Borch mottok grove meldinger fra høytstående politikere

Sandra Borch forteller at hun i sin tid som leder av Senterungdommen mottok tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter. Hun valgte å overse det. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sandra Borch (Sp) sier hun opplevde seksuell trakassering fra høytstående politikere under sin tid som leder i Senterungdommen.

– I perioden som leder av Senterungdommen fikk jeg meldinger fra høytstående politikere i andre partier som jeg i dag anser å være seksuell trakassering. Dette har vært tekstmeldinger av tydelig seksuell karakter, sier stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) til Nationen.

Hun sier videre at hun ikke varslet om sakene, men at hun håndterte det på egen hånd.

Fredag ble det kjent at Dag Rønning (Sp) nå trekker seg som fylkesordfører i Hedmark etter varsler og henvendelser om upassende oppførsel overfor yngre jenter.

– At saker om seksuell trakassering har dukket opp i eget parti, er selvfølgelig en veldig trist sak. Det var helt rett av Rønning å trekke seg, sier Borch til avisen.

Hun påpeker at hun aldri har opplevd seksuell trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet i eget parti.

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 11:54 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • StemmerBlankt

  Snart på tide å starte med kastrering av alle nyfødte gutter, slik at ingen jenter og kvinner i fremtiden vil oppleve at noen gutter eller menn prøver seg på dem?

  • Folkeavstemming og demokrati

   Farlig forslag. Da importerer de anda flere «sengevarmere.»

 • Einar Hove

  Jeg blir fra tid til annen tatt på baken dette skjer i full offentlighet butikker osv og bare av damer. Jeg har også blitt sjekket opp av homofile menn, jeg har fått meldinger av klart seksuell karakter på telefon, spørsmålet mitt går til deg Sandra, mener du at jeg er seksuelt trakassert?

  Me too er ei latterlig greie satt i system av selvopptatte karrière politikere som ikke bare ønsker, men krever alles oppmerksomhet.

  • Gothminister

   Uff og uff. Går det bra med deg? Håper du har noen å snakke med om disse grufulle overgrep du har opplevd.

  • titt1tei

   Vet ikke om du får svar fra Sandra, men jeg vil si at du også er et offer 😉 Du kan få din plass i me too-kampanjen 🙂 Jeg skulle ønske vi fikk en kampanje , der de som med vitende og vilje har spilt på seksualitet, og med det oppnådd fordeler, står frem og deler sine historier. Det kan utjevne noe av den overbalansen vi ser i me too- kampanjen.

   • Gerhard Isaksen

    Spesielt hvis de i ettertid har meldt seg på #metoo-kampanjen.

  • Cabman

   Du har åpenbart en flott, spretten rompe😁

 • Gothminister

  Ja selvsagt måtte også hun komme på banen med sin historie. Skal alle kvinner som har opplevd en uskyldig flørt fortelle sine grusomme historier der de har blitt klappet litt på stumpen og muligens fått en hånd i skrittet. Dette er vel strengt talt et veldferdsproblem og ikke noe kvinner i den fattigere delen av verden har tid til å skrike om.

  • Gerhard Isaksen

   Det faller muligens inn i kategorien «Jeg vil også være med» som har delvis ødelagt hele #metoo-kampanjen.

 • CiliusJusar

  Saken med TSG og den 16 år gamle gutten er overmoden til å komme frem i MSM.

  • Per Johansen

   MSM makter ikke tanken på at høyresiden skal kunne gosse seg over at en barnløs, overvektig kvinne som elsker innvandring. har driti på det seksuelle draget.

   • Theminorityreporter

    Tenk om mange fler står frem når dette slippes løs i MSM? Er Grande en serieovergriper? Har venstreledelsen visst om dette lenge?

    Og hva om det finnes andre kvinner med makt og som også utnytter denne til å skaffe seg fordeler? Kan vi tenke oss Anikken Huitfeldt som overgriper? Eller Marie Simonsen? Eller hva med Stanghelle i Aftenposten og Knut Anne i KrF? Nå som Trine Skei Grande er avslørt in flagrante delicto er ingen lengre utenfor mistanke, uansett hvor usannsynelig det kan virke.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/In_flagrante_delicto

    • Gerhard Isaksen

     Det går jo rykter om at flere kjente, kvinnelige politikere skal ha hatt seg med mindreårige gutter.

 • Terje Bakken

  «I perioden som leder av Senterungdommen fikk jeg meldinger fra
  høytstående politikere i andre partier som jeg i dag anser å være
  seksuell trakassering.» …

  Som jeg i dag anser å være seksuell trakassering? Skal si at det tar tid for veldig mange å føle seg seksuelt trakassert eller som offer for ekle hvite menn med dress. Når andre kvinner må fortelle andre kvinner at de må forstå at det de engang opplevde – er alt annet enn hva de da tenkte og følte? Anniken Scharning Huitfeldt brukte jo veldig lang tid før hun forstod at det hun hadde opplevd – var av langt mer grusom karakter. Det måtte rendyrkes en agenda – et fast spor med skinner før det gikk for Huitfeldt at sine opplevelser var langt mer ille enn først tenkt og antatt. Så er spørsmålet – sprer denslags seg videre til menig kvinne og menighet? Trenger kvinner lenger tid til å bearbeide inntrykk og følelser? Er det slik at man bør sende alle kvinner til terapi – til samtaler? Først da vil man få et endelig svar på hva de nå faktisk egentlig har opplevd?

  Når det er sagt – har denne Borch jo tatt affære der og da med det hun fant som upassende. Bravo for denslags stil, hvor man bekjemper det man der og da ser på som urettmessig føring. Spørsmålet er langt mer: Hvorfor da sirkulere og proklamere? For egen makt, for eget ståsted – for hva som er mest passende til tidens tann?

  Det er litt farlig å skrike høyt ulv, ulv om møter en chihuahua. Det er litt farlig å skrike ulv og peke på chihuahua når den faktiske ulveflokk spiser små uskyldige barn uten at det akselererer reaksjoner og bølger med iver etter å redde og skape en bedre verden …

  Suggesjon og melking – enn å ta grep hvor liv rives til fillebiter? Horrible overgrep og overtramp som blekner og svinner bort. Nye kvinner og menn som entrer et liv til en levende grav – alt grunnet vanskeligheter med lyskaster grunnet politiske ståsteder og trang til å føre det korrekte som er helt inn i tiden da dere …

  • Tore Halvorsen

   Det blir visst mye «she said, he said» framover. Desverre virker det som at man nok må ta det meste med en klype salt inntil anklager blir mer konkretisert enn bare vage og høyst subjektive, og muligens overfortolkede anekdoter. Vi kan takke «han tok meg på kneet for 20 år siden» gjengen for det.

   Og deres totale fravær og fullstendig stillhet når det kommer til ekte overgrep, spesielt mot barn, levner ikke #metoo gjengen spesielt mye kredibilitet.

   • Eirin Munkebye

    Mens vi venter på Godot:
    Enig!

 • Tor Anders Engen

  Jeg leser og ser i media mye som er en direkte «trakassering» av alles intellektualitet. Derfor må vi fremme kampanjen #SJWBackToTheAsylum.

 • Ulrik Nyborg

  Enten får hun komme med navn,ellers bør hun holde kjeft.

 • Fortean B.

  Tør man i det hele tatt å passere kvinner på gaten, eller tilfeldigvis stå ved siden av en kvinne nå fremover?

 • tore

  Problemet er pressens dekning av bl.a. «me too». MSM er selektive om hvem de henger ut, om hvilke personer som «fortjener» å være på forsidene hver dag i to måneder for noe som tilsynelatende er bagateller, og hvem som ikke skal omtales (til tross for gode kilder). VG fremstår som en hyklersk, dobbelmoralsk og selvgod redaksjon. De har åpenbart kastet mye bensin på Giske-bålet, massiv dekning hver dag, hatt livesendinger fra AP-møter, kommentatorer som har uttalt seg på VG-TV. Nå later de som det har vært «vanskelige valg», men at de selvfølgelig har stått på varslernes side. TSG er kun omtalt av Resett (godt arbeid!) mens VG liksom pga journalistetiske hensyn har latt være å omtale. Heller ikke den mulige overgriperen i fra Nord-Norge er omtalt. FrP politikeren som er beskyldt for å ha sendt upassende E-poster er selvfølgelig navngitt og omtales massivt. VG har nok mange lett krenkbare akademiske småpiker i sin redaksjon. For i omtale av Listhaug finnes det ingen grenser for hva som skrives. At hun hadde sørgelig rett i sine kommentarer og besøk til svenske no go zoner, til og med svenske sosialister begynner å tilkjennegi at det faktisk er problemer der, det blir knapt viet spalteplass. Likeså med Meyer/SSB saken. Massiv dekning og åpenbart på Meyer’s side hele veien frem til og med høringen. Etter høringen, hvor det med all tydelighet kom frem et bilde av en fullstendig egenrådig sjef, som ikke tok hensyn til noen andre enn seg selv (og Telle/Bye) har det vært tyst. SSBs styre, arbeidstakerorganisasjoner, enkeltansatte, LO, NHO tegnet et bilde av en svært arrogant og lite lydhør sjef. På grensen til det psykopatiske. Selvgod og sta. Da er det slutt på omtalen. Når VG idag kommenterer pressens dekning er det som vanlig nærmest kjemisk fritt for selvbetraktninger. VG og NRK er verstingene i klassen. Det finnes ledig plass på historiens skraphaug for slike medier. En stor takk til vår «nykommer» Resett. Vi trenger den stemmen som forteller at «keiseren ikke har klær». https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/vmOwbB/sex-journalistikk-og-politikk

 • Per Johansen

  Hadde Listhaug eller Siv Jensen vært 38-årig nestleder og hatt samleie med en drita full guttunge på 16 år i en kornåker, hadde det vært malt utover i mediene døgnet rundt. men som kjent, pressen driver med politisk aktivisme, ikke journalistikk.

  • Gerhard Isaksen

   Akkurat, jeg tror vi kan utelukke disse to fra «kjente norske, kvinnelige politikere som har hatt seg med mindreårige gutter» som det går rykter om.

 • Gerhard Isaksen

  Dette er virkelig LAVmål (pun intended). 😉