Riot police patrol the district of Intilaka, north of Tunis, Tunisia, Thursday Jan. 11, 2018. Tunisian authorities say over two hundred people have been detained in recent days as violent protests against government-imposed price hikes spread to more cities and regions. (AP Photo/Riadh Dridi)
annonse
annonse

Tunisiske myndigheter opplyser fredag at antallet pågrepne etter de voldelige protestene i landet nå nærmer seg 800 etter ny uro natt til fredag.

Ifølge myndighetene brøt det ut nye protester mot regjeringens budsjettkutt i en provinslandsby natt til fredag.

En AFP-korrespondent i den nordlige landsbyen Siliana sier politiet avfyrte tåregass mot et titalls ungdom som kastet stein mot dem i over tre timer. Ellers meldes det om relativ ro i mesteparten av landet.

annonse

Torsdag sa myndighetene at antallet pågrepne var drøyt 500 .328 ble pågrepet onsdag og 237 ble pågrepet tirsdag for å ha vært involvert i vold i forbindelse med de voldsomme protestene de siste dagene. Fredag sier innenriksminister Khalifa Chibani at ytterligere 151 ble pågrepet torsdag – noe som gjør at totalen nå er 778.

Han legger til at sammenstøtene natt til fredag var «begrensede» og «ikke alvorlige», og at verken vold, tyveri eller plyndring fant sted i forbindelse med protestene.

Utover dagen fredag har imidlertid en rekke aktivister bedt om flere nye omfattende protester i landet.

annonse

Tunisia har opplevd økonomiske nedgangstider siden folkeopprøret under den såkalte arabiske våren 2011. Protestene de siste dagene er utløst av misnøye er med tiltak fra myndighetene som ventes å øke prisnivået i landet.

Protester er imidlertid vanlig i Tunisia i januar, i forbindelse med at landets borgere markerer årsdagen for revolusjonen som førte til at landets mangeårige diktator Zine el-Abidine Ben Ali måtte gå av.

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon