Riot police patrol the district of Intilaka, north of Tunis, Tunisia, Thursday Jan. 11, 2018. Tunisian authorities say over two hundred people have been detained in recent days as violent protests against government-imposed price hikes spread to more cities and regions. (AP Photo/Riadh Dridi)
annonse

Tunisiske myndigheter opplyser fredag at antallet pågrepne etter de voldelige protestene i landet nå nærmer seg 800 etter ny uro natt til fredag.

Ifølge myndighetene brøt det ut nye protester mot regjeringens budsjettkutt i en provinslandsby natt til fredag.

En AFP-korrespondent i den nordlige landsbyen Siliana sier politiet avfyrte tåregass mot et titalls ungdom som kastet stein mot dem i over tre timer. Ellers meldes det om relativ ro i mesteparten av landet.

annonse

Torsdag sa myndighetene at antallet pågrepne var drøyt 500 .328 ble pågrepet onsdag og 237 ble pågrepet tirsdag for å ha vært involvert i vold i forbindelse med de voldsomme protestene de siste dagene. Fredag sier innenriksminister Khalifa Chibani at ytterligere 151 ble pågrepet torsdag – noe som gjør at totalen nå er 778.

Han legger til at sammenstøtene natt til fredag var «begrensede» og «ikke alvorlige», og at verken vold, tyveri eller plyndring fant sted i forbindelse med protestene.

Utover dagen fredag har imidlertid en rekke aktivister bedt om flere nye omfattende protester i landet.

Tunisia har opplevd økonomiske nedgangstider siden folkeopprøret under den såkalte arabiske våren 2011. Protestene de siste dagene er utløst av misnøye er med tiltak fra myndighetene som ventes å øke prisnivået i landet.

Protester er imidlertid vanlig i Tunisia i januar, i forbindelse med at landets borgere markerer årsdagen for revolusjonen som førte til at landets mangeårige diktator Zine el-Abidine Ben Ali måtte gå av.

NTB-AFP
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]