Ordfører: Trump ser ut til å ha fått med seg at han ikke er velkommen i London

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Trump sier han avlyser det planlagte besøket til London neste måned. – Det ser ut til at han endelig har fått med seg budskapet herfra, sier byens ordfører.

USA-president Donald Trump skulle etter planen reise til Storbritannia neste måned for å åpne USAs nye ambassade i London.

Dette har han imidlertid ikke spesielt lyst til å gjøre.

– Grunnen til at jeg avlyser turen min til London er at jeg ikke er en stor fan av at Obama-administrasjonen har solgt kanskje den best plasserte og fineste ambassaden i London for småpenger bare for å bygge en ny en på et sted langt unna for 1,2 milliarder dollar. Dårlig avtale. Ønsket at jeg skulle klippe snor-Nei!, skriver Trump på Twitter.

– Ville blitt protester

London-borgermester Sadiq Khan viser imidlertid til en annen årsak til Trumps avlysning.

–Mange i London har sagt tydelig ifra om at Donald Trump ikke er velkommen her så lenge han har en så splittende agenda, sier Khan.

–Det ser endelig ut til at han har fått med seg den beskjeden.

Et besøk fra Trump ville «uten tvil blitt møtt med omfattende fredelige protester» sier han videre. Avisen The Guardian skrev også, med henvisning til regjeringskilder, at Trump ikke ville reise til London av frykt for å bli møtt med masseprotester.

Daily Mail skriver at Trump avlyste fordi han er redd for å ikke bli tatt godt imot.

– Pinlig for dronningen

Det var statsminister Theresa May som i fjor inviterte Trump til statsbesøk til Storbritannia. Men mange aktivister har varslet at de vil demonstrere mot besøket, mens flere folkevalgte politikere ville gjøre det de kunne for å nekte presidenten å tale i Parlamentet.

Mange briter har også sagt at det vile være pinlig for dronning Elizabeth å måtte ta imot Trump til audiens på Buckingham Palace.

Den britiske regjeringen har ikke kommentert opplysningene ennå.

Både Guardian og Daily Mail skriver at det blir utenriksminister Rex Tillerson som kommer til London for å foreta den offisielle åpningen av USAs nye ambassade.

(©NTB)


Publisert: jan 12, 2018 @ 1:30 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Finn

  Sadiq Kahn gikk fra ‘moderat muslim’ til ufyselig fyr umiddelbart etter han ble borgermester. All hans gjøren og laden er islamvennlig – selvsagt!

  • Jan Haugen

   Noe lignende kunne «umulig» skje i f.eks. AP ?

 • Kjell Svensen

  Det er jo helt vanvittig å la en utlending og terrorsympatisør/muslim bli borgermester i London!
  Antar at alle fornuftige briter ønsker han til helsike hjem igjen!

  • heimevernet

   USAs president uønsket i London;-) Er Storbritannia blitt en pakistansk provins?

   • Kjell Svensen

    Store deler av vest Europa er ødelagt av innvandring fra lavere kulturer, det er egentlig bare å innse fakta!

  • Henning Nielsen

   Hjem til Tooting, South London?

 • Tor Anders Engen

  Vi hører at Sadiq Kahn er en moderat person, men var konstant i kontakt med radikale, ikke bare det var advokat som forsvarer for radikal.

 • Einar Hove

  Som muslim er han fritatt fra oppgaven som brobygger den ordføreren

 • Ronny moen

  Trump er fornuftig og tenker langsiktig,både for sin egen sikkerhet og Londons velvære.
  For å unngå at Antifa og Black lives matters,og deres muslimske venner ruinere byen i protest har han valgt å ikke å reise.
  Borgermester Khan skal vel heller være heldig han ikke kommer på besø,.Så slipper han å betale for ødeleggelsene av dine landsmenn i etterkant.

  • heimevernet

   «Trump er fornuftig og tenker langsiktig,både for sin egen sikkerhet og Londons velvære.»

   London er vel eid av Russland og Vatikanet i fellesskap. Ingen av disse to har spesielt lyst til å se London brenne.

   • Ronny moen

    Nei,men du kan være sikker på at vist London brenner,så vil fortsatt moskeene stå urørt.

 • heimevernet

  «–Mange i London har sagt tydelig ifra om at Donald

  Trump ikke er velkommen her så lenge han har en så splittende agenda,
  sier Khan.

  –Det ser endelig ut til at han har fått med seg den beskjeden.»

  Meget klokt av det britiske imperiet å gå for bananrepublikker og islamske stater som kulturelt fellesskap, handelspartnere og allierte fremfor verdens fremste akademiske og teknologiske miljø USA. Det lover godt for fremtiden. Stø kurs i Churchills ånd der altså. Det kan virke som at britene hater seg selv høyere enn Bin Laden hatet dem.

  • Doffen

   Sadiq Khan er neppe representativ for briter i, skal vi si, klassisk forstand.

 • Brian Cohen

  Han er ikke så veldig opptatt av dialog egentlig, han der Sadiq Khan…? Men som flere er inne på, han har jo hatt relativt åpne bånd til islamister før i tida, så det kan vel tenkes at han har det fortsatt.

 • Gothminister

  Skammelig oppførsel på den ordføreren.

 • Jolly Utenland

  London, Birmingham, Bradford, Rotherham osv osv har stø kurs mot segregering, raseopptøyer, anarki og påfølgende borgerkrig. London har valgt en muslimsk borgermester som jobber for islamisering, masseinnvandring og påfølgende innføring av Sharia.

  Når en amerikansk president ikke lenger kan reise til London på grunn av sikkerhetshensyn – ja så skjønner alle at Europa har fått nok multikulturell berikelse/innvandring nå.

  • Henning Nielsen

   Sikkerhetshensyn? Er det nevnt som begrunnelse for avlysningen?

   • Jan Haugen

    HVA tror DU ligger bak ? ? ?

 • Henning Nielsen

  Hva har nå borgermesteren i London med dette å gjøre? Trump skulle besøke Storbritannia, ikke London by. Det blir som om Raymond i Oslo skulle sette seg til doms over USAs president. Corbyn & Khan, javel, det kunne man forstått, men for en konservativ britisk regjering må det være pinlig.

  • John Magne Trane

   Det er slikt Raymond og resten av AP i Oslo oppfører seg også… De hadde jo sterke meninger om Tromsø-OL, pampene.

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Stor-London har hatt ordfører i 17 år (fra år 2000) Boris er den mest kjente og populære.
  Det er en rolle mellom fylkesmann og fylkesordfører. Den eneste folkevalgte ordfører i UK.

  Fra før hadde London Lord Mayor of the City of LOndon, en ulønnet post som er flere humdre år gammel, samt 25 ordførere fra de 25 byene som utgjør Stor-London. Khan har ingen ting hans skulle ha sagt iCity of London, men har samordningsansvar for de 25 byene.

  Rollen er seremoniell til en stor del, men høyst operativ på planlegging og katastrofeberedskap og samordning. 31% av spurte LOndoners var imot Sadiq Khan som ordfører før valget, men de ga faen i å stemme, derfor ble det han. Husk at 64% av folk bosatt der er født utenfor UK.

  Stillingen er blitt omskrevet såpass fordi Boris Johnson brukte den som et springbrett inn i regjeringen, Den første ordføreren, Ken Livingstone hadde en svært lav profil.

  Pressen elsker Khan, fordi det styrker bildet av UK som et flerkulturelt shithole……eeeh samfunn.

 • Harriet

  Vel, Storbritania er avhengig av å ha USA som handelspartner, så de jekker seg nok ned når krybben blir tom. USA går så det suser, noe som gjør at de ikke er avhengig av Stirbritania. Borgermesteren har kanskje andre muligheter, selv om de vel er ytterst få nå som de også er på vei ut av EU ?!

 • John Magne Trane

  Ordføreren er forresten så innblandet i islamisstøtte at det er nok han som deler landet. Og alle terroristene…