Norway's Kjetil Jansrud competes during the first portion of an alpine ski, men's World Cup combined race, in Wengen, Switzerland, Friday, Jan. 12, 2018. (AP Photo/Alessandro Trovati)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjetil Jansrud ble nummer fire i superkombinasjonen i Wengen fredag. Han var ett hundredel fra en plass på seierspallen.

Victor Muffat-Jeandet fra Frankrike kjørte seg opp fra 27.-plass og vant kombinasjonen med beste slalåmtid. Han seiret 96 hundredels sekund foran russiske Pavel Trikhitsjev, som var på 29.-plass etter utfordelen.

– Dette er utrolig. Jeg har ventet så lenge på dette, sa Muffat-Jeandet etter sin første verdenscupseier.

Trikhitsjev har aldri tidligere fått bedre enn 16.-plass i et verdenscuprenn.

Jansrud ble nummer sju i utfordelen etter en ikke helt optimal nedfart. Han kjempet seg under vanskelige forhold ned til niende beste tid i slalåm og var på 3.-plass da han kom i mål.

Han så fem av de seks siste mislykkes i angrepet på hans tid, men italienske Peter Fill slo ham med ett hundredels sekund og knep tredjeplassen.

Fornøyd

– Det var veldig vanskelige forhold, så jeg er OK fornøyd. Dessverre gjorde jeg en feil i bunnen i slalåm, men jeg er veldig fornøyd med at jeg viser stabil kombinasjonsform, sa Jansrud til NTB.

– Det var ikke spesielt lett å kjøre slalåm under disse forholdene, så jeg er fornøyd.

Jansrud var slått av vinneren med 1,16 sekund. Han vant kombinasjonen i sen sveitsiske skimetropolen for to år siden, men greide ikke å gjenta den bragden.

Fill vant med sin tredjeplass krystallkula i kombinasjonscupen sammenlagt med 140 poeng mot Jansruds 110. Alexis Pinturault, som vant det første av to kombinasjonsrenn, deltok ikke fredag.

Kilde på 10.

Aleksander Aamodt Kilde var beste nordmann etter utfordelen med sjetteplass, men han slet i slalåm og endte på 10.-plass.

– Det var vanskelig. Jeg klarte ikke å komme i rytmen, og slalåmrennet var tøft, sa Kilde til TV 2.

Vincent Kriechmayr, som ledet etter utfor, var en av mange som kjørte ut i slalåm.

Bjørnar Neteland kjørte seg opp fra 47.- til 23.-plass og ble tredje beste nordmann. Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 32, Sebastian Foss Solevåg 36 og Rasmus Windingstad 39. Stian Saugestad kjørte ut i utfor.

Aksel Lund Svindal sto over superkombinasjonen for å spare kroppen mest mulig til lørdagens utforrenn.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]