Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Del saken
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere personer har henvendt seg til politiet med opplysninger om den sedelighetssiktede samfunnstoppen i Troms. Han har anket kjennelsen om forlenget fengsling.

Etter at politiet holdt en pressekonferanse torsdag kveld, har en rekke personer henvendt seg til politiet med tips i saken, skriver Nordlys.

– Jeg kan ikke gå ut med et nøyaktig antall, men flere personer har kontaktet oss. Vi tar imot opplysningene, vurderer dem og ser om det er naturlig å ta vitneavhør på et senere tidspunkt, sier politiinspektør Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt.

Hun opplyser også at det ikke er planlagt nye avhør av siktede med det første. Av hensyn til etterforskningen ønsker hun ikke å gi flere opplysninger.

Nord-Troms tingrett ga torsdag politiet medhold i videre varetektsfengsling av mannen i fire uker. Fredag morgen leverte hans advokat Ulf E. Hansen inn anken over kjennelsen. Forsvareren mener det ikke er grunnlag for at klienten må sitte i fengsel og krevde at hans klient måtte løslates.

Tingretten ga likevel politiet medhold i kravet om videre varetekt i fire uker med begrunnelsen at det foreligger bevisforspillelse, selv om de foreløpig ikke fester lit til politiets teori i den utvidede siktelsen om flere fornærmede.

Forsvarer Ulf E. Hansen mener at argumentet om bevisforspillelsesfare ikke er reelt. Alle tekniske beslag som datamaskin, telefon eller lagrede filer er under kontroll av politiet.

– Det som da gjenstår, som teoretisk bevisforspillelsesfare, vil være eventuell påvirkning av vitnene. For det første mener vi at siktede overhodet ikke vil ta kontakt med vitner, fordi han skjønner at det vil skade hans egen sak. Og under enhver omstendighet kan dette løses ved at han får et kontaktforbud i forhold til de aktuelle vitnene, sier Hansen.

Advokaten håper at Hålogaland lagmannsrett kan komme med en konklusjon mandag.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]