Aftenposten: Unge Høyre ble varslet om seksuell omgang med beruset 16-åring

Kristian Tonning Riise hadde seksuell omgang med en ni år yngre jente på et fylkesårsmøte i 2014. Saken ble varslet, men ikke fulgt opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I 2014 mottok Unge Høyre et varsel om at Riise hadde seksuell omgang med en ni år yngre jente. Saken ble ikke fulgt opp, ifølge Aftenposten.

– Det stemmer at vi begge hadde drukket og at vi hadde sex. Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager. Utover det henviser jeg til Høyres generalsekretær, John-Ragnar Aarset, bekrefter Kristian Tonning Riise i en epost til Aftenposten.

Episoden skjedde under et fylkesårsmøte i 2014. Jenta var 16 år, Riise var 25.

Til avisa forteller jenta at hun ikke ønsket å ha seksuell omgang med ham, men at hun var veldig beruset og ikke i stand til å si verken ja eller nei. Etterpå klandret hun seg selv, og følte skam.

Hendelsen ble umiddelbart varslet til daværende generalsekretær Christopher Wand, men saken ble ikke fulgt opp.

I en SMS til VG skriver Wand følgende:

– Jeg er uenig i fremstillingen av at det ikke har skjedd noe med den bekymringsmeldingen. Saken kunne i etterpåklokskapens navn helt sikkert vært håndtert bedre og jeg vil gå i detalj med min side av hvordan jeg håndterte dette til dagens Unge Høyre og Høyre-ledelse.

Episoden som skjedde på fylkesårsmøtet, i tillegg til flere andre episoder, førte til at flere fylkeslag jobbet for å finne en motkandidat til Riise som leder i 2014. Det lyktes ikke, og tre måneder etter hendelsen ble han valg som leder av ungdomspartiet.

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 8:05 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Kaffermann

  Hva sier det om en organisasjon som sikkert mottar flere millioner i statstøtte at de ikke klarer å finne en bedre kandidat enn en som faktisk bryter loven? Ikke minst viser en meget alvorlig moralbrist.

  • Tor Anders Engen

   Det har vist seg at de som klarer å fortsette i politikken er de kyniske og uærlige. De som er entusiastiske slutter etter noen få år.

 • Tradisjoner

  «seksuell omgang med beruset 16-åring» – synes jeg har hørt det før…

  Det ene tilfellet fikk ingen konsekvenser, mens det andre tilfellet fikk all verdens konsekvenser.
  Den ene tilfellet gjaldt en godt voksen kvinnelig rikspolitiker, det andre en ung mannlig leder for en ungdomsorganisasjon.

  Seksuelle predatorer får lære av den kvinnelige rikspolitikeren. Velg ofrene utenfor partiet, og sørg for at de ikke varsler. Da kan ofrene gjerne være beruset selv om de er 16, og sexen kan gjerne foregå høylydt i åker og eng rett foran vitner.

  PS. Gjelder ikke for menn.

 • Fred I. Huset

  Ser ut som Venstre heller ikke vil følge opp slike kjedelige saker. Finansavisen skriver under dagens leder at Trine Skei Grande skal ha hatt seg med en beruset 16 åring i en åker.

  Og hun er nå i regjeringsamtaler! Jeg håper ikke hun blir gitt noen ministerpost med den historikken.

 • Astraios

  Den samme pressa som slår opp saken om Tonning-Riise og en 16 år gammel jente holder munn om Trine Skei Grande på 38 og en guttunge på 16.

  De forsøker å stemple Resett som «useriøs» men nå kom også Finansavisen på banen. Familien til guttungen har bekreftet – men media ser en annen vei.

  Det er helt tydelig at hele kampanjen er rettet mot mannlige politikere – få dem shamet offentlig og ødelagt politikk og fremtid.

  Velkommen til norsk media.