Merete Hodne tapte mot Løgnaslaget i «nazifrisør»-rettssak

Stavanger tingrett: Merete Hodne og Løgnaslaget. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Frisøren Merete Hodne tok Løgnaslaget til retten etter at revygruppen omtalte henne som «nazifrisør» i en sang. Fredag tapte hun saken.

Retten mener uttrykket «nazi-frisør» ikke måtte oppfattes som beskyldning om at «Hodne er nazist eller har nazistiske sympatier eller holdninger.», skriver Nettavisen.

– Denne tolkningen er jeg uenig i. Det er slik beskyldningen må forstås i konteksten. Dermed blir hele dommen gal, fordi utgangspunktet er galt, sier Hodnes advokat Per Danielsen.

Brynefrisøren må dermed betale 261.825 kroner i saksomkostningene til medlemmene i revylaget: Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner, Rune Andersen, Bjørn Aslaksen og Pål Mangor Kvammen.

– Dette var en deilig start på helga, sier Torkelsen til Stavanger Aftenbladet.

Hodne krevde inntil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av medlemmene i revygruppa som kalte henne «nazifrisør» i sangen om «en hårsår frisør fra Bryne». Forestillingen «Løgnasevangeliet» ble sett av 25.000 personer, og ble inspirert saken der Hodne ble dømt for å avvise Malika Bayan i frisørsalongen sin fordi Bayan hadde på seg hijab.

I den saken ble Hodne dømt til å betale 7.000 kroner i bot for brudd på diskrimineringsloven. Den saken gikk helt til Høyestett. Hodne forsøkte også å få retten til å forby revygruppas bruk av begrepet «nazifrisør», men uten å få medhold. Danielsen sier han ser et klart grunnlag for anke, men understreker at de nå vil bruke tide på å vurdere dette.

(©NTB)

Hanad.Ali@ntb.no


Publisert: jan 12, 2018 @ 10:50 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • nilgau

  Denne saken var vel avgjort allerede før den havnet i rettsalen. Å bli kalt for nazist er ikke spesielt hyggelig og det er vel forståelig at Hodne reagerer. Meg bekjent så har vel ikke Hodne noen slik tilknytning eller har kommet med noen nazistiske uttalelser.
  Som jeg forstår så er hun motstander av en bestemt religion og har synspunkter på det. Det kvalifiserer vel ikke til å bli kalt nazist?
  Man må vel bare akseptere å bli kalt nazist for å unngå å bli ruinert?
  Dette overgrepet og sjikanen mot en meningsmotstander begynner å bli både motbydelig og betenkelig.
  Det er kanskje på tide å starte en «metoo»-kampanje blant ofrene for denne sjikanen for å synliggjøre denne meningsterroren.

 • Genseric

  «Danielsen sier han ser et klart grunnlag for anke, men understreker at de nå vil bruke tide på å vurdere dette.»

  Det er klart: Danielsen vil gjerne anke saken. Da kan han igjen gjøre det eneste han virkelig er god på, nemlig å sende regninger etter å ha tapt så det suser. Nederlaget i denne saken kan i stor grad forklares ut fra valget av advokat.

  • grygry

   Nederlaget forklares først og fremst ut fra valget av DOMSTOL. Og der hadde vel frisøren ikke stort hun skulle ha sagt. Som advokat burde Danielsen ha forklart sin klient denne enkle sannheten, i stedet for å forlede henne til å tro at lovverket skulle kunne brukes til å beskytte et politisk ukorrekt menneske mot sjikane og trakassering.
   Kr. 261.825 for å dekke motpartens saksomkostninger, pluss regningen fra Danielsen, anser retten sikkert som en rimelig smekk på fingrene for slike villfarelser. Rettsstaten Norge fornekter seg sjelden.

   • Genseric

    Injurier rammes ikke lenger av straffeloven (avkriminalisert i 2005), og da er man over i et farvann (skadeserstatning) som er vanskelig å navigere i. En advokat med orden på yrkesetikken ville naturligvis gjort klienten oppmerksom på høy prosessrisiko, og frarådet et søksmål. Danielsen kjører på i kjent stil, vel vitende om at han har rett til sitt salær uavhengig av sakens utfall (som i Danielsens tilfelle som regel er ensbetydende med tap).

 • titt1tei

  Synd! Er ikke så mye jeg kan gjøre fra eller til, men jeg har boikottet Vita-kjeden etter at de kåret Malika Bayan til årets ansatt, da det stod på som verst. Og jeg kan garantere at jeg ikke kommer til å kjøpe en eneste billett til noe som helst show av Løgnaslaget. Og så har jeg donert en slant til Resett, vi trenger alternative medier.

 • Karl Bedding

  Hodne er etter sigende ikke nevnt ved navn i den omtalte sketsjen.
  Da blir det vanskelig å påstå at hun som person er omtalt som nazist.

 • Avatar

  Bare tragisk hele suppa. Selvfølgelig må «Kultureliten» som veldig godt vet hva som er deres allierte i nedgangstider benytte seg av muligheten til harselere med en som sa pip!
  Utfallet i en anke ligger i HVEM som dømmer.

 • Ronny moen

  I et steg fram og to tilbake landet Norge er det ikke mulig å kritisere muslimer,men at de kaller deg nazist for at du kritiserer de,det fungerer fint i rettsystemet,i media og blant eliten.
  Vi gikk herved 30 år tilbake i tid.

 • Reidar S

  Ikke det minste rart. Løgnaslaget deklarer at det er løgner de fremlegger, og da kan ikke det forlanges at de kommer med sannheter…..

 • Lars Eriksen

  infisert politisk korrekt multikulti islamofil bullshit psykopat-preik. Denne polititisk korrekt multikulti islamofili-tankegangen består ikke bare innenfor politiske verden, den eksisterer også innenfor det som i utgangspunktet skal være upolitiske instanser

 • STASI

  Man kan jo begynne å lure om det hadde vært like greit å brukt ord som nazidomstol, nazidommer eller naziopplegg?

  «Ærede dommer, jeg godtar herved dommen da jeg i ettertid ser at det å bli assosiert med nazister ikke er så rent ille.
  At det måtte en nazi-dommer av ditt kaliber til for å få meg til å forstå dette må jeg bare beklage. Takk for oppmerksomheten.» /Nazihilsen