Oslo 20160906. Sylvi Listhaug åpner ny modul på Politiets utlendingsinternat på Trandum.Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vises rundt i den nye modulen på Politiets utlendingsinternat på Trandum tirsdag av PU-sjef Morten Hojem Ervik og avdelingsleder Kristina Lægreid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5.434 personer ble tvangsreturnert i 2017. Det er 60 prosent av regjeringens mål om 9.000 utsendinger og 33 prosent færre enn i 2016.

– Returtallet henger sammen med antall asylankomster. Vi har nå lagt bak oss to år med rekordlave ankomster, og dette påvirker antallet tvangsmessige returer politiet gjennomfører, forklarer sjef for Politiets utlendingsenhet (PU), Morten Hojem Ervik.

Totalt 5.434 personer ble tvangsreturnert av politiet fra Norge i 2017, viser statistikken fra PU. Det er en nedgang på 33 prosent fra 2016, og kun 60 prosent av regjeringens mål om 9.000 tvangsreturer av utenlandske statsborgere. Heller ikke i 2016 ble det tvangsreturnert så mange som regjeringen ønsket.

I 2018 har regjeringen mål om å returnere 7.500 personer, opplyser Justisdepartementet til NTB.

Reiser ut på egen hånd

918 ble sendt ut etter å ha fått avslag på asylsøknad, og 461 ble sendt til andre land som de hadde vært innom før de søkte asyl i Norge.

PU-sjefen viser også til at personer med avslag på asyl i økende grad forsvinner fra landet på egen hånd.

Den største gruppen uttransporterte er 452 personer fra Romania, etterfulgt av 373 fra Albania.

234 mindreårige ble uttransportert, hvorav 220 var del av familier, og 14 var enslige.

Mange straffede

Nesten fire av ti, 38,7 prosent, som ble uttransportert, var dømt for en kriminell handling. Det er en økning fra 2016, da 28 prosent av de returnerte var ilagt en straffereaksjon.

Romania, Polen og Litauen var de tre mest representerte nasjonalitetene blant straffede som ble sendt ut. Til sammen utgjorde disse tre landene 42 prosent.

Dette er særdeles viktig for kriminalitetsbekjempelsen. Det er ingen tvil om at denne innsatsen sparer samfunnet for betydelige kostnader, sier Hojem Ervik i pressemeldingen fra PU.

(©NTB)

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]