Jansrud på fjerde i superkombinasjonen

Kjetil Jansrud endte på fjerdeplass i superkombinasjonen i Wengen fredag. Foto: Alessandro Trovati, AP / NTB scanpix

Kjetil Jansrud ble nummer fire i superkombinasjonen i Wengen fredag. Han var ett hundredel fra en plass på seierspallen.

Victor Muffat-Jeandet fra Frankrike kjørte seg opp fra 27.-plass og vant kombinasjonen med beste slalåmtid. Han seiret 96 hundredels sekund foran russiske Pavel Trikhitsjev, som var på 29.-plass etter utfordelen.

– Dette er utrolig. Jeg har ventet så lenge på dette, sa Muffat-Jeandet etter sin første verdenscupseier.

Trikhitsjev har aldri tidligere fått bedre enn 16.-plass i et verdenscuprenn.

Jansrud ble nummer sju i utfordelen etter en ikke helt optimal nedfart. Han kjempet seg under vanskelige forhold ned til niende beste tid i slalåm og var på 3.-plass da han kom i mål.

Han så fem av de seks siste mislykkes i angrepet på hans tid, men italienske Peter Fill slo ham med ett hundredels sekund og knep tredjeplassen.

Fornøyd

– Det var veldig vanskelige forhold, så jeg er OK fornøyd. Dessverre gjorde jeg en feil i bunnen i slalåm, men jeg er veldig fornøyd med at jeg viser stabil kombinasjonsform, sa Jansrud til NTB.

– Det var ikke spesielt lett å kjøre slalåm under disse forholdene, så jeg er fornøyd.

Jansrud var slått av vinneren med 1,16 sekund. Han vant kombinasjonen i sen sveitsiske skimetropolen for to år siden, men greide ikke å gjenta den bragden.

Fill vant med sin tredjeplass krystallkula i kombinasjonscupen sammenlagt med 140 poeng mot Jansruds 110. Alexis Pinturault, som vant det første av to kombinasjonsrenn, deltok ikke fredag.

Kilde på 10.

Aleksander Aamodt Kilde var beste nordmann etter utfordelen med sjetteplass, men han slet i slalåm og endte på 10.-plass.

– Det var vanskelig. Jeg klarte ikke å komme i rytmen, og slalåmrennet var tøft, sa Kilde til TV 2.

Vincent Kriechmayr, som ledet etter utfor, var en av mange som kjørte ut i slalåm.

Bjørnar Neteland kjørte seg opp fra 47.- til 23.-plass og ble tredje beste nordmann. Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 32, Sebastian Foss Solevåg 36 og Rasmus Windingstad 39. Stian Saugestad kjørte ut i utfor.

Aksel Lund Svindal sto over superkombinasjonen for å spare kroppen mest mulig til lørdagens utforrenn.

(©NTB)

bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no


Publisert: jan 12, 2018 @ 5:13 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.