Johannes Høsflot Klæbo var overlegen under torsdagens NM-sprint. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Johannes Høsflot Klæbo har en drøm om å gå lagsprint med Petter Northug i OL, men erkjenner at det begynner å se tungt ut for den muligheten.

Northug ble syk tidligere denne uken, og dermed ble det ingen NM-start på sprinten. Det er høyst tvilsomt om han kommer til Gåsbu for å gå renn enten lørdag eller søndag.

Trønderen er tatt ut til verdenscupsprinten i Planica neste helg, så gjenstår det å se om han gir det en sjanse.

Banker

Klæbo mener dette om muligheten for lagsprint med Northug i Pyeongchang:

– Det er liten tvil om at det ser mørkt ut, men det er fortsatt en uke igjen, og han skal gå verdenscup neste helg. Vi får se hvor han står da. De som er i best form i OL får gå teamsprinten. Det er mange som banker på den døra, sa Klæbo.

Marit Bjørgen innser også at OL-toget er i ferd med å gå for Northug.

– Hans sjanse til en OL-plass henger i en veldig tynn tråd. Men du vet aldri med Petter. Tiden begynner å løpe ut for ham, sa Bjørgen.

Fortsatt mulig

Hun tror fortsatt at Northug kan komme tilbake i slag igjen.

– Det er fortsatt mulig for ham. Alderen er ingen hindring. Men det er en jobb som skal gjøres, og så spørs om motivasjonen finnes til å gjøre den jobben.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier at Planica er absolutt siste sjanse.

– Nå håper jeg at Petter kommer til start på sprinten i Planica, og så får vi ta det derfra. Det må han i hvert fall om han skal gå OL-sprint, og det har vi også sagt hele tiden. Hvis det i det hele tatt skal bli OL for Petter, så må han være i Planica når han ikke var med her i dag. Det burde han ha vært, men så ble han syk. Planica er siste sjanse, for å si det enkelt, sa Monsen etter fredagens sprint.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]