Partilederne i Høyre, Frp og Venstre er enige om å danne regjering, melder NRK

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Partilederne i Høyre, Frp og Venstre er enige om å danne regjering, melder NRK.

Tidligere fredag meldte TV 2 at de tre partilederne har kalt inn til partimøter søndag formiddag.

Innkallingen til landsstyre-, sentralstyre- og gruppemøter søndag inneholder foreløpig ikke klokkeslett, men det står at partiene vil få nærmere beskjed om tidspunkt om relativt kort tid.

Innkallingen betyr at et ferdig forhandlet dokument, som kan bli en regjeringserklæring, må være klar til søndag.

Regjeringsforhandlingene mellom de tre partiene begynte på Jeløya 2. januar. Lite har lekket ut fra forhandlingene underveis, men for en uke siden varslet de tre partiene at de var enige om en inkluderingsdugnad for å få flere i jobb.

Det har lenge vært spekulert rundt at en eventuell ny regjering ville bli presentert fredag 19. januar.

Selv om Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre nå skulle bli enige om en regjeringsplattform, er de tre partiene avhengig av støtte fra KrF for å få flertall i Stortinget.

(©NTB)

kristian.sollie.skardalsmo@ntb.no


Publisert: jan 12, 2018 @ 12:46 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • DrD .

  Historien vil vise hvor stor denne tabben vil være.
  Med Aps knekte rygg burde ledelsen i SP sett skriften på veggen og kommet krypende til FrP og H hvor de lovet å ikke innføre poseavgifter, kvele flyplasser eller importere horder med skjeggebarn som desperate partiledere kan møte i åkerkanten.

  • GHjo

   Man kan lure på hva hensikten var med dette tøyset,når de likevel ikke får flertall`?
   Er reddfor at det er Erna som vil ha dem inn, for å få presset FRP mer tilbake og få mer støtte for øket,samfunnsskadelig innvandring av dysfunksjonelle, fiendtlige,hatefulle og respektløst innstilte muslimer.
   Man kan bare skyte en hvit pinne etter håpet om å få kontroll på den tøylesløse muslimske innvandringen.

  • Andreas Pedersen

   Jeg kan ikke forstå hvorfor ikke SP går inn i regjering isteden for Venstre. FrP H og SP er jo enige i så og si alt bortsett fra landbrukspolitikken. Det vil være langt billigere å gi SP et fett landbruksoppgjør enn det Venstre kommer til å kreve, for ikke å snakke om spiselig for FrP og Høyre sine velgere. De som stemmer FrP ofrer nok mer enn gjerne litt av landbrukspolitikken mot garantert flertall for sin asylpolitikk, som SP egentlig er enige i. SP vil få fullt gjennomslag for så og si hele programmet sitt og alle vil være fornøyde.

 • Profet1
  • Gal Person

   Erfaringen er vel 3 minutter på alle 4

 • aina

  Nå har Grande mulighet til å dele sin kunskap uhemet.

 • Brian Cohen

  Har vi ikke sett islamisering ennå, så får vi nå når Venstre trer inn i regjering, er jeg redd. Grøss og gru.

 • Gothminister

  Meget skeptisk til dette samarbeidet med V. Kan ikke se for meg at Norge vil drives noe bedre med V i regjering. Vi vet alle hva de står for i enkelte saker og hvor naive de er. Man burde også få oppklart Trine saken. Siv Jensen som har erfaring i slike saker der 16 åringer er involvert burde først få Trine til og utale seg om hva hun faktisk har gjort i fylla med denne 16 åringen før hun går inn i regjering.

  • Knut Konsulent

   Hvorfor er det viktig at du får greie på om Trine har hatt seg med denne 16 åringen?

   Det var på en fest.
   Gutten er 16.
   Er gutten medlem av V, eller ungdomspartiet? Nei, det har ikke blitt sagt. Da er det jo heller ikke noe maktmisbruk her.

   Skal ikke damer få ha seg i fylla, er det det det gjelder?

   Eller skal ikke 16 åringer på fest få ha seg med eldre damer, heller, dersom de får det til?

   Det er ingen vitner som har blitt intervjuet, resett sier at familien har sagt at gutten bærer preg… Alt er bare påstander fra resett. Ingen ting er bevist. Ingen ting er det hold i. Hvorfor går ikke resett lenger med dette? Hvorfor er det ingen intervjuer av noen? Hvorfor er det ingen beviser?

   At det er dumt å gjøre slikt (dersom det i det hele tatt er gjort), er det ingen tvil om.

   • Gothminister

    Viktigheten handler om at vi ikke nok en gang må bytte ut ministrere i regjering. Derfor må vi få klarhet i Trines seksuelle sprell.
    Ellers er alt kun rykter. I Giske saken er det kun rykter, ingen ting er bevist. Personlig ser jeg ikke noe galt i hvem som har sex med hvem, så lenge man er over 16 år som er grensa i Norge. En grense som kan diskuteres, da andre land har 14 og 15 år. Spiller fint liten rolle om man er i politikken og hva slags rolle man har. Men Norge har valgt PK linja der man skal hyle og skrike mest mulig og ikke minst føle seg krenket. Rein populisme i disse dager.

 • Andreas Pedersen

  Når en leser mainstream media får en inntrykk av at Siv Jensen ikke kan smile. Gleder meg at det er «useriøse» Resett som i denne saken klarer å trykke et bilde av 3 glade damer.

 • Blurb1000

  Jeg regner med at Siw og Erna har gitt TSG ‘an offer she can’t refuse’….. meaning
  Hvis ikke TSG sitter stille i båten, aldri lager bråk, går med på alt H og Frp fremmer, så blir hun konfrontert med barnevoldtekten. Det er ikke KGB og russere hun bør frykte, det Siw og Erna.

 • Hans Hansen

  Å si ja takk til enda mer kostbart miljønonsens og enda fler uintegrerbare fiendtlig innstillte trygdesnyltere fra MENA-land, fører bare en vei. Lukt ned i dass!! Erna! -du er i ferd med å begå ditt livs tabbe!!

 • Harald

  Nå står det i VG at man ikke er enige om innvandring. Der regner jeg med at Skei Grandåker presser FrP for å få inn så mange «åkerbarn» som muilig. Her må FrP holde seg harde og ikke fire en tomme. Når vi ser hva som er iferd med å skje nedover i Europa så må det snart begynne å gjøre inntrykk på våre naive og blåøyde poltikere. (hadde egentlig tenkt å skrive naive, blåøyde og dumme, men droppet det).

 • Knut

  Dette går bare ikke. Det eneste Grande går for er å ødelegge for Høyre og FrP, for ikke å snakke om hva hun ødelegger for folket.

 • Ingvar Nilsen

  Not so fast there, Kaputnik.. (Mad Magazine)
  Ifølge VG er de langt i fra enige enda.

 • Feliciano

  Dette samarbeidet med treneringspartiet Venstre kommer ikke til å ende bra. Sann mine ord.

 • Olav Finden

  «Selv om Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre nå skulle bli enige om en regjeringsplattform, er de tre partiene avhengig av støtte fra KrF for å få flertall i Stortinget.»

  Ja her har sentrumskameratene utmanøvrert FrP på en snedig måte. 🙂
  De har spilt inn Krf som Jokeren for å få Regjeringen til å fungere…..uten at de trenger å ta ansvar for sine handlinger.
  …og FrP får stadig mindre å si….mens Erna har fått et sentrum/Høre-alternativ som kan vise seg å fungere…..med FrP’s støtte, siden dette jo er en regjering de selve er en del av.

  Så da er det bare å begynne nedbyggingen av FrP’s nødvendighet for en styringsdyktig sentrumsregjering….og med tiden kommer SP hjem igjen….FrP ledes ut bakdøren og alt er som før igjen. 🙂

  Ingen skal kunne si at Erna ikke er en dyktig strateg. 🙂

  God helg. Mvh. Olav.

 • Gothminister

  Du burde selv vite svarene på det du spør om. Hallo, Giske måtte gå. Det sier litt om galskapen. Om da Trine i fylla har tatt seg til rette. Så sier det seg selv at hun ikke kan sitte i regjering. Du, vi lever i Norge. Moralistenes land. Personlig ser jeg ikke det som noe problem om hvem som ligger med hvem.

 • Kjell Svensen

  Her kan det være snakk om voldtekt, og det angår samfunnet.