President Donald Trump walks on the South Lawn as he leaves the White House in Washington, Friday, Jan. 5, 2018, enroute to Camp David, Md., for the congressional Republican leadership retreat. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Trump sier han avlyser det planlagte besøket til London neste måned. – Det ser ut til at han endelig har fått med seg budskapet herfra, sier byens ordfører.

USA-president Donald Trump skulle etter planen reise til Storbritannia neste måned for å åpne USAs nye ambassade i London.

Dette har han imidlertid ikke spesielt lyst til å gjøre.

– Grunnen til at jeg avlyser turen min til London er at jeg ikke er en stor fan av at Obama-administrasjonen har solgt kanskje den best plasserte og fineste ambassaden i London for småpenger bare for å bygge en ny en på et sted langt unna for 1,2 milliarder dollar. Dårlig avtale. Ønsket at jeg skulle klippe snor-Nei!, skriver Trump på Twitter.

– Ville blitt protester

London-borgermester Sadiq Khan viser imidlertid til en annen årsak til Trumps avlysning.

–Mange i London har sagt tydelig ifra om at Donald Trump ikke er velkommen her så lenge han har en så splittende agenda, sier Khan.

–Det ser endelig ut til at han har fått med seg den beskjeden.

Et besøk fra Trump ville «uten tvil blitt møtt med omfattende fredelige protester» sier han videre. Avisen The Guardian skrev også, med henvisning til regjeringskilder, at Trump ikke ville reise til London av frykt for å bli møtt med masseprotester.

Daily Mail skriver at Trump avlyste fordi han er redd for å ikke bli tatt godt imot.

– Pinlig for dronningen

Det var statsminister Theresa May som i fjor inviterte Trump til statsbesøk til Storbritannia. Men mange aktivister har varslet at de vil demonstrere mot besøket, mens flere folkevalgte politikere ville gjøre det de kunne for å nekte presidenten å tale i Parlamentet.

Mange briter har også sagt at det vile være pinlig for dronning Elizabeth å måtte ta imot Trump til audiens på Buckingham Palace.

Den britiske regjeringen har ikke kommentert opplysningene ennå.

Både Guardian og Daily Mail skriver at det blir utenriksminister Rex Tillerson som kommer til London for å foreta den offisielle åpningen av USAs nye ambassade.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]