Facebook løfter fram venner i nyhetsstrømmen

Illustrasjonsfoto: Elise Amendola / AP / NTB scanpix

Facebook kommer med en ny oppdatering som gjør at nyhetsstrømmen prioriterer innlegg fra venner og familie foran annet innhold.

Ifølge produktsjefen for det sosiale mediets nyhetsstrøm, John Hegeman, skal endringen vektlegge sosiale interaksjon og relasjoner. Oppdateringen, som rulles ut i løpet av de nærmeste ukene, skal sørge for at meningsløst innhold ikke tar over nyhetsstrømmen.

– Folk vil faktisk bruke mindre tid på Facebook, men vi er positive til det, fordi det betyr at tiden de tilbringer der, vil være mer verdifull, sier Hegeman.

Som eksempel skal en familievideo lastet opp på Facebook av en ektefelle anses for å fortjene mer oppmerksomhet enn en video fra en kjendis eller en favorittrestaurant.

– Vi mener menneskelige interaksjon er viktigere enn å passivt konsumere innhold. Dette vil være en av de viktigste oppdateringene vi har gjort, fortsetter produktsjefen.

Selskapets grunnlegger Mark Zuckerberg bekrefter nyheten på sin Facebook-side.

– Når vi gjør disse oppdateringene, vil du se mindre felles innhold som for eksempel fra bedrifter, merkevarer og medier, skriver han.

NTB-AFP
(©NTB)


Publisert: jan 12, 2018 @ 8:08 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • KonserVative69

    Bruker ikke Facebook først og fremst for å sjekke hvem som har det søteste kjæledyret eller hvem som er på ferie. For meg er Facebook først og fremst for å følge med på det som skjer på nyhetsfronten rundt om i verden. Prioriterer å «like» ulike nyhetsformidlere i tillegg til for meg viktige stemmer i samfunnsdebatten og mediebildet ellers. Det være seg mer ukjente synsere, profilerte debattanter eller kjente politikere. Har brukt opp kvoten «se først» man får når man følger sider eller personer.
    Det er med stor bekymring jeg leser om disse endringene. Frykter at dette medfører at man i større grad blir tvunget til å se mer på bilder av matoppskrifter og pusekatter, samt at det venner mener og liker i større grad vil styre hva jeg får i egen feed. Lukter kraftig sensur av denne endringen.