may seek a third term. (AP Photo/Edmund Kagire)
annonse
annonse

Over 100.000 flyktninger i Rwanda må klare seg med mindre mat som følge av at FN får inn mindre penger fra verdens land.

Verdens matvareprogram (WFP) og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) opplyste torsdag at de er blitt tvunget til å redusere matrasjonene og utdeling av kontanter til flyktninger fra Kongo og Burundi som bor i flyktningleirer i Rwanda.

Inntil november 2017 ga WFP 16,96 kilo mat til hver flyktning i måneden, hovedsakelig mais, bønner, matolje og salt. Andre flyktninger mottok 7.600 rwandiske franc (72 kroner) for å kjøpe mat på de lokale markedene. Nå har imidlertid manglende finansiering tvunget WFP til å minske hjelpen til 90 prosent i november og desember.

annonse

– Finansieringssituasjonen er nå så ille at fra januar må WFP redusere størrelsen på rasjonene enda mer, til 75 prosent, heter det i en uttalelse der de to FN organisasjonene ber verdens giverland om å bidra med mer.

NTB-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon