Moss 20180112. Regjeringsforhandlinger på Jeløya. Partene i forhandlingssituasjon. Foto: Venstre / Mona Lindseth / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Venstre, Frp og Høyre skal ha blitt enige om å stramme inn familiepolitikken mot å øke antall kvoteflyktninger, ifølge VG.

Fredag ettermiddag får VG bekreftet at Høyre, Venstre og Frp er nær enighet om innvandringspolitikken, som har vært den aller mest krevende enkeltsaken i regjeringsforhandlingene på Jeløy.

Det som overfor VG omtales som en balansert løsning, skal ha to hovedgrep:

* En betydelig innstramning av familieinnvandringen, og dermed gjennomslag for Frps hovedkrav.

* Samtidig skal Venstre ha fått gjennomslag for sitt krav om at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger, som er en kontrollert henting av flyktninger i samarbeid med FNs høykommissær.

Venstre ønsket å ta imot 3.000 flere kvoteflyktninger i sitt budsjettopplegg høsten 2017. I budsjettforhandlingene med Frp og Høyre fikk Venstre og KrF gjennomslag for å øke den norske kvoten med 1000 personer til 2120 kvoteflyktninger i 2018.

Fremskrittspartiet har for sin del programfestet at familieinnvandring begrenses til ektefelle over 24 år og barn under 18 år, og at familieinnvandrere ikke skal ha rett til egen familieinnvandring senere.

VG er ikke kjent med hvor mange kvoteflyktninger eller hvilke innstramninger som partiene er i ferd med å bli enige om, men opplyser at kildene sier at de har funnet en balanse mellom disse interessene.

De tre borgerlige partienes organer satt fredag i beredskap for å kunne møte på kort varsel for å ta stilling til en eventuell ny regjeringsplattform, får NTB bekreftet. Søndag antydes som et sannsynlig tidspunkt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]