Donald Trump (AP Photo/Evan Vucci, File)
annonse

USAs president Donald Trump nekter å svare på hvorvidt han allerede har snakket med Nord-Koreas leder Kim Jong-un via telefon, skriver Wall Street Journal.

– Jeg vil ikke kommentere det. Jeg sier ikke at jeg har snakket med ham, eller at jeg ikke har det. Jeg vil bare ikke kommentere det, siterte avisen ham på torsdag.

–Jeg har sannsynligvis en veldig god relasjon med Kim Jong-un. Jeg har relasjoner med folk. Jeg tror dere er overrasket, sa han videre, sistnevnte med generell henvisning til ansatte i nyhetsmedier.

annonse

Den amerikanske presidenten har brukt mye av sin tid i Det hvite hus på sabelrasling overfor Nord-Korea, som svar på sistnevntes mange atom- og missiltester. Blant annet har presidenten kalt Kim Jong-un «rocket man» og truet med «ild og vrede», mens den nordkoreanske lederen har kalt Trump en «gammel sullik».

Trump sier imidlertid at ofte etter fiendtlige utvekslinger «er plutselig noen min bestevenn». Og onsdag uttrykte han også at han er åpen for dialog med Nord-Korea «under de rette omstendighetene».

Det ga også Sør-Koreas Moon Jae-In uttrykk for torsdag, etter et historisk OL-møte mellom Sør- og Nord-Korea i grensebyen Panmunjom denne uka. De to landene ble også enige om å gjenopprette en direkte telefonlinje, samt om å holde samtaler for å dempe spenningen på Koreahalvøya.

NTB-DPA
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]