Gåsbu 20180112. Simen Hegstad Krüger under 15 km fristil for menn under NM på ski på Gåsbu fredag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Simen Hegstad Krüger (24) er bankers på 15-kilometerlaget i OL, men har ikke tenkt å gi seg der.

Fredag var han storfavoritt på den individuelle fristilsdistansen i NM, og han innfridde til fulle. Han utklasset konkurrentene med et løp som nokså sikkert ville ha vært et toppløp og kanskje et palløp også i verdenscupen.

Per Kristian Nygård på 2.-plass var 33,0 sekunder bak. Daniel Stock på 3.-plass var 37,2 sekunder unna.

– Det er vanskelig å sammenligne løp for løp, men det kunne fort ha vært et palløp i verdenscupen også. Jeg vet at når jeg har gått fort på 15 kilometer tidligere i vinter, så har det også holdt bra internasjonalt. Det føltes bra i dag også, og jeg tipper at det ville vært høyt oppe. Det var et bra løp.

Betyr mye

Lyn-løperen sto over Tour de Ski for å konsentrere seg om å holde formen fram mot OL. Derfor var det viktig for ham å prestere nesten én måned siden siste skikkelige konkurranse.

– Dette betyr mye. For det første er det en NM-tittel, som alltid er viktig, og så viser det også at jeg har klart å holde på formen gjennom jula, Det er alltid litt usikkert når man har hatt en lengre konkurransepause. Jeg har følt at jeg har holdt et godt nivå, men jeg har trent mye alene i jula, og da er det godt å få en bekreftelse på at det fortsatt er på et bra nivå.

Det er alltid betryggende å prestere på distansen man skal gå i OL.

– Dette gir selvtillit, og det er siste gang jeg går 15 kilometer før OL. Det å få en slik bekreftelse viser at man er på riktig vei mot planen som er satt opp. Da kan man senke skuldrene uten å stresse noe mer. Da kan man komme inn i et mesterskap med selvtillit.

Flere distanser

– Hva ønsker du å gå i OL? Plassen på 15-kilometeren er vel bankers?

– Jeg har lyst til gå skiathlon. Skøytedelen er tøffere enn klassiskdelen, og jeg tror at det kan passe meg bra. Men det er flere som ønsker å gå den distansen, og jeg vet ikke hvordan jeg ligger an der. Men på 15 kilometer ligger jeg vel veldig godt an. Det er den som jeg har siktet meg mest inn på.

– Femmil?

– Så klart har jeg lyst til å gå femmil. Det er den siste distansen, og jeg går gjerne den. Men det er skiathlon, 15 kilometer og stafett jeg har tenkt mest på. Stafett- og femmilslaget blir vel ikke tatt ut før under mesterskapet. Derfor er det først og fremst de to første individuelle løpene jeg tenker på nå.

– Det kan lønne seg å gå bra i lørdagens skiathlon?

– Ja. Det er nok ikke dumt å gjøre et godt løp i morgen. Jeg er i bra form, men i morgen er det nok et par andre som har ambisjoner om å gå det løpet fort også.

Krüger går også søndagens stafett. Der er Lyn regjerende mester.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]