Amnesty og Folkehjelpen angriper Sylvi Listhaug, igjen

Sylvi Listhaug. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I disse dager er Sylvi Listhaug i Afrika for å finne løsninger på flyktningproblematikken. Det er for mange som krysser den farlige ferden over Middelhavet, og få av disse igjen fyller vilkårene for asyl. Men ofte er det nærmest umulig å returnere grunnløse, hjemlandet vil ikke ta dem i mot.

Dette er et av formålet til Listhaugs reise, og et annet er å få transittlandene til å begrense gjennomstrømning. Et av disse er Sudan. Men det faller Amnesty og Folkehjelpen tungt for brystet. De vil ikke at Norge skal inngå avtaler med Sudan, og advarer Listhaug mot å forhandle med mistenkt krigsforbryter.

En kan ha forståelse for de etiske betenkeligheter, med tanke på presidentens blodige hender, men så lenge han er landets overhode så er det ingen andre å snakke med.

Amnesty og Folkehjelpen tenker ikke løsninger, de er mer opptatt av kritikk. Det er aldri noen alternativer, bare en pekefinger. En kan kan få et inntrykket at de ser økonomi i flyktninger og at de av den grunn bruker sine krefter på å motarbeide begrensninger. Generalsekretær Folkehjelpen Henriette Westhrin satt på Dax 18 og snakket med følelsesladde ord: mennesker på flukt og verste humanitære krisen. De var salgsargumenter, hun vet som oss andre at de fleste er økonomiske flyktninger og at de betaler menneskesmuglere tusenvis av dollar.

«Boofis» – det er somalisk og betyr «å blåse opp» – boofis er resultatet av mange års glorifisering av reisen til Europa og Amerika der misunnelsen vokser hos den som blir utsatt for det. Dette fenomenet resulterer også i at mødre forlater sine barn, og ungdommer sine foreldre og utsetter seg selv for stor fare. Det man blåser opp er hvor enkelt det er å komme seg til Europa. Farer blir ignorert, traumaer blir oversett og drømmen om Europa overvinner all frykt.

De har gått sammen med 45  organisasjoner i et felles opprop til Trine Skei Grande, med krav om gjeninnføring av en utviklingsminister. Bistandsbudsjettet er på 35 milliarder, så her er det snakk om mye penger.

EU har kommet til en avtale med Sudan, de skal få opplæring og utstyr til grensekontroll. Men organisasjonene har liten tro på prosjektet, de dømmer det nord og ned, før oppstart! Men de kommer ikke opp med noen andre løsninger. Vil de helst at folkevandringen fortsetter? Selv med de konsekvenser det medfører: drukning, kidnapping, slavehandel, vold og drap?

« – truer menneskerettighetene ved å argumentere for at nasjonale interesser kan komme i første rekke i asyl- og innvandringspolitikken, mener Amnesty.»

Skal vi hjelpe noen få eller flest mulig? Vi får mer igjen for pengene om de brukes i deres nærområder enn her hjemme: «I fjor kostet flyktningadministrasjonen over 20 milliarder».

En kan fort danne seg et inntrykk av at organisasjonene har en politisk agenda og at de ser på Sylvi Listhaug som en motstander. «Flyktninger har blitt et tabu for alle andre enn Sylvi Listhaug». Det er alltid henne, ikke regjeringen, selv om det er regjeringens politikk hun utfører.

Kommunikasjonen er emosjonell, det er personen Sylvi Listhaug, ikke statsråden.

Alle enig at styresmaktene i Sudan har et dårlig skussmål. Men landet ligger i en strategisk posisjon om en skal begrense folkevandringen mot Europa. Da er det en god realpolitikk å inngå en avtale.

 


Publisert: jan 13, 2018 @ 7:22 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Einar Hammer

Kommentator

Latest posts by Einar Hammer (see all)

 • KriKra

  Trine Skei Grande skulle egentlig være med på turen, men rakk ikke flyet etter en detour innom en åker i Trøndelagen.

  • Kjell Pettersen

   Var hun ute og lagde kornsirkler?

 • ferguson

  Kritikk fra Amnesty og folkehjelpen skal man drite fullstendig i.De har en agenda for det.Amnesty og folkehjelpen gir fullstendig faen i det norske folket og Norge.Den eneste gangen de bryr seg om det norske folk er når de skal ha pengeinnsamling i Norge.

  • Einar Hove

   Kritikk fra nevnte organisasjoner o.l skattepengestøttede organisasjoner er å betrakte som et kvalitetsstempel på dagens regjering og i særdeleshet Sylvi Listhaug.

  • Henrik Trøen

   Jeg tror ikke mange forstår hvilken trussel Listhaug er mot eiendomsprisene i mange kommuner i distriktene. Hennes planer om et sentralisert mottak på Østlandet kan føre til kollaps i utleiemarkedet. Hundrevis av boliger er leid ut til flyktninger. Mange av disse er tungt belånt.

  • tomnico

   For samtlige av disse organisasjonene dreier dette seg om penger til egen kasse. Lite innvandring = mindre penger i kassen og de risikerer å måtte tære på sine egne milliard-investeringer på børsen i New York. Klart de må gå til felles frontalangrep på S Listhaug som forvalter regjeringens innvandringspolitikk som setter kjepper i hjulene for dem.

  • Panzer

   Norsk folkehjelp er jo dannet av Arbeiderpartiet i sin tid og er en ren sosialistisk organisasjon.
   Anbefaler folk flest å boikotte en slik sekt som kun er ute etter penger fra det norske folk.

  • Tor Erling Aulie

   Enig.

  • gunhild gunheim

   Perfekt oppsummert! Svikere som jobber for utlendinger, på vår bekostning.

 • Lars Pedersen

  Apropos masseinnvandring av såkalt flyktninger. Nå er det visstnok slutt på krigen i Syria. Da vil jeg anta at de skal hjem? Eller?

  • invernes

   Grande trenger de en stund til i alle fall til potetene er høstet.

  • Ulrik Nyborg

   Det blir nok «eller»

  • Mattmaapende

   Guess again!
   En fot i døra er en permanent fot i døra.
   Alt vrøvl om retur når fred er bullshit. Hadde det fungert ville det ikke vært Bosniere eller Albanere, eller Pakistanere, eller Irakere her i dag.

   Asylinstitutet er intet annet enn et fripass med livstidsvarighet for deg og alle dine onkler, tanter, nevøer, nieser, brødre og søstre og etterkommende av de respektive.

   • heimevernet

    Ikke glem familien til familien til familien til familien…. Og henteektefeller til enhver som har kommet seg inn. Pluss ekstrakoner i utlandet og deres barn. Det tar ikke slutt. Et sort hull av kostnader som for det meste gir «berikelser» til gjengjeld.

  • Knut Konsulent

   Slutt på krigen i Syria…?
   Hvor har du det fra…?

   • oliver

    Det er varslet seier over IS, men USA nekter å reise hjem…

   • Einar Hove

    Sikkert mediene.

   • Panzer

    Aldri vært krig i hele Syria, mange områder og byer er helt urørte i landet, men det rapporteres det ikke noe om.

   • Lars Pedersen

    Urix.

  • gunhild gunheim

   Nemlig! Det som må gjøres er å forandre lovene slik at utleninger ikke kan leve her på stønader. Når de ikke får leve på våre penger kommer de ikke heller.
   Dessuten: ut av EØS og FN, og Asylinstituttet, som blir misbrukt av migranter.

  • Olga Helgersen

   Ja, det er slutt på krigen i Syria og man må kunne stille spørsmålstegn ved syrere som ikke ønsker å reise hjem. Hva har de gjort i hjemlandet som tilsier at retur er uaktuelt? Assad godtar alle religioner bare ikke de ekstreme variantene, hva sier det om de syrere som blir her i landet? Kommer det flere «flyktninger» fra Syria har man god grunn til å stille spørsmålstegn ved deres fortid og ikke minst deres hensikter her i landet. Tenker også at de som har påberopt seg å være syrere, men egentlig er afghanere etc skal få oppleve spennende tider fremover OM Norge krever at disse returnerer.

 • Svein Pedersen

  Amnesty og Folkehjelp en, er to av mange såkalt gode organisasjoner. Som 🙊🙉🙈 for Norges systematiske brudd på menneskerettighetene.
  Da disse bruddene kun gjeder etnisk norske arbeidere, som pga skader må søke yrkesskadetrygd.
  Men når det gjelder å stå på, for en ideologi som nekter å integreres, da står de på, for å gjøre vårt land utrygt.
  Skammelig!

 • Jens – alt er på Twitter

  Ironisk nok er Amnesty og Norsk Folkehjelp blant organisasjonene som har gjort aller mest for å spre voldtekt i Norge.

  Ved å med uendelig energi gjøre sitt aller ytterste for å fremstille innvandring i et aller best mulig lys, har de forårsaket støtte til denne innvandringen på falsk grunnlag, og dermed i neste rekke forårsaket de forutsigbare voldtekene som resulterer. Årsak-virkning.

  Ønsker du å kjøpe deg en voldtekt av et barn? Doner penger til Amnesty. Du kan også oppnå at et nytt, og et nytt, og et nytt, og et nytt norsk barn blir voldtatt, som så mange ganger før. Jo mer penger, jo bedre sjanser. Vil vi få en ny episode som da 12-åringen ble voldtatt av en asylsøker? Det kan du avgjøre med pengestøtten din. Jeg foretrekker å støtte organisasjoner som faktisk arbeider mot voldtekt av norske barn.

 • Henning Nielsen

  Typisk hersketeknikk å gå på enkeltperson, men ikke på regjeringen som står bak henne. Svært feigt, rett og slett. Men Listhaug vinner på dette, og er i dag Norges viktigste og mest verdifulle politiker.

  De som arbeider for flere «flyktninger» til landet, har også et moralsk ansvar for alle som drukner i Middelhavet.

 • Torgunn

  Skulle gjerne sett hele budsjettet til Norsk Folkehjelp, lønninger inklusive.
  Norsk Folkehjelp er eid av LO.
  Det er alvorlige problemer knyttet til migrasjon og velferdsutgifter.
  Har Norsk Folkehjelp en liten tanke for Norge og nordmenn?
  Det finnes et utall dollarmilliardærer i Afrika. Kanskje Norsk Folkehjelp burde gjøre en innsats overfor disse, men tanke på samfunnstviklingen på eget kontinent?

 • AugustPetersen

  Organisasjoner med statsstøtte.

 • Triturus cristatus

  Gi aldri en krone til disse organisasjonene!

  Gi dem heller til våre alternative medier, eller kjøp noe fint til deg selv. Med god samvittighet.

 • Lars Eriksen

  Forutsigbare oppgulp fra disse organisasjonene viser bare at Listhaug gjør en god jobb.Selvsagt fint å sjekke forholdene i landene disse NAV-turistene reiser fra på vei til rikdom i Europa.
  Heia Sylvi!

 • Gj

  Bra Sylvi Listhaug! Du er en fantastisk flott kvinne med Det som er best for Norge og Nordmenn høgst på dags orden. Små barns mor i tillegg! Norge er så heldig at du gjør det du gjør for Norge.
  Med vennlig hilsen
  En Innvandre bosatt 15år i Noreg.

 • invernes

  På tide at det norske folk slår ring rundt Sylvi og viser at vi står skulder ved skulder sammen med Sylvi mot disse sataniske onde djevelske kreftene som vil ødelegge vårt land og fremtiden til de som rettmessig skal arve dette landet.

  • Gj

   Enig! God bless Sylvi Listhaug!
   In the name of Jesus Christ!

   • gunhild gunheim

    God kommentar!!

 • Benelli Hanssen

  gir ikke ei krone mer til organisasjonene. Norge får hjelpe til og da helst langt uttafor våre grenser. Ikke til motekledde sterke menn/gutter med android mobil og glinsende skinnjakker.

  • Truls

   du gjør nok det, via skatteseddelen…..

  • Reidun Kristoffersen

   Ikke jeg heller- frivillig.

 • Tore Halvorsen

  «offre menneskerettigheter pga nasjonale interesser»

  Nasjonale intereseer = våre egne menneskerettigheter. Rimelig sleipt at globalistenes NGO’er og snu det på hodet, bruke andres menneskerettigheter som argument til å bryte våre egne menneskerettigheter.

  Og hvor er FN, og alle andre såkalte altruistiske organisasjoner, verdensledere og andre såkallte «gode» når det kommer til land som bryter menneskerettigheter og despoter? Hvorfor settes det ikke tilltak mot disse regimene som nekter sine egne borgere å komme tilbake, ikk engang høylydte protester og fordømmelser fra FN og resten av hyklerikoret? Hvorfor hører vi ingenting om regimeendringer der nede hvis lederskapet er så menneskefientlig? Sanksjoner? Ingen verdens ting? De oppfører seg som om alt dette er helt OK og slik det skal være, men så angriper de uskyldige land som ikke har noe med situasjonen å gjøre annet enn at vi angivelig gir hundrevis av millioner kroner i bistand til Sudan?

  Norge bør kutte all finansiell støtte til disse NGO’ene, verdens rikeste (eliten) kan betale for deres egne aktivister selv.

 • Kjell Pettersen

  For godhetsposørene er det bare helt åpne grenser fra alle MENA land som er godt nok.
  Og selvfølgelig alle retter og null plikter for migrantene.
  Og aller helst skulle alle vært hentet med fly.
  Å gi penger til desse, er å undergrave egen befolkning

 • Sven Åke Svensson

  Amnesty og Folkehjelpen får støtte statlig og privat for å finansiere «transport» i middelhavet?
  Hvorfor tar ikke Resett feks å dykker litt ned i de politiske motivene til disse organisasjonene ifht hvorfor å finansiere dette kontra å hjelpe tusenvis flere i nærområdene.
  Gå inn tungt for å avsløre svindelen og korrupsjonen som foregår. Jeg kan garantere at om dere legger tyngde i dette vil det bli ett ramaskrik uten sidestykke.

 • terje arne didriksen

  jeg jobbet for norsk folkehjelp helt på slutten av 80 tallet da de holdt til nederst i konowsgt. maken til misfostre har jeg etter det aldri møtt på en arbeidsplass. faren min hadde kalt dem sure gulvkluter, kast dem i søpla. jeg kaller dem kirkegårdsarbeidere. kort vei til endelikt.

 • Jon H

  Flott at regjeringen og Listhaug tar slike initiativ. Den enorme migrantstrømmen og masseinnvandringen fra Afrika til Europa må stoppes, og det må være mulig å returnere mennesker som ikke har rett til opphold i Europa. Det er kritisk viktig at Europa tar kontroll over denne situasjonen. Ingen er tjent med at Europa kollapser under byrdene som massemigrasjonen fra Afrika og Midt-Østen påfører Europas land og befolkninger. Heller ikke MENA-land og befolkninger i disse landene.

  Mht. organisasjoner som Amnesty og Folkehjelpen: Ved siden av ideelle motiver, er de en del av en gigantisk asylindustri – en milliardindustri med en enorm opparbeidet infrastruktur for å håndtere flyktninger, asylsøkere og migrantstrømmer på alle mulige måter. De vil nok gjerne opprettholde denne infrastrukturen og ikke se seg nødt til å bygge ned virksomheten. De bryr seg neppe om at masseinnvandringen og migrantstrømmen ikke er bærekraftig, verken økonomisk, kulturelt eller på andre måter for Europas land og befolkninger. Slikt er utenfor deres domene. De overlater til andre å ev. ta seg av slike bekymringer. De vil systematisk og prinsipielt motarbeide alt som kan redusere asylindustriens mange virksomhetsområder.

 • 1984

  «Amnesty og Folkehjelpen angriper Sylvi Listhaug, igjen».

  PK-mafiaen er en rød-brun fascisme, av verste sort, som har kun en agenda; fullstendig å forårsake utradering av det norske samfunn. Hvorfor har de et slikt hat mot det samfunnet som de har blitt båret frem av, av generasjoner som har ofret sine liv for vår nåværende generasjon. Verden er syk og dette er bare begynnelsen. Historien gjentar seg og kun noen få har lært. Dette vil selvsagt straffe seg. Den som ikke har lært av historien vil gjøre de samme feilene om igjen!

 • Tor Anders Engen

  Det er noe betenkt at organisasjoner som er villig til å ofre sine egne landsmenn for å kunne tjene noen penger på personer som ikke har noen grunn til å være i vesten.

  Hvorfor klarer ingen NGOer å gjøre det beste for de som har det vanskeligst. Vi så hvor gode disse NGOer egentlig er under migrant kaoset i 2015. Der fattige svensker ønsket å få hjelp, stilte seg i kø sammen med «flyktninger» med de neste smartphoner, designer klær og gullklokker. Der f.eks. røde kors nektet å gi de etniske svensker kaffe. for å demonstrere hvor «gode» disse var, helte dem heller ut kaffen enn å gi til sine egne landsmenn i nød. På toppen av dette, ble de som reagerte på dette, når det ble avslørt, ble definert som «rasister» og de «gode» venstreradikale feminister.

  Det som er også noe «underlig» blant de venstreradikale feminister. Er at den økningen av vold, voldtekter og annen kriminalitet blir omdefinert som noe som alltid har vært der. Så et intervju med en kvinnelig engelsk politileder, der klarer hun å ytre at kidnapping og gjengvoldtekt av unge engelske jenter har vært utført i flere hundre år. Så det var ikke et viktig tema for dem. Klart media er med på å dekke over slikt.

  Det er en sterkt motstand i media å ta opp saker der det settes sterke kritiske spørsmål til multikulturen og deres berikelse. Selv lurte jeg på hvorfor ikke saken om ei finsk jente ble voldtatt og brent ihjel var svaret klart og tydelig. «Dette er ikke en troverdig nyhetskanal», selv om det som var gjort var å oversette en kilde fra finsk til svensk, Der kilden var YLE, dvs den finske statskanalen. Fra dette kan man tolke dit hen at journalister vil heller lyve og dekke over saker som gjelder sine «gullunger». Siden dem gjør ingen feil.

  Men når det er sagt, man kan også undre på hvorfor EU er med å saboterer økonomien til land f,eks. i Afrika ved å dumpe subsidiert landbruksprodukter på dem. Men også NGOer ødelegger tekstil og kles-industrien ved å sende lass med klær til land som skriker etter å ha noe å gjøre. Det er noe som heter «man hjelper en ved å ikke hjelpe en».

  • oliver

   Hele bistand- og hjelpeapparatet i Norge, og sikkert mange andre land, har dyrket frem både nasjonale og internasjonale mafiakulturer som kun kan stanses ved å strupe pengeoverføringen fra stater og sponsorer. At Norge alene har et bistandsbudsjett på 35 milliarder pluss det vi betaler for innvandringen og ellers rundhåndet deler ut rundt omkring i verden er ikke mindre enn en skandale. SKANDALE!
   Hva totalbeløpet for dette godhetstyranniet endte på i 2017 skulle jeg gjerne ha visst.

 • no show

  Henriette Westhrin , ex SU, SV er en løgner, som kun tenker på egen posisjon i mylderet som går under fellesbetegnelsen «godhet industri «. Dessverre er det ingen godhet å spore utover sjansen til evig jobb på toppen i NGO organisasjoner

  Hvordan disse løgnere klarer leve i konstant selvbedrag er en gåte.
  Flyktninger?
  Løgn.
  Sosialistene, de jobber aktivt for å ødelegge Norge gjennom skattefinansiert omvendt rasisme.
  På tide å stoppe galskapen.

 • Kjell Pettersen

  Professor Haaland Matlary, en klokere dame enn meg;

  Jeg tror at det nå vil måtte bli en bråstopp i migrasjon og at hvert
  land vil måtte stenge egne grenser, siden Schengen-grensen ikke er under
  kontroll.

  Politikerne er nødt til å se migrasjonsstrømmen i
  sammenheng med sikkerhet, og sikkerheten må prioriteres. Det liker de
  ikke, for motkreftene fra frivillige organisasjoner og
  menneskerettighetsaktivister er stor. Men den første menneskerett er
  retten til liv. Har man ikke fysisk sikkerhet for eget liv, har man
  ingen andre rettigheter. Og et lands regjering skal først og fremst
  sikre sine egne borgeres rett til liv.

  Nå må Europas regjeringer konsentrere seg om å sikre sine egne
  borgere og sine samfunn med alle midler. Dette er en unntakstilstand som
  vil vare en god stund, og vi må regne med flere angrep. Nasjonal og
  vestlig solidaritet og motstandskraft blir vesentlig fremover.

  Janne Haaland Matlary, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo

 • Truls

  Hitlers nazime kunne i dag vært forkledd som en NGO!

 • Torgus

  Flyktninge industrien vet hvilke strenger de skal spille på for å holde naive nordmenn nede… -og inntektene oppe.

 • Gudrun Gremnes

  Gjesp……………………………………..men fantastiske Sylvi står han av denne gangen også. Fantastisk dame.

 • Truls

  Dog verdt å merke seg at de ikke angriper Sudans president……

 • RogueSecret

  Snart påtide å bytte ut politikere i hele europa, dette er å blir en sverdløs overtakelse av europa i allahs navn.

 • Gj

  Amnesty International er en Soros front organisasjon. Victor Orban har rett.

 • Orsen330

  Det er klart at flere forlater sitt hjemland, og sikter seg inn på feks. min lille midtnorske kommune når bildene og meldingene fra de økonomiske migrantene som bor her mottas.
  Eget nyoppusset hus, alt av møbler og hvitevarer, førerkort og egen bil, fullt opparbeidetde pensjonsrettigheter, gratis utdannelse og 20 000 utbetalt hver måned, og det etter bare to år i Norge.
  Min sønn går på skole og studerer, har 200 000 i studielån, ikke bil og førerkort og bor på en liten hybel.

  • Xal Yomo

   Og da har han nok ikke fått studentbolig heller! Studentsamskinadene får masse offentligen penger for å bygge nye, MEN det er nesten bare (70%+) utlendinger som får leie disse.

 • Olaus Trøgheim

  Jo mere Listhaug lykkes, jo mindre penger får sugerørsorganisasjone og deres ledere. Dette vet de forbaska godt.

 • zandman

  Dette må komme bedre frem i media.
  Disse organisasjonene har selvfølgelig stor interesse av at «flyktningstrømmen»
  fortsetter.Det er jo dette som er deres «forretningsmodell».

 • snakkefinger

  «ikke forhandle med krigsforbrytere»

  Vi har Støre og Stoltenberg (ap) her hjemme som ikke er stilt for riksrett pga syria og libbya enda

 • Panzer

  Det er for jævlig at afrikanske land bruker sine egne statsborgere som pressmiddel for å få EU til å utbetale enorme summer for å hindre egne borgere fra å emigrere.

  • Kjell Svensen

   Akkurat som hunder som gjør triks for en godbit.

 • Kjell Svensen

  Det er snakk om 35 milliarder totalt bortkastede kroner!

 • FerdinandLinthoeNaeshagen

  Organisasjoner som ikke bør støttes.
  Vi bør sette opp en liste over organisasjoner som absolutt ikke bør støttes av oss som er opptatt av det norske folkets velferd. Amnesty, Norsk Folkehjelp og Røde Kors med sin leder Robert Mood, ikke akkurat noen venn av det norske folket. Det finnes nettsted hvor man kan publisere en oppdatert og fyldigere liste over slike. Hvis man ikke er masochist, er det vanvidd å støtte slike.

 • Kjell Pettersen

  Han som sier dette er ingen hvem som helst.

  «Generalsekretær for Dansk Flyktninghjelp, Andreas Kamm,har uttalt;

  Det er en historisk ubalanse mellom antall
  flyktninger og verdens kapasitet til å beskytte og hjelpe dem.

  – Vi risikerer at motsetninger mellom flyktninger og migranter på den
  ene siden og lokalbefolkningene på den andre siden går helt skjevt og
  eskalerer, og i mine øyne står vi overfor et desidert ragnarok-scenario,
  sa han i et intervju til Jyllands-Posten.

  Han mener Europa ikke kan importere «overskuddsbefolkninger».

  – Vi kan ikke være forpliktet til å ødelegge vårt eget samfunn. Vi må stoppe før det, hvis vi overhode kan, sier han.»

  På spørsmål fra Aftenposten bekrefter Dansk Flygtninghjælp at Kamm er riktig gjengitt av Jyllands-Posten

 • Olga Helgersen

  Slik det er nå venter 6.6++ millioner på å entre Europa. Disse er ikke flyktninger, men forventer at europeere via skatt skal underholde de resten av livet. Tror neppe europeere godtar hvitt slaveri – opptøyer og borgerkriger vil bli resultatet av denne uansvarlige politikken.

 • sinnamor

  Amnesty og Foljehjelpen som har bidratt til menneskesmuglingen i Middelhavet?
  Skal disse nå få diktere hvordan en norsk statsråd skal utføre sitt arbeide?

  Skamme seg?