Fylkesordføreren i Hedmark trekker seg etter varsler

Illustrasjon: Wikimediea Commons/By SKvalen

Senterpartiets Dag Rønning (50) trekker seg som fylkesordfører i Hedmark etter varsler om upassende oppførsel.

Fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) opplyser til Hamar Arbeiderblad fredag at det er snakk om flere uønskede hendelser med mye alkohol og upassende oppførsel overfor yngre jenter.

– Jeg har blitt konfrontert med at det har kommet reaksjoner på min atferd i sosiale sammenhenger der eldre og yngre politikere har møttes. Jeg er en sosial person som er glad i folk, men har ikke vært bevisst nok på grensesetting i min rolle, skriver Rønning i søknaden om fritak.

– Jeg erkjenner at jeg har utvist for dårlig dømmekraft i enkelte situasjoner, og det beklager jeg og er lei meg for, skriver Rønning videre.

Fylkesråd Gjestvang opplyser til Hamar Arbeiderblad at det er kommet inn «noen varsler» mot Rønning de siste årene.

– Det er flere enn ett og færre enn fem. Det første varselet kom i 2015, sier Gjestvang.

Rønning leverte søknaden om fritak torsdag.

– Hedmark fylkeskommune har mottatt varsel om upassende oppførsel fra Dag Rønning sin side. Disse varslene er tatt på alvor, og har blitt underlagt en grundig behandling hvor det også har vært dialog med berørte og varslere, skriver Hedmark fylkeskommune i en pressemelding.

Fylkestinget vil behandle Rønnings søknad på et møte 15. januar. Ny fylkesordfører vil bli valgt på samme møte. Det seneste varselet mot Rønning kom høsten 2017, ifølge Hamar Arbeiderblad.

(©NTB)

markus.weisser@ntb.no


Publisert: jan 12, 2018 @ 11:39 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Ronny moen

  Metoo som har hatt fellesmøte igjen.

 • nilgau

  Er det bare grakatter i politikken eller er det jentene/kvinnene som har blitt for følsomme? Hvem har ikke gjort dumme ting opp gjennom årene?

 • CMS

  Alkohol går igjen i alle disse tilfellene. M.a.o er det de mennesklige, med sine feil og mangler, som kastes ut, og «de prektige» tar over. Det blir ikke noe mindre politisk korrekthet nå, det er iallefall sikkert

 • Henning Nielsen

  Jeg vil også trekke meg! For å tekke deg.
  Kan dessverre ikke henvise til noen klager ennå, men dersom dette er et ufravikelig krav, kan vi se på saken. Det er viktig å være oppdatert mht. nye trender og kultur-strømninger i samfunnet. Hvor kan man sende søknad om generell tilbaketrekking? Jeg vil også være trendy.

 • Henning Nielsen

  Off topic: Håper det mye fylket Innlandet får et bedre fylkesvåpen enn de tre traurige barkespadene til Hedmark.

 • Gerhard Isaksen

  Så langt har vi altså kommet, at en påstått upassende oppførsel fører til at folk må trekke seg mens grove voldtekter av mindreårige begått av våre kjære berikere i beste fall blir belønnet med samfunnsstraff.