Dykkere har funnet et lik i Glomma under søk etter Janne Jemtland

Politiet gjorde funn da de søkte etter savnede Janne Jemtland i Glomma i Våler lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Dykkere har hentet opp en død person fra Glomma under søket etter Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Jemtlands pårørende er varslet. 

Lørdag ettermiddag gjorde dykkere fra brannvesenet et funn i Glomma, nærmere bestemt i området ved Braskereidfoss i Våler.

– Politiet i Innlandet bekrefter at det er nå gjort funn av en person i Glomma. Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området. Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet, opplyser politiet i en pressemelding.

Braskereidfoss ligger rundt 65 kilometer sørøst for Brumunddal.

– Kvinnen ble funnet på bunnen av elven. Hun ble funnet omtrent der politiet hadde fått informasjon om at hun var. Det tok litt tid å få kvinnen opp da det var vanskelig å ta seg til stedet i elva på grunn av mye strøm, sier innsatsleder Frode Hjulstad til VG. Til NRK understreker han at identiteten ikke kan bekreftes før etter obduksjonen.

Søndag er det varslet en pressekonferanse om saken. Inntil da vil ikke politiet si noe mer.

Samarbeider

Tidligere lørdag bekreftet politiadvokat André Lillehovde van der Eynden at søkene ble gjort på bakgrunn av opplysninger og spor som har kommet inn til politiet i løpet av de siste dagenes hendelser.

Etter det NRK erfarer, har ektemannen forklart til politiet hvor de kan finne liket av Janne Jemtland. Det ønsker ikke van der Eynden å bekrefte eller avkrefte.

– Han samarbeider med politiet og forklarer det han kan for å oppklare saken, sier advokat John Christian Elden til NRK.

Ektemann siktet for drap

Mannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap. Ut over det kan jeg ikke si noe nærmere om hva han har forklart til politiet, sier advokat Ida Andenæs til NTB.

Ransaket boligen

Politiadvokaten forteller at politiet har ransaket både ekteparets bolig og en naboeiendom de siste dagene.

– Onsdag og torsdag fikk vi kontroll over spor som gjorde det naturlig for oss å foreta såkalt tredjemannsransaking på en eiendom like ved eiendommen til Janne Jemtland og ektemannen. Dette startet torsdag ettermiddag og kveld. Fredag morgen startet ransakingen i boligen til Janne Jemtland og ektefellen, som førte til at ektefellen nå er siktet for drap, sier Van der Eynden.

Det er ikke kjent om politiet har funnet et mulig drapsvåpen.

Ifølge Hamar Arbeiderblad var det funn av blod fra Janne Jemtland som førte til at mistanken mot ektemannen ble styrket og førte til pågripelse og siktelse. Dette ønsker ikke politiet å si noe om. Hamar Arbeiderblad skriver at politiet valgte å sende et viktig spor med politihelikopteret til Oslo for nærmere undersøkelser etter at de hadde ransaket huset i noen timer fredag.

Store mannskaper

Lørdag var det gått 15 dager siden Jemtland sist ble sett da hun kom hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Torsdag forrige uke fant politiet blodspor i snøen i veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

(©NTB)

linus.rovik.hauge@ntb.no


Publisert: jan 13, 2018 @ 10:58 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • invernes

  Hadde en anelse at saken ville ende slik, det lå liksom i kortene.

 • Hanne Jensen

  Stakkars barna. De må være helt knust.

 • KriKra

  Mr. Jon Hustad uttalte seg i flertall: «kjente norske kvinnelige politikere har misbrukt unge, ja relativt veldig unge menn. Vi i media kjenner til dette.»

  Det er flere enn kun Grande i denne saken, hvem er det som slipper unna Resetts øyne?

  • Gerhard Isaksen

   Har selv lest lignende rykter, men ingen har blitt navngitt. Tenk om det er slangen i AP som er en av dem? Da hadde ikke verden stått til påske…

   Det er for øvrig ikke så mange som faller inn i kategorien «kjent, norsk kvinnelig politiker», dette må jo være mulig å finne ut av?

   • KriKra

    Ja, og i følge Hustad er dette kjente saker i redaksjonene. Resett må da ha kontakter nok etterhvert.

    • Gerhard Isaksen

     Hvis det skulle komme frem så ville det jo være veldig pinlig for norsk MSM siden de da har tiet om overgrep mot mindreårige.
     Hvor ble det forresten av #metoo?

  • Gerhard Isaksen

   Telte selv opp ca. 20 Stortingsrepresentanter/regjeringsmedlemmer som faller inn i kategorien «sånn noenlunde kjente norske politikere».

  • Hanne Jensen

   øøh, har du ikke lagt inn denne kommentaren på feil sak? Denne saken handler om Janne Jemtland og ikke om Grande.

   • KriKra

    Men det er en jemtla grande sak, denne Trine-saken!!