Ektemannen er pågrepet og siktet for drap på Janne Jemtland

Noen har satt opp blomster ved Fagerlundvegen i Brumunddal hvor det første blodsporet etter Janne Jemtland ble funnet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Janne Jemtlands ektemann er pågrepet og siktet for drap på 36-åringen, selv om kvinnen ennå ikke er funnet. Han nekter straffskyld for forsettlig drap.

Ektemannen ble pågrepet i Brumunddal fredag kveld etter at tekniske spor førte til at politiet mener de har skjellig grunn til mistanke om at ektemannen har begått drap.

– Bakgrunnen for pågripelsen er tekniske funn som er gjort på eiendommen til Jemtland og ektemannen fredag, sa påtaleansvarlig Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt på politiets pressekonferanse sent fredag kveld.

Ektemannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag i Hedmarken tingrett.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Vi tar sikte på foreta et foreløpig avhør i kveld, opplyser Dalsveen.

Politiet tok beslag i to biler og en traktor tidligere fredag, men Dalsveen vil ikke gå inn på detaljene rundt hvor og hvilke spor som er funnet, utover at det var spor på eiendommen fredag som førte til siktelse og pågripelse.

– I denne fasen av etterforskningen ber vi om forståelse for at vi ikke kan svare på detaljerte spørsmål, sa Dalsveen.

Erkjenner ikke straffskyld

Ifølge Nettavisen erkjenner ikke siktede skyld for forsettlig drap.

Dette bekreftes av advokat Jon Christian Elden, som i en sms til avisa skriver at ektemannen nekter straffskyld for forsettlig drap.

«Han har hatt mange lange samtaler med min kollega Ida Andenæs, og samarbeider med politiet og vil avhøres gjennom helgen. Han erkjenner ikke skyld for forsettlig drap», heter det i tekstmeldingen.

– Ikke funnet

Janne Jemtland er ennå ikke funnet, men politiet vil fortsette å lete etter henne. Fredag ble det foretatt søk i Mjøsa.

– Søket vil fortsette, det er en prioritert oppgave å finne henne, understreker Dalsveen.

Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, opplyser at eiendommen og et søkeområde er avsperret og bevoktet ettersom undersøkelsene fortsetter. Det er fortsatt fly- og droneforbund i radius på 5.000 meter fra eiendommen.

– Arbeidet fortsetter videre med 20 etterforskere fra Kripos i tillegg til ressurser fra Innlandet politidistrikt. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, understreker han.

Lensmannen opplyste at politiet har fått over 200 tips fra publikum i saken og oppfordret personer som tror de kan ha opplysninger i saken om å kontakte politiet.

Følges opp

Ekteparets to barn på 11 og 13 år er blitt tett fulgt opp av venner og familie i samarbeid med kommunens barnevernstjeneste. De har nå fått oppnevnt Inger Johanne Reiestad Hansen som bistandsadvokat.

– Jeg har selvsagt ennå ikke vært i kontakt med barna. Nå har de behov for familie og barnevernstjenesten. Jeg skal ivareta barnas interesser. De er i en spesielt sårbar alder, som gjør dette ekstra vanskelig. De trenger omsorg, ikke advokat, men jeg skal ta vare på dem i prosessen framover, sier Reiestad Hansen til NRK.

Den siktede ektemannen har fått oppnevnt advokat Ida Andenæs som forsvarer. NTB har ikke lyktes å komme i kontakt med henne fredag kveld.

Janne Jemtland (36) fra Brumunddal har vært savnet i to uker. Tidlig i etterforskningen ble det gjort to funn av blod i nærheten av sentrum av Brumunddal. Det er bekreftet at blodet tilhørte Jemtland.

Hun er ikke sett siden natt til 29. desember. De to blodsporene har til nå vært de eneste konkrete sporene etter kvinnen.


Publisert: jan 13, 2018 @ 8:07 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Jeg hadde mine mistanker sa gubben til kjerringa.

  • Ulrik Nyborg

   Ja,ofte er det slik. Dessverre.

 • Henning Nielsen

  To barn som har mistet begge foreldre. Ett liv sluknet, tre andre ødelagt. Verre blir det ikke.

 • Gerhard Isaksen

  Det mistenkte jeg fra første stund, spesielt siden han var så ivrig etter å få fram i media at han hadde kontaktet Politiet to ganger for at de skulle lete etter henne. Det var jo en lignende sak med samme M.O. for ca. 20 år siden i Skiensområdet.
  Så får evt. fremtiden vise om både jeg og Politiet tar feil.

 • KriKra

  Har ventet på denne en stund. Var noe som ikke rimte med den historien der hun først var nede i byen, deretter observert hjemme 0200, og deretter ble savnet igjen. Ellers var det ganske well played da ektemannen klaget på politiet som ikke hadde satt i gang søk før ett døgn var passert.

 • Tor Anders Engen

  Ikke bra. Det kan være noe i det. Når barnevern-tjenester er noe han yter, det gir antydninger til sosionom utdanning. Da grøsser man. Disse er kjent for ikke å være helt stabile. Selv om det skal være en kilde av multikulturell berikelse ikke langt unna. En ny arboga «kvinne»?

  • skam1

   HUH?

  • Dirx

   Her herjer du fritt 🙂

 • Onkel Skrue

  Huset og bilene burde jo være det første de undersøker istedet å surre i ukesvis med leteaksjoner!

 • Kjell Pettersen

  Tragedie uansett, får håpe familien kan ta vare på de stakkars barna.

 • Infowarrior

  Psyco

 • Gudrun Gremnes

  Når dette blir debattert i Resett så må det muligens være en av disse berikelsene som har gjort dette????? Noen som vet?

  • Dirx

   Du har vel funnet ut at du ikke kan ta mer feil nå?

 • Truls

  Hva sa jeg for ca en uke siden? Så kommer idiot-politiet og advarer mot sosial-media? slår aldri feil! Potittetaten trenger sårt mediarådgivere, når man ransaker på offerets gård ransaker man samtidig på ektemannens gård! Man har vel brukt det man har av hjemler for å komme seg inn i huset, med tidlig mistanke om ektemannen! Som tidligere politi så skjønner jeg selvsagt at det er surt at sosiale media ligger foran politiet i etterforskningen og herunder hypoteser! Tredjemannsransaking burde man brukt som første etterforskningskritt på bopel ved savnet-melding og saken hadde vært oppklart på dag 2!

  Familietragedie, håper pressen forlater stedet nå…..

  • klaraklok

   «Familietragedie»? Det er drap – uansett hvem som har gjort det. Det er en tragedie at to barn mistet mammaen sin.

  • Rune Berntsen

   Enig. Spesielt når man vet at de fleste drap begås i av personer i nær omgangskrets.
   da jeg hørte om saken og at de kom hjem fra fest om natten og hun «forlot» huset kl 06 på morgenen igjen sa jeg med en gang: sjalusi, som medførte krangling og endte med drap av ektemannen. Case closed!

   Problemet med norsk politi er som om en hjelpepleier skulle fyllt alle rollene på et sykehus.

 • Gothminister

  Ingen overraskelse. Mange sa dette allerede når saken ble kjent.

 • claw dia

  skal ikke forhaandsdoemme mannen her,men synes det er rart at politiet ikke begynte med aa saumfare eiendommen for to uker siden.det var jo der hun sist ble observert,i foelge mannen og det kan virke som det var der politiet fant utslagsgivende spor for aa arrestere han.

 • Dragonfly

  Det er en tragedie at godt voksne tobarnsforeldre har behov for å feste og drikke seg snydens i en tid hvor de skulle fokusert på seg selv og familien. Den alkoholen er noe dritt og får løse kanoner til å plutselig klikke av rusen. All medlidenhet til barna som nå har mistet begge sine foreldre.