Nye pågripelser etter voldsomme protester i Tunisia

Opprørspoliti patruljerer gatene i distriktet Intilaka nord for Tunis i Tunisia torsdag. Foto: AP / NTB scanpix.

Tunisiske myndigheter opplyser fredag at antallet pågrepne etter de voldelige protestene i landet nå nærmer seg 800 etter ny uro natt til fredag.

Ifølge myndighetene brøt det ut nye protester mot regjeringens budsjettkutt i en provinslandsby natt til fredag.

En AFP-korrespondent i den nordlige landsbyen Siliana sier politiet avfyrte tåregass mot et titalls ungdom som kastet stein mot dem i over tre timer. Ellers meldes det om relativ ro i mesteparten av landet.

Torsdag sa myndighetene at antallet pågrepne var drøyt 500 .328 ble pågrepet onsdag og 237 ble pågrepet tirsdag for å ha vært involvert i vold i forbindelse med de voldsomme protestene de siste dagene. Fredag sier innenriksminister Khalifa Chibani at ytterligere 151 ble pågrepet torsdag – noe som gjør at totalen nå er 778.

Han legger til at sammenstøtene natt til fredag var «begrensede» og «ikke alvorlige», og at verken vold, tyveri eller plyndring fant sted i forbindelse med protestene.

Utover dagen fredag har imidlertid en rekke aktivister bedt om flere nye omfattende protester i landet.

Tunisia har opplevd økonomiske nedgangstider siden folkeopprøret under den såkalte arabiske våren 2011. Protestene de siste dagene er utløst av misnøye er med tiltak fra myndighetene som ventes å øke prisnivået i landet.

Protester er imidlertid vanlig i Tunisia i januar, i forbindelse med at landets borgere markerer årsdagen for revolusjonen som førte til at landets mangeårige diktator Zine el-Abidine Ben Ali måtte gå av.

NTB-AFP
(©NTB)


Publisert: jan 12, 2018 @ 11:44 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Ronny moen

  Aldri helt forstått meg på muslimske land.Når de selv fjerner en diktator er det liksom helt greit,men når vesten kommer inn og hjelper dem,da er det vesten sin feil.

  • Berit Jacobsen

   Hjelper?? Du mener vel bomber..

   • Ronny moen

    I både Irak og Libya ble det bombet ja,det gjør man i krig,med eller uten vestlig hjelp.
    Det er en del av moderne krigføring helt siden kanonen ble oppfunnet.