Egyptiske styrker drepte palestinsk fisker

Sørgende bærer liket av Abdullah Zeidan, en 33 år gammel fisker, i begravelsen i Gaza, 13. januar 2018. Foto: AFP/Mahmud Hams.

33 år gamle Abdullah Zeidan ble truffet i brystet da egyptiske styrker åpnet ild mot båten han befant seg i. Han døde noen timer senere av skadene, opplyser helsemyndighetene på Gazastripen.

Zeidan befant seg i nærheten av egyptisk territorialfarvann da han ble skutt, men det er ikke kjent hvorfor soldatene åpnet ild mot båten hans. Egyptiske myndigheter har ikke kommentert hendelsen.

– Vi ber egyptiske myndigheter om straks å innlede gransking av denne hendelsen, sier en talsmann for det Hamas-kontrollerte innenriksdepartementet på Gazastripen, Iyad al-Bozum.

Rundt 3.000 palestinske fiskere forsøker å livnære seg utenfor kysten av Gazastripen, men Israel har innført marineblokade og skyter rutinemessig på fiskebåter de mener går for langt ut.

NTB-AP-DPA

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 4:39 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Reidar S

  Dæggern
  Sikker på at det ikke var en israeler som skjøt?
  Husk at i mørket er alle katter grå……

  • nilgau

   Ja, det poengteres i artikkelen at Israel skyter rutinemessig. Egypt skyter vist for å drepe ser det ut til.