Høyre har fått minst tolv varsler – krisemøte i Unge Høyre

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset snakker med pressen der alle fylkeslederne i Unge Høyre er samlet i Oslo for å diskutere varslingssakene. Foto: Julia Loge / NTB scanpix

Høyre har mottatt minst tolv varsler mot flere personer i Unge Høyre. Fylkeslederne i Unge Høyre sitter lørdag i krisemøte i Oslo om saken.

– Vi har fått flere varsler etter pressekonferansen fredag. Til sammen er det snakk om tolv varsler, sier generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre til NTB.

Tallet kan endre seg, fordi det kan har kommet flere varsler i løpet av dagen. Varslene gjelder flere personer, både i Unge Høyre og unge personer i Høyre.

Fredag la Høyre og Unge Høyre seg flate. Da hadde de fått inn sju varsler etter at ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise, gikk av sent onsdag kveld, på grunn av upassende seksuell oppførsel.

Beruset 16-åring

Blant varslene er en sak Aftenposten omtaler lørdag. I 2014 ble Unge Høyre varslet om at Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

Aarset bekrefter overfor NTB at de først ble kjent med den saken etter at Riise gikk av, og at den var en av de sju varslene de kjente til fredag ettermiddag.

Krisemøte

Lørdag er Unge Høyres fylkeslagsledere samlet i Oslo for å snakke om varslingssakene og hvordan de har blitt fulgt opp. Også Høyres generalsekretær deltok på deler av møtet.

– Ledelsen og fylkesledelsen i Unge Høyre er samlet for å snakke sammen og ta vare på hverandre. Der har de også fått høre for oss, i moderpartiet, hvordan vi nå jobber med de varslene som har kommet inn til partiet etter at Kristian gikk av som leder, og hvordan vi følger opp de som har historier å fortelle og hvordan vi hjelper dem etter beste evne. Og at vi jobber for å finne ut hvorfor det har skjedd sånn fundamental svikt som vi har fått eksempel på, med varsler som har blitt meldt inn, men som åpenbart ikke har blitt fulgt opp på en god nok måte, sier en svært preget Aarset til NTB.

Behov for å snakke

– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne. Vi ber også om forståelse for at dette er unge mennesker som ikke er profesjonelle aktører overfor pressen, og at pressen tar hensyn til det, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot i en tekstmelding til NTB.

Hun ba samtidig pressen om rette alle henvendelser til henne, ikke fylkeslederne.

– Det er en veldig fin gjeng, som tar vare på hverandre. Det er gode venner som har det bra sammen og synes det er fint å være sammen og gir hverandre gode klapp på skulderen, og er ved godt mot, sier Aarset.

Fylkeslederne møttes klokken 12 på Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet Storbyuniversitetet). Ved 14-tiden pågikk møtet fremdeles.

(©NTB)

linus.rovik.hauge@ntb.no


Publisert: jan 13, 2018 @ 3:35 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • StemmerBlankt

  -Mens i Venstre later de som om ingenting…

  • Olaus Trøgheim

   Og i MSM. Kudos for Hegnar dog. Igjen.

 • Olaus Trøgheim

  Helt utrolig. Det kommer nå fram at det i mange år har eksistert fylle- og sjekkekulturer i flere partier. Og det kun blant menn. Og ofrene er kvinner. Nesten ufattelig!

  • Birgitta Sol Garvik

   Merkelig .
   Da jeg var ung var vi alle forelsket i lederen og svermet rundt han.
   Nå er det mere at lederen utnytter jenter og er frekk og pågående.
   Tidene skifter !

   • Olaus Trøgheim

    Metoo inkluderer bla overhodet ikke konseptet at unge kvinner kan prøve seg på menn som er eldre enn de for å oppnå ting og tang. Heller ikke om de er innvandrere. De fleste av oss mener nok at voksne skal ta et større ansvar dersom aldersforskjellen blir for stor. Dette gjelder ikke alle samfunn selvsagt. Men når skal vi si at kvinner er voksne nok til å bestemme selv? I partipolitisk sammenheng gjelder ikke norsk lov, men andre regler. Men hvor gamle må de være? 23 år? Eller hva? Er det andre aldersgrenser for unge menn? Følg med, følg med.

   • Olaus Trøgheim

    Litt interessant og tidstypisk dette bildet jeg legger ved av AUFs leder i 28 års alder og i midten av hans fungeringsperiode. https://uploads.disquscdn.com/images/ec6cf68da2d9703ecdbd659414d6722d3e049ace5f68de313c0dbd164c98377a.jpg

 • Kjell Pettersen

  De ville stanse russetreff pga fyll og uønskede hendelser.
  I forhold til antall som er på russetreff kontra polistiske sammenkomster virker russetreff mer som en speiderleir.