Kilder: Trump sier han vil ha innvandrere fra Norge, ikke «drittland»

President Donald Trump. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

President Donald Trump spurte i et møte med kongressmedlemmer hvorfor folk fra «drittland» får komme til USA og sa han heller vil ha nordmenn, opplyser kilder.

Under møtet på presidentens kontor torsdag, skal Trump ha blitt frustrert under diskusjoner om innvandringsspørsmål for land som Haiti, El Salvador og flere afrikanske land, skriver Washington Post.

– Hvorfor lar vi alle disse folkene fra drittland komme hit, spurte Trump, ifølge to personer som har blitt informert om møtet. De sier flere av dem som var til stede, reagerte på utsagnet.

Trump skal så ha sagt at han heller ønsker innvandrere fra land som Norge, etter å ha møtt statsminister Erna Solberg (H) onsdag.

Strengere

Presidenten har siden innsettelsen i fjor kjempet for å få gjennom en strengere innvandringspolitikk i USA. Denne uken bekreftet Trump-administrasjonen at de har vedtatt å fjerne en ordning som har gjort at nesten 200.000 personer fra El Salvador har fått oppholde seg i USA.

Onsdagens møte var basert på et forslag fra to senatorer om å gjeninnføre ordningen som gir oppholdstillatelse til immigranter fra disse landene. Forslaget er en del av en tverrpolitisk innvandringsavtale som skal gi Trump gjennomslag for grensemuren mot Mexico og endringer i det amerikanske visumlotteriet.

Ordninger med midlertidig opphold for folk fra Haiti, Nicaragua og Sudan ble opphevet i fjor.

– Kjemper for det amerikanske folk

Talsmann Raj Shah i Det hvite hus vil verken bekrefte eller avkrefte Trump at sa det kildene hevder.

– Noen politikere i Washington velger å kjempe for andre land, mens president Trump alltid vil kjempe for det amerikanske folk. Slik som andre nasjoner som har omstendelige innvandringslover, kjemper president Trump for permanente løsninger som gjør landet vårt sterkere ved å ønske velkommen dem som kan bidra i samfunnet, styrke økonomien vår og assimilere seg, sier Shah.

Reagerer kraftig

Utsagnet har satt sinnet i kok på begge sider i Representantenes hus. Demokraten Cedric Richmond sier Trumps kommentar er nok en bekreftelse på hans rasistiske og ignorante holdninger.

– Det underbygger også bekymringene vi hører hver dag om at presidentens slagord «Make America Great Again» egentlig betyr «Make America White Again», sier han.

– Vi kan nå si med hundre prosent sikkerhet at vår president er en rasist som ikke deler holdningene som er forankret i grunnloven, sier demokraten Luis Gutierrez.

Republikaneren Mia Love kaller kommentaren uvennlig, splittende og i strid med landets verdier.

– Denne oppførselen er uakseptabel fra landets leder.

(©NTB)


Publisert: jan 12, 2018 @ 11:31 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Knut

  Det Trump sier kommer gjerne ubehandlet rett fra leveren og derfor sier han det som alle tenker men ikke tør å si høyt.
  Det er kun KrF og Venstresiden som enda tror det er mulig å få analfabeter i arbeide i vestlige land.

 • Ole

  Må bare elske denne mannen. 🙂 Erna gjorde tydeligvis en god jobb.

 • Tore Halvorsen

  Det er nå vanligvis rasistene som roper og skråler «rasist» opp og ned i mente 24/7. Intet annet enn fjordårets herskerteknikk numero uno. På tide å henge med i tiden, det er 2018 nå og folk bare rister på hodet når fossiler bruke slike utslitte og utgåtte merkelapper kun for å sverte noen.
  Det Trump sa, det er faktisk det som er intensjonen bak all immigrasjon. At det globaliststyrte vesten har komplett ignorert og forbigått denne vesentlige punktet, er jo grunnen til at våre kontinenter nå synker ned i kaos og kriminalitet.
  Og hvorfor skulle USA slippe inn flere utakknemmelige utlendinger som etterpå anklager amerikanere for å være rasistisk, krever at samfunnet skal tilpasses dem, herjer i gatene, skaper opptøyer og voldelige protester? Nei, send dem hjem alle som en. Det er ikke en menneskerett og trenge seg på en nasjon og ett samfunn for å lage helvete.

  • Gal Person

   Venstresiden slipper disse inn for å peke nese til Høyresiden og bak står de som dyrker Mammon, Lucifers sønn.

  • Sverre Mannes

   Meget bra formulering!!!

 • Syver Solberg

  Plaster på såret!
  Erik RAUDE og hans menn blev møtt med en mur av «rød» rasisme da de kom kom til vinland!

  • Kjell Pettersen

   Men de rasistene sitter i reservater nå.
   Samme som Europa om 200 år?

  • Birgitte Brattebø

   Eirik Raude kom til Grønnland. Det var sønnen hans, Leiv Eirikson som dro til Vinland.
   Og, de første møtene med «skrælingene» gikk egentlig greit for seg.
   Det var først etter at skrælingene hadde vært på besøk, og drukket og spist med en gruppe bosettere at de kom tilbake neste dag og angrep de hvite.
   En lærd mente det kunne være fordi de hadde fått servert melk, og da ble syke da de kom hjem, grunnet laktoseintoleranse.
   Jeg tror de fikk servert mjød, eller øl, og våknet fyllesyke.
   Uansett, de kom tilbake og var slett ikke så vennlige som kvelden før. Og de norrøne ble jaget.

 • Hermann

  Hadde Trump møtt noen av våre mange maskin-feminister eller venstre-fasister, istedenfor representanter for våre 2 anstendige borgelige partier, er det ikke sikkert at Trump ville ha vært av samme oppfattning…..

 • Brian Cohen

  Drittland kan produsere helt supre folk. Det Trump burde sagt var «jeg vil heller ha innvandrere fra drittland som vil bort fra drittlandene og bli med oss på verdiskapningen (i alle ordets betydninger), enn innvandrere fra drittland eller innvandrere fra land som Norge som vil gjøre gode land om til drittland.»

  • Kjell Pettersen

   Shit in shit out…

  • gunhild gunheim

   Kanskje en promille av dem! Virkeligheten viser noe ganske annet.

 • Bonde63

  Vi er så jæ#$% lei den ensidig negative vinklingen av alt Donald sier.
  La oss få flere og saftigere detaljer om hva som foregikk i kornåkeren i Trøndelag…

 • Frankie
  • Gunnar Sunde

   Frankie,
   dette er første gang Trump selv har stilt opp rett under mitt kvalitetsinnlegg og klappet vilt!

 • Gunnar Sunde

  Jeg ser rasistkortet trekkes lynraskt også her. Rasistkortet sitter imidlertid altfor løst i mange miljøer, ikke minst her hjemme hos oss. Man må i alle fall skille mellom rase og kultur. Jeg kjenner mange mennesker som er 100% antirasister, men som likevel tillater seg å synge ut mot kulturtrekk vi ikke vil ha ufiltrert inn i Vesten; grov kvinneundertrykkelse, grove former for omskjæring, tvangsekteskap, massevoldtekt, æresdrap, religiøs fanatisme med påbud om drap av vantro, osv. Altfor ofte fortsetter disse kulturelle tragediene i de nye vertslandene fordi det ikke settes inn modige nok sanksjoner mot det. Å kritisere sånne kulturtrekk er selvsagt ikke rasisme, men moderne humanisme og sunn fornuft.

  • William Harris

   Når venstresiden kommer med rasisme-anklager, så må man forstå anklagen for hva den er. Det er da ikke rasisme ser jeg ofte folk svare, men jeg vil påstå at da har du ikke forstått hva du er anklaget av. For det som skjer er at diskusjonen nå dreier som om det er rasistisk eller ikke, og det i seg selv er en seier for dem, for det underbygger ideen om at måten man vurderer en ide eller menings gyldighet er om den er «rasistisk» eller ikke, i stedet for om den er sann eller korrekt. Det gir anklagen makt den ikke fortjener.

   Når man ser disse anklagene om «rasisme», som må man forstå dem for hve de er; det er bare venstresidens versjon av hedning, eller kuffar. Det er en anklage om at du har krenket en hellig ideologisk doktrine, en doktrine som kun gir mening innenfor den ideologien. I dette tilfelle er det doktrinen som sier at vestlige land og kulturer er de verste.

   Hvis du ikke er kristen, så diskuterer du ikke en mening utifra om den er hedensk eller ikke. Hvis noen anklager deg for å være en hedning, så forsvarer du det ikke ved å hevde at det ikke er hedensk. Da har du implisitt validert den ideologiske konstruksjonen. I stedet, så bare avviser du at «hedensk» betyr noe i det hele tatt, og har noe som helst å si for ideens gyldighet.

   Så lenge vi diskuterer meningers og ideers gyldighet utifra om de er «rasistiske» eller ikke, så validerer vi denne ideologien. Vi bør heller vurdere påstandene basert på om de er sanne eller ikke, og ikke bry oss om marxismens hellige doktriner.

 • Tor Anders Engen

  Litt underlig at folk er sinte for at en leder ønsker å ta vare på sine egne borgere. Er ikke det som en leder for et land skal gjøre?

 • Furunål

  når tove bjørgaas fra nrk rapporterer så høres det ut som om hun er svart…gjelder forresten de fleste journalister

 • Socrates

  Det er kanskje ikke så smart å si det høyt.
  I disse dager hvor ærlighet ikke er moderne, så må vi alle innrømme at vi heller ønsker innvandring fra av mennesker som kan integrere og assimilere seg, enn innvandring fra land som skaper kulturkollisjoner.
  Å si noe annet, gjør en person til en hykler??

  • Gal Person

   “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”

   • Sverre Mannes

    SO TRUE!!!!!!!!

 • Joakim Karlsen

  Oi oi, så fælt av slemme rasistiske Trump.. Sier demokratene som systematisk har segregert og underminert den afroamerikanske befolkningen i dekader. Nok en gang et journalistisk bestillingsverk for å sverte Trump. Patetisk og atter patetisk. ..

 • Cecilie_M

  Hvis han er opptatt av bærekraft og økonomi så har han jo på sett og vis et godt poeng! Men det er ikke noe norske myndigheter bryr seg så mye om.

 • Ryddegutt

  Norge vil heller ikke ha innvandrere fra «drittland». Det er derfor vi (på papiret) har hatt innvandringsstopp fra den 3.verden siden 70-tallet.

 • Kjell Pettersen

  Å importere analfabeter funker dårlig, samme hvilke land det gjelder…

 • TitoSchipa

  Nok en bekreftelse av hvor sinnssvake de er på venstresiden. Venstresiden inkluderer da de såkalte liberale demokratene i USA. USA var aldri ment å være et multikulturelt samfunn i globalistisk forstand, det er bygd opp av europeiske innvandrere med hovedfundament i anglosaksisk kultur. Først de siste tiårene dette har forandret seg, grunnet den internasjonalistiske agendaen som har gjennomsyret og kuppet politikken både i Vest-Europa og over dammen.

  • heimevernet

   «USA var aldri ment å være et multikulturelt samfunn i globalistisk forstand, det er bygd opp av europeiske innvandrere med hovedfundament i anglosaksisk kultur.»

   Jo, USA var ment å være multikulturelt, for man bygget landet delvis ved hjelp av afrikanere.

   «Nok en bekreftelse av hvor sinnssvake de er på venstresiden.»

   SV mener at det finnes drittland og at språkbruken er passende i det offentlige i motsetning til Trump som brukte den i en intern kontekst:

   https://www.dagbladet.no/kultur/drittlandet/60171878

   • TitoSchipa

    Du mener negerslavene ble importert for å være et kulturelt innslag? Eller at Vikingene tok treller for å skape multikultur i Norge? Eller at romernes galleislaver skapte multikultur?

 • invernes

  Jeg skulle ønsket at Erna kunne si det samme at vi vil ikke ha folk fra drittland til Norge, Polen og Ungarn ikke bare sier dette de gjør det i praksis, de holder elementer fra drittland utenfor sine grenser, og er nå de tryggeste land i verden.

 • Breidablikk

  Festlig: Trump ville blitt sensurert og utestengt i et ordinært norsk kommentarfelt!

  Ann Coulter på «Ingraham Angle» forsvarer presidenten og hans politikk ved å bemerke det forsvinnende lite antall nordmenn som befinner seg i amerikanske fengsel, i forhold til personer fra andre folk.

 • gunhild gunheim

  Det har Trump helt rett i! Det er på høy tid at venstresiden begriper at like barn leker best; multikulti er en katastrofe for den vestlige verden.
  Hvorfor skal fremmedkulturelle bo her??? Det finnes det ingen som helst grunn til.
  Det Norge trenger er et parti som jobber for «Nordmenn/Norge først», og slutter å brødfø den 3.verden med våre penger.

 • Petter Tuvnes

  Afrikanske land vil heller ikke ta imot folk fra enkelte naboland i følge Sudansk minister, se:
  https://www.rights.no/2018/01/vg-velger-grov-manipulasjon-i-stedet-for-a-sitere-oppsiktsvekkende-utsagn-afrika-klarer-ikke-integrere-afrikanere/

 • Hans Hansen

  Rene ord for penga. The Donald sier ærlig og rett ut det folk tenker. Folka fra disse drittlandene burde heller skjerpe seg, bli anstendige og siviliserte!! -i stedet for å skrike opp og vrøvle om rasisme. Vi har jo samme problematikken her i Norge. Det burde Erna være tydelig på.

 • Sigmund Kvalnes

  Altså sier han omtrent det samme som 99% av oss andre sier.
  Men når Trump sier det…

 • etnisknorsk

  Klart han mener det. Han setter America first. Man utvikler ikke et land ved å fylle det med folk fra u-land. Se bare på Europa, hvor vellykket har det vært her?

  • Hans Hansen

   Spør du Jan Egeland? «Svært vellykket og en kjempeberikelse», er svaret. «Vi må importere enda flere berikere», korer Knut Arild og Trine i bakgrunnen.

 • Henning Nielsen

  Godt eksempel på forvrengning og intoleranse i norsk presse. Hadde Trump vært en politiker de støttet, ville oppslagene sett ut som dette:

  «USAs president positiv til norsk innvandring»
  «Nordmenn mottas med åpne armer i USA»
  osv.

  Norsk presse har tydeligvis svært vanskelig for å akseptere at det ble et positivt møte mellom Trump og Solberg, og må spre litt ekstra møkk for å kompensere.

 • Lars Pedersen

  Som jeg skulle sagt det selv. Go Trump!

 • spirild2

  Presidenten hater hykleri.
  Jeg er enig med ham.
  De aller fleste franskmenn feks, forstår hvorfor de er blitt fattige, hvorfor skolene er blitt så dårlige og farlige og hvorfor byene deres forlsummes, og hvorfor sykehusene må ha vakter og hvorfor offentlige badestrender blir stengt eller hvorfor politiet ikke får lov å skyte med våpnene sine, men det er ikke fordi de oversvømmes av afrikanere oa. Neida, det er det ikke. Heller ikke arabere eller andre med samme tradisjoner.
  Sier Liberation, Humanite og Nouvelle observateur. Og alle de subsidierte tv-kanalene osv

 • KULLABERG

  Det «uakseptable» er akseptabelt – nettopp fordi det er sannheten !

 • Hanne Jensen

  Bra at det var Erna og ikke Støre som er statsminister nå. Mens Erna står å blusser som en nyforelsket brud, ser Støre ut som en overmoralsk bister munk. Hadde det vært Støre som var statsminister, ville han og Trump gått i strupen på hverandre. Og Trump ville innført innreise forbud for nordmenn i stedet, he, he.

 • John Henrik Moen

  Med 9 millioner norskamerikanere i USA, antar jeg at presidenten vet hvor vi står. Med økt tilstrømning fra MENA Land, er det greit å ha en trygg plass.😎

  • Birgitte Brattebø

   Synes heller vi skal invitere flest mulig norskamerikanere «hjem» til Norge.

 • heimevernet

  «Hvis det stemmer at Trump omtalte disse landene som drittland, så mener jeg det er uakseptabel språkbruk og uakseptable holdninger.»

  Ok. Du kan begynne med å kritisere Jan Arild Snoen og Andreas C. Halse:

  https://www.minervanett.no/d%C3%B8-liberale-hund-i-allahs-navn/

  https://www.dagbladet.no/kultur/drittlandet/60171878

  • Syringav

   Jeg synes det er uakseptabelt å omtale andre land som »møkkaland» og «drittland» uansett hvem som sier det. Jeg synes det er unødvendig å bruke slike ord.

 • Svein Svendsen

  Det er tydelig at globalister har rasisme på hjernen. Det er faktisk rene tvangstanken. Behandling innenfor det psykiske helsevern er nok påkrevet.

  For øvrig så har Trump rett i sin omtale av afrikanske land. Det er ikke tilfeldig at så mange ønsker å reise fra disse landene.

 • wiwaro

  Om bare Erna kunne si akkurat det samme! Vi trenger ikke mer trangsyn fra den unge liberalistgenerasjonen, som tror vondt om eget land og rase. Vi trenger å slå ring om vår egen verdifulle kultur, og hjelpe andre til bedre forhold i sine egne land!
  Og for all del ikke lenger bare her!

 • Dico

  «- Hvis det er bekreftet, er det her snakk om sjokkerende og skammelige uttalelser fra USAs president.» (Rupert Colville).

  Nei, «det er ikke bekreftet». Men det er vel ikke så viktig før man sprer fordømmelser.

  » – Uttalelsen, dersom det virkelig er slik Trump har formulert seg, er den mest vulgære han har kommet med siden han ble president.» (Olle Wästberg).

  Nei, det er ikke «virkelig slik Trump har formulert seg». Men det er vel ikke så viktig så lenge Trump er hvit i huden.

  Igjen et referat fra ukjent kilde. Trump som var tilstede, avviser påstanden: «The language used by me at the DACA meeting was tough, but this was not the language used. What was really tough was the outlandish proposal made – a big setback for DACA!»

  Og igjen får vi bekreftet at PK-eliten (som stort sett lever på skattebetalernes regning) er opptatt av hudfarger, mens Trump er opptatt av økonomi.

 • Comrade Pootie

  Han har avvist at han sa det på Twitter nå.

  Men denne så jeg flere steder på Twitter:)

  https://uploads.disquscdn.com/images/cbbfa878ddae121d237b518418d2a6bee2b83bb58aeaf2827f4907db80503b89.jpg

 • Syringav

  Trump benekter at han brukte ordet «drittland».
  https://www.nrk.no/urix/trump_-_-brukte-ikkje-ordet-_dritland_-1.13863374

 • nilgau

  Nok et referat fra anonyme kilder i TWP. TWP har vist innført den norske partipolitiske »metoo» standarden i sin redaksjon.

 • Echnatonus

  Mordrate per 100.000 innbyggere
  Norge: 0,56
  El Salvador: 108,64

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate#By_country

 • Marit

  Trump, de kommer! Norsk høyt utdannet ungdom orker ikke å finansiere enormt dyre boliger i Oslo, mens de skatter og betaler for alle de asylsøkere og familiegjenforeningsnavere som får gratis bolig i Oslo sentrum og alle utgifter dekket. Dette kan bli en ny bølge av utvandring til USA.

  Her får unge svært lite for en master i yrker som Norge trenger like mye. Det går en grense for hvor lenge de skal se at de som kommer hit og som ikke jobber shopper dyrere klær, smykker, barnevogner og har større leiligheter enn de kan drømme om. Der de sier de flykter, men reiser hjem på lange ferier, henter flere koner og lever på stadig færre nordmenn.

  Mange unge nordmenn sliter med studiegjeld og boliglån og får ikke noe gratis. Politikerne i Norge er dumme som ikke ser hvilken ressurs de har som andre land kan ønske å få, istedet forventer de at disse unge skal forsørge i hovedvekt arbeidsløse muslimer og også andre, afrikanske økonomiske migranter. Min anbefaling til dem er følge Trump sitt ønske!

 • Vidar Hjelset

  Drittland er en dysfemisme for mislykkete stater. Betyr det samme. Bra Trump snakker så folk forstår. Hadde han vært fagforeningsboss hadde det ikke kommet et pip

 • Eirin Munkebye

  Mens vi venter på Godot:
  «hvorfor folk fra «drittland» får komme til USA og sa han heller vil ha nordmenn, opplyser kilder»..
  Ha ha – ingen grunn til å føle seg beæret. Trump vil (tross alt), heller ha nordmenn, enn folk fra (andre) drittland.

 • Alexandra Kjelbrand

  Det står vel relativt bra til i Norge … det er vel i grunn bare i Oschlo-Gryta det virkelig er problemer. Oss bygdetullinger er såpass sære at lykkejegerne flykter til Oschlo etter en stund sammen med oss … ;o)

 • Kjell Pettersen

  Og er de ikke et møkkaland, klarer innbyggerne å lage det om til et.
  Bare se til landene i Afrika der den hvite befolkningen ble fjernet fra å bestemme..

 • Sverre Mannes

  Han vet akkurat hva han gjor, og jeg er sikker paa at han var langt paa veg bedre innformert om Norge enn selveste statsministeren!!!Undervurder ikkje denne Presidenten!!!!