Over 50 afrikanske land krever unnskyldning fra Trump

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster)

54 afrikanske land krever at USAs president Donald Trump sier unnskyld og trekker tilbake den angivelige uttalelsen om afrikanske «drittland».

– Vi er meget forferdet og fordømmer på det sterkeste de grove, rasistiske og fremmedfiendtlige uttalelsene fra USAs president som kommer fram i mediene, heter det i en felles uttalelse.

Hastemøte

FN-ambassadørene fra de forskjellige afrikanske landene møttes til et fire timers langt hastemøte fredag. De var alle enstemmig i kravet om at Trump må trekke tilbake uttalelsene og be om unnskyldning.

Fredag ble det kjent at Trump i et møte om innvandringsspørsmål for Haiti, El Salvador og afrikanske land, skal ha omtalt dem som «drittland». Selv har han benektet dette, men en senator som var til stede under møtet bekrefter at det ble sagt.

– Vi er bekymret over den vedvarende og økende trenden fra den amerikanske administrasjonen mot Afrika og folk med afrikansk bakgrunn hvor det rakkes ned på kontinentet og fargede, heter det i pressemeldingen.

Samtidig takker de alle amerikanere som har fordømt uttalelsene.

«Rasistisk»

Kritikken har haglet mot Trump, og mange betegner utsagnet som rasistisk, inkludert FN.

Fredag reagerte også Trumps motkandidat i presidentvalget, Hillary Clinton. Hun bemerket at det fredag var åtte år siden Haiti ble rammet av et svært ødeleggende jordskjelv.

– Det er en dag der man skal minnes tragedien, hedre det uovervinnelige haitiske folket, og forsikre om USAs forpliktelse til å hjelpe våre naboer. Isteden er vi utsatt for Trumps ignorante og rasistiske syn på alle som ikke ser ut som ham.

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 9:16 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • fleinkantarell

  Shithole Countries = Land vi ikke liker å sammenligne oss med. Trump straffes ikke for meningene sine men for ordvalget sitt.

 • BurreBarsk

  Er det mulig

 • Finn

  Clinton, ja!
  De samlet inn 3 milliarder, bygget noen få boliger, og trakk seg tilbake for å telle overskuddet fra ‘Haiti prosjektet’.
  Mannen som under valgkampen fortalte om dette tok jaggu livet sitt også!
  I dag har forøvrig VG Trump saker med bilder tett i tett!

  • Folkeavstemming og demokrati

   Og Norge har bidratt med 6 – 800 millioner til Clintonfamiliens formue, selv om10-20% har gått til nødhjelp. Det må vel være en særdeles dårlig måte å bruke folks skattepenger på?

   • F M

    Dette burde kunne betegnes som straffbart fra den norske regjerings side!
    Håper Resett tar opp tråden og følger individene som har trumfet dette igjennom!

   • GHjo

    Norgr har bidradd med 6-800 millioner i Clintonfamiliens “Shithole”

 • Rioreal

  Trump har jo rett på generell basis.

  Dette er som PKerne sier «failed states»

  Trump kaller en spade for en spade.

  Det bør bli slutt at resten av verden gir hjelp og overdreveven forståelse til disse landene år etter år.
  Vi har ikke ansvar for disse landene og deres befolkning.
  Vi har alt betalt alt for mye i alt for mange år

  Sosialistene får drive kronerulling fra nå!

  • Bjørn E. Normann

   Det kan vel også kort oppsumeres slik.
   Vi har nok kriminelle og trygde mottakere så vi trenger ikke å importere flere.
   At nordmenn ikke var av denne kategorien skyldes bare det faktum at de som utvandret til USA ikke var av typen multikulturelle med norsk pass.

   • GHjo

    Ja, hvorfor har vi holdt på med og holder på med å importere store mengder med muslimske kriminelle og trygdemisbrukere, når vi hadde mer enn nok av slike, fra før?
    Det bør mediafolk og politikere bli avkrevd et svar på.
    F.eks. Den svenske innvandrerbefolkningen (17%) forbruker 66% av Sveriges samlede velferdsutgifter og begår over 50% av krimnaliteten.
    Norge kommer litt etter og skal selvfølgelig slå svenskene på dette området også.

 • Tradisjoner

  Og hvis de ikke får noen unnskyldning hva gjør de da? Nekter å ta imot bistand? Nekter å fortsette overbefolkningen?

  • Henning Nielsen

   Krever «fornærmet-tillegg» i bistanden.

  • Feliciano

   Det er Afrikanske land som bør be Vesten om unnskyldning for alle de plagene de påfører oss på daglig basis i form av masse-migrasjon, kostnader, kriminalitet,narkotika, med mer. At disse landene ikke tar ansvar å rydder opp i eget reir er ikke vår skyld.

 • Barry Hunter

  Svar dem Donald: «Ugha, ugha, ugha!»

 • Aleksander Brestrup

  Svarte amerikanere opplever nå, etter ett år med Trump, den laveste arbeidsløsheten på mange år!

  Obama kunne ikke vise til lignende resultater.

  Dette faktum skriver ikke amerikanske medier, ikke europeiske medier, ikke norske medier.

  Om de skrev om disse økonomiske oppgangene etter kun ett år med Trump – ville vi fått et politisk jordskjelv – med Trump som vinner.

  Det kan «vi» ikke ha.

  Vi er inne i en «krig»….

  • Paul Engeset

   Både amerikanske, europeiske og norske medier skriver om det. Hvor skulle jeg eller ha lest om det? Men de påpeker også at dette er en oppgang som startet under Obama (som nettopp kunne vise til lignende resultater) og at det tar lenger tid enn et år før man kan vente å se konsekvensene av politikken som blir ført. Det sier seg jo selv. Det er sjelden man ser umiddelbare konsekvenser av et nytt regime. Dette påpekte høyrevridde velgere i Norge i minst to år etter at Høyre og FrP overtok regjeringsmakta – de sa det tok tid å endre ting etter åtte år med rødgrønn regjering. Det samme må vel gjelde andre veien. Det vil ta tid før vi ser effektene av Trumps politikk.

   • Fantastan

    Hvor har du lest det? Jeg har ikke sett ett eneste innslag om det i VG, NRK eller Dagbladet – som kjører minst tre Trump-saker om dagen hver (alle negative). Kan du linke til hvor de har skrevet om dette?

   • Per Johansen

    Nei, da har du ikke fått med deg tilstrekkelig. Obama sa, etter uteblitt forventet økonomisk oppgang etter nedturen, at den svært svake økonomiske vekstraten er den nye «normalen» som verden måtte venne seg til. Den nye normalen var visstnok etter Obamas uttalelse en ny økonomisk naturlov. Likevel, plutselig forsvant denne naturloven med Trump! Det er godt dokumentert, etter en rekke intervjuer med toppledere som har flyttet bedrifter tilbake til USA, at flyttingen av arb.plasser tilbake til USA utelukkende skyldes Trumps nye politikk. Et ubehagelig faktum for hans motstandere.

   • Lumix

    Hva gjorde Obama av konkret og målrettet politikk for å bidra til fler private arbeidsplasser i USA?
    Eksempler takk

    • Paul Engeset

     Hvorfor skal jeg gi deg eksempler på det? Jeg vet ikke hva Obama gjorde eller hvor mye den økonomiske oppgangen og det sterke fallet i arbeidsledigheten under hans styre hadde med ham å gjøre, men det var altså en utvikling som startet under ham. Jeg vet heller ikke hvor mye Trump har å si forutviklingen i amerikansk økonomi, men det er det antakelig for tidlig å si noe særlig om.

   • Aleksander Brestrup

    Børsen svarte umiddelbart – som den alltid gjør. De hadde vel 17 all – time – high noteringer i 2017?

    Det er skapt 2 mill nye arbeidsplasser og virksomheter vender tilbake til USA…

    Er det en mulighet for at du har Trump-fordommer som gjør at du ikke er i stand til å vurdere dette objektivt?

    • Paul Engeset

     Hva er det jeg har sagt som ikke er objektivt? Framgangen begynte under Obama, og har så langt fortsatt under Trump. Arbeidsledigheten gikk kraftig ned under Obama – fra rundt 10 %, om jeg ikke husker feil, til 4-5 %.

     Men da Obama hadde sittet et år, var det for tidlig å si hvilken virkning hans politikk ville ha på økonomien. Det samme gjelder Trump. Hvis virksomheter har begynt å flytte tilbake under Trump og på grunn av ham, er det en begynnende trend som det er for tidlig å se fortsettelsen av. Ett år er ikke nok.

     For øvrig er økonomisk framgang globalt, som USA er den del av. Det er godt mulig noe eller mye av det kan tilskrives Trump, men det er altså umulig å si allerede nå, akkurat som det var med Obama.

     Er det en mulighet for at du er så tilhenger av Trump at du ikke er i stand til å vurdere dette objektivt?

     • Øyvind Røed

      Trump har ikke gjort så mye annet enn å slippe fri privat initiativ, samt slakte skatter og tøyselover. Enkeltmennesker og bedrifter trenger ikke flere år på å reagere når de ser muligheter til å skape noe uten at staten stjeler eller saboterer prosjektene. I Norge finnes det ikke noen høyreside i nasjonalforsamlingen, bare varianter av sosialistdemokrater.

   • Feliciano

    Et narrativ du har fått fra massemedia. Du tenker ikke selv.

    Men sannheten er at nå flyttes jobber tilbake til USA, det er skattelette for bedrifter som fører til at de kan investere mer og det er økt optimisme.
    Dette har Trump og hans likesinnede all ære for.

    Spørsmål, hvor mye økte gjelden til USA under Obama?

    • Paul Engeset

     Hvor få du ditt narrativ fra? Bruker du kun hodet ditt til å analysere deg fram til at jobber flyttes tilbake til USA, at det er skattelette osv., eller har du det fra noen steder? Det er kanskje mer troverdige kilder enn «massemedia»? Hvilke?

     Spørsmål: Hvor mye tror du gjelden kommer til å minke under Trump?

     • Feliciano

      Hvorfor skal jeg svare deg, når du ikke gidder å svare på mine spørsmål.

     • Paul Engeset

      Dine spørsmål? Du stilte vel bare ett? Svaret på det er at gjelden under Obama økte fra 1000 milliarder til 3000 milliarder, i følge en annen her.

      Sånn. Da har jeg svart deg, og du kan svare meg.

  • GHjo

   Det de sier, er at dette er “positive ettervirkninger” av Obamas politikk.
   Det har som alt annet positivt absolutt —ingenting— med Trump å gjøre.

 • StemmerBlankt

  Vel, Europa flommer over av mennesker som ikke ønsker å fortsette å leve i disse landene..?

 • Aklam Mfara

  Rasismekortet dras oftest av de som vet at de har en tapt sak.

  • Lumix

   Ja det er i sannhet rasisme å påpeke sannheter observert på stedet

 • Hans Hansen

  Hehe, jeg må le. Hvorfor skal Trump unnskylde noe som helst? Vi snakker over 50 land! Ingen røk uten ild, dvs det er en grunn til at alle disse landene karakteriseres som drittland. Hva med heller å skjerpe seg og oppdra egne innbyggere sånn at disse ikke lenge fortjener Trumps velplasserte merkelapp!!

  • Henning Nielsen

   «54 land i Afrika.» Det vil si alle, inklusive Egypt, Marokko etc. Er det den afrikanske union som står bak denne uttalelsen? Det er forbausende hvis hvert eneste land på dette kontinentet er så aggressive mot USA.

   Og Trump nevnte jo også Haiti. Kan noen benekte at det er et møkkaland? Eller Zimbabve, for den saks skyld. Han sa -hvis han sa dette- ikke «alle land i Afrika», så vidt jeg har forstått.

 • Astraios

  Tja – kanskje feil bruk av ord, men land som styres av korrupte diktatorer mens folket sulter i krig, fattigdom og nød fortjener vel ikke å omtales som noen forbilder?

  Hvilken keiser er det som er naken her mon tro?

 • Jalan Stesen

  FN ambasadørene bør lese sine egne rapporter og sette seg inn i hvordan de selv måler dette på en objektiv måte. På FNs Human Development Index ligger de afrikanske landene ikke særlig godt an. https://uploads.disquscdn.com/images/dec0e4bd499481efe808e20dc694ceba0de1698d8aa2696b86d54a3800819ee3.png
  Det komiske i dette er at det er FNs statistikk som gir Donald Trump rett. Eller som faktapolitiet ville ha sagt «FAKTISK HELT SANT». Vi skal ikke se bort fra at FN blir nødt til å justere denne indeksen etter dette på en slik måte at alle land blir like.

  • Lumix

   Ja legg ned FN, s statistikkontor og stikk hodet i sanden så detter nok alle «stygge» indisier i disse landene.

   • F M

    Legg ned hele FN!

 • Reidar S

  Trodde det var noen asiatiske også, men tok tydelig feil

 • titt1tei

  Det er greit at disse landene forlanger en unnskyldning fra Trump, men bare hvis disse landene kommer med en uforbeholden unnskyldning til alle de vanlige mennesker i USA og andre vestlige land, som bruker av tiden, livet og helsen sin på å tjene inn penger som de kan bruke på de få rikeste, mens de fattigste forblir de fattigste! De kan be om unnskyldning for å overbefolke sitt eget land og resten av verden.

  • Lumix

   Du må da ikke be dem om å stoppe overbefolkning, du vet jo hvordan dette fikses, og det er nettopp slik «fiksing» som gjør livet holdbart der nede.

   I gamle dager døde «overskuddet» – ikke lenger nå – så utviklingen den er klar den.

   Gå i skyttergravene i Europa og USA!

 • Breidablikk

  Et rent hysteri om «rasisme» – et sikkert tegn på at de helt åpenbare sannheter om etniske, kulturelle og religiøse forskjeller kommer til syne i en verdensvid offentlighet, i takt med at det multikulturelle prosjektet feiler. Hvis jeg og mange har rett – forskjellene er uoverbryggelige, og prosjektet er umulig – da vil vil få bare mer hysteri helt til dette Babelstårnet raser sammen av sine egne motsetninger.

  For å forstå rasesituasjonen i USA, og motsetningene, kan man eks ty til American Renaissance og Jared Taylor. Fordømt «alt-right» selvfølgelig, men her er det folk med vitenskapelig bakgrunn som beskriver motsetningene i Amerika, og kommer med fakta, uten at man trenger å sluke begrunnelsen (etniske/rasiale forskjeller)

 • John Sperre

  FN burde heller bruke krefter på å bekjempe korrupsjonen som ødelegger de fleste av landene i Afrika.

  • AJansen

   FN, som selv er gjennomkorrupt, og særlig de FN ambassadørene som nå krever unnskyldning… Donald, kast dem ut!

 • Tor Anders Engen

  Dette blir mer og mer latterlig. At land som ikke klarer å styre seg selv. Godt hjulpet av FN, EU og andre globalister. Skal kreve noenting. Bør ikke disse landene kaste ut NGOer, slutte å hate hverandre og slutte å krige?

  PS! Nå ser det ut som denne saken er kun en avisand.

 • Furunål

  følte seg vel truffet…sårt med sannheten

 • Rudolf

  Stødig nå Donald, du glemte Pakistan.

 • Jolly Utenland

  Dette er PK-storm i et vannglass. De aller, aller fleste i Norge/Europa/USA/Australia osv er helt enig i at disse landene som Trump sikter til virkelig er drittland. Shithole countries er det som i norsk dagligtale kalles «jallaland», «gokk!», «der pepper`n gror» osv.

  Jaglands «Bongo fra Congo»-kommentar i Stortinget var jo langt mer stigmatiserende enn det Trump sa i dette lukkede møtet….

 • Martin

  Jeg tipper lederne i de 54 landene tar alt tilbake bare de får noen US dollars.

 • Harald

  Hvorfor skal land som Libya, Somalia, Sudan, Sør-Sudan, Mali, Liberia,Chad, Kongo, Zimbabwe pluss noen til ha noen som helst unnskyldning fra noen? Virkeligheten om disse landene trenger vel ikke å beskrives i detalj, men at det er noen møkkaland er det vel ingen tvil om.

  • AJansen

   Du glemte Nigeria, Equtorial Guinea, Angola, Egypt, Marokko, osv osv

   • Harald

    Jeg glemte de ikke. De gikk under sekkeposten «pluss noen til». Listen ble så lang at jeg var redd for at de som leste mitt innlegget skulle sovne 🙂

 • Henning Nielsen

  «Det minste man kan forlange er respekt.» Nei, respekt kan ikke forlanges, bare fortjenes. Hvor mange afrikanske ledere har uttalt seg nedverdigende om USA?

 • Jan Olsen

  Er det virkelig så mange land som føler seg truffet av det påståtte utsagnet til Trump, og nærmest tar til seg stemplet som drittland? Det tror jeg ingenting på.

  • Dico

   Jo, de vet at Trump har rett.

 • Knut

  Trump sier bare det alle tenker men ikke tør å si høyt. Hva tilfører disse oss utenom å fylle opp fengslene, sprenge helsevesenet eller rasere NAV?

 • Sin egen herre

  Det betyr vell at 54 afrikanske land påtar seg ansvaret for den afrikanske befolkningen som sådan og slutter å sende afrikanere til Europa for å motbevise at Afrika ikke er et shithole . Dette må jo være gode nyheter for alle afrikanere som lever et elendig liv som flyktninger i Europa . Afrika er ikke noe shithole . Det er det bare Europeiske politikere som mener . Ja de mener at Afrika er et så stort shithole at klarer folk å komme seg ut shitholets gravitasjonsfelt så gir det rett til opphold i f.eks Norge . Noen tar feil , men er det Trump ? Eller er det det 54 afrikanske land , pluss europeiske politikere ? Kan det store sosioøkonomiske spørsmølet være avklart for all tid med erklæringen i FN om at Afrika ikke er et shithole

 • Per Johansen

  Hva er den prinsippielle forskjellen i å kritisere hvite og deres nasjoner, noe som gjøres helt åpent uten at det reageres?

 • Fantastan

  Dersom disse landene ikke er drittland så kan vi jo med en gang kutte all bistand og stanse innvandring fra disse landene.

  • Dico

   Ja, og det er jo selve poenget til Trump.
   Hvorfor kommer det asylsøkere fra fattige land i Afrike helt opp her i det kalde nord?
   Noen som vet svaret?
   Ville de kommet helt opp her opp til Norge hvis Norge var et av de fattigste landene i verden?

 • F M

  Trump forteller jo bare sannheten og etter å i mange år å ha trodd på løgnen om «utopia», lander lederne av disse landene på sannheten med et brak!
  Respekt til Trump som tør å påpeke at keiseren ikke har klær!

 • Aleksander Brestrup

  Dette ser ut til å være Fake News.

  1) Washington Post var de som først publiserte saken.
  2) De bruker anonym, muntlig kilde.

  Ikke finnes det dokumentasjon og ikke vil kilden (om den i det hele tatt finnes) identifiseres.

  Det er en ikke-nyhet som Trump-haterne bruker for å bekrefte sine egene Trump-fordommer…

  • Syringav

   Noen som var på møtet på Trumps kontor har nå kommentert påstanden. Demokraten Dick Durbin påstår at Trump brukte ordet «shithole». Han sa at Trump hadde sagt det flere ganger i løpet av møtet. To andre som var på møtet, republikanerne Tom Cotton og David Perdue, mener at Trump ikke sa det. Trump selv benekter at han sa det. Ingen andre som var på møtet har bekreftet at Trump brukte ordet «shithole».
   https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/12/donald-trump-shithole-countries-tweet-denies-immigration-talks

   • Dico

    There’s just one problem with Durbin’s claims: He has a history of making up statements from private White House meetings.

    In 2013, Politico reported:

    “In a ‘negotiation’ meeting with the president, one GOP House Leader told [President Barack Obama]: ‘I cannot even stand to look at you,’” Durbin wrote in a post on his Facebook page over the weekend.

    However, both the White House and the House speaker’s office denied Durbin’s account of events.

    Asked about the post in the White House daily briefing, press secretary Jay Carney said he checked with a participant of the meeting in question.

    “I looked into this and spoke with somebody who was in that meeting and it did not happen,” Carney said.

    ***
    Kanskje dette er en sak for Faktisk.no. For i den senere tid har vi hørt at alle PK-mediene står sammen om å ikke trykke noe basert på rykter.

 • Fantastan

  Ja, dersom man tråler over absolutt alle media, inkludert finanspressen, så får man kanskje med seg at det går veldig bra i USA. Men folk flest gjør ikke det. De får bare med seg det konstant negative fokuset fra NRK, TV2, VG, Dagbladet og Aftenposten.

 • Psycho Joe

  «Drittland» er også en litt upresis oversettelse.
  Oxford living dictionaries.
  Shithole:
  An extremely dirty, shabby, or otherwise unpleasant place

  Nå benekter jo Trump at han har sagt dette.
  Men selv om det skulle stemme så er det jo «no biggie».

 • GHjo

  Det finnes i det karibiske område en øy,ved navn Hispaniola (Lille Spania).På denne øya finnes to land, Haiti og Den dominikanske republikk.Sistnevnte er en relativt velordnet og organisert stat, mens den andre, Haiti, må nærmest betegnes som et u-and,blandt u-land.Begge stater har tilnærmet de samme livsbetingelser.Hva er det så, som gjør den store forskjellen?
  I Haiti ble alle hvite,samt indere og kinesere enten drept eller jaget bort av den sorte befolkningen,som skulle “styre seg selv”.
  Det er årsaken til forskjellen.
  At Haiti i tillegg har blitt rammet av en stor ulykke i form av jordskjelv gjør jo det hele verre, men forandrer ikke noe på den opprinnelige årsaken til befolkningens tilværelse i fattigdom, kriminalitet og vold.
  Dette er konstatering av fakta og har absolutt ingenting med “Rasisme” å gjøre.

  • Spekk

   Ja det er jo en gjenganger blant land som kvittet seg med utlendinger at det går dårlig etterpå, Filippinene gikk fra Asias nest rikeste (kun slått av Japan) til Sørøstasias fattigste etter landreformen som forbød utlendinger å eie noe der. Men det er jo der som i Haiti en politikk det er et sterkt flertall for, vi kan jo ikke nekte noen å leve i selvvalgt fattigdom, blant andre Frans av Assisi gjorde det samme.

 • Avatar

  Beklagelse for å si sannheten? Hvorfor tror disss Afrikanske lederen at folk flykter mann av huset i disse landene?

 • Johnny Reb

  Kan vi tolke det dithen at det er 50 afrikanske land som har identifisert seg selv som drittland og som krever unnskyldning.

 • Jan Trygve Odden
 • Pål Sigland

  Så det er 54 drittland i Afrika, som er så dårlige at innbyggerne flytter? Da lurer jeg på hva vi har å lære av disse 54 landene.

 • Artig at afrikanske land selv føler at de er «Shitholes» siden de krever en unnskyldning. Trump har jo helt rett om de afrikanske landene og de latinamerikanske det var snakk om. Nå er det ikke noe problem i seg selv, men at de tømmer seg i våre hvite land.

 • Feliciano

  E24 eies av blant andre VG og Aftenposten.

 • Kjell Pettersen

  Noen som har et bedre navn på desse dysfunksjonelle, korrupte røverstatene da?

  • Johnnyfragangstistan

   Nope

  • Comrade Pootie

   Jeg har sansen for bananrepublikk. Men det er jo kanskje mer snakk om tropiske paradis styrt av en diktator.

   • TheWest

    Enn kleptokratier …

  • TheWest

   Hva med kleptokratier …

 • AJansen

  Det beste Donald kan gjøre er å kaste ut FN, og heller bruke de pengene til noe annet, det ville også ha spart Norge for milliarder.
  Jeg har vært i flere land i Afrika, og kan bekrefte hans uttalelser, du bør ikke være alene der som hvit.

 • Geir Pettersen

  Lederne i disse drittlandene burde be sine egne borgere om unnskyldning, for så å skjerpe seg. Det er ikke bare i Afrika det finnes møkkaland!

 • LasseRon

  – «La oss ta imot innvandrere fra land hvor demokratiet står sterkt og kriminaliteten er lav, og hvor befolkningen er høyt utdannet».

  – «RASIST»!!!

  Noe annet jeg finner morsomt er alle landene som blir støtt av Trumps angivelige bruk av ordet drittland – uten selv å ha blitt nevnt.
  Kaller de ikke seg selv for drittland da???
  Fornærmet de ikke seg selv ved å anta at de ble siktet til av Trump ved denne uttalelsen?

 • Comrade Pootie

  Obama brukte både ‘chicken shit’ om Israels statsminister Netanyahu og omtalte Syria som en ‘shit storm’

 • AugustPetersen

  Rart at alle disse baizuo (White leftist) ikke hører med eksempelvis sine egne organisasjoner, som Amnesty, Norsk folkehjelp, de ville ganske fort kunne bekrefte at Trump har rett. Afrika eksempelvis, et ressursrikt kontinet er dominert av kleptokratier, utpreget korrupsjon, fraværende menneskerettighet, manglende helsevesen, ingen nobelpriser eller fremragende universiteter, folk klarer å sulte ihjel i land med langt bedre dyrkningsforhold enn i Norge eller USA. Dette er shitholes, og det har folk i Afrika også forstått, siden de setter ut over Middelhavet i små oppblåsbare båter for å slippe unna sine shitholes.

 • oliver

  At Hillary tør å nevne Haiti viser bare at hun ikke eier skam. Mye av nødhjelpen USA bevilget til landet etter det store jordskjelvet brukte Bill og Hillary til å skyte inn i bedrifter til venner og forretningsforbindelser på Haiti. Bl.a. gruveindustrien, ifølge amerikansk media.
  http://www.nationalreview.com/article/437883/hillarys-america-secret-history-democratic-party-dinesh-dsouza-clinton-foundation

 • per berge

  Kanskje motsvaret fra Washington burde vært: Bevis vi tar feil.

  Sku vært interessant å sett reaksjon.

 • Paul Engeset

  Det er slitsomt å forsøke å diskutere med noen som ikke leser eller ikke forstår det jeg skriver. Jeg har ikke påstått eller antydet at økningen i handelsunderskuddet ikke skyldtes Obamas politikk. Det har jeg ikke noen formening om.

  Men det du sier om handelsunderskuddet nå, er jo feil. Nå i januar 2018 er handelsunderskuddet det HØYESTE på seks år. Det har jeg ikke fra norske, men fra amerikanske medier. Jeg skylder ikke det på Trump, for som sagt er ett år for kort tid til å se de langsiktige konsekvensene av hans politikk. Men du mener kanskje det er Trumps politikk som gjør at handelsunderskuddet er høyere enn på seks år? Eller er det bare positive ting som kan skyldes ham?

  • Aleksander Brestrup

   Politiske endringer er aldri bare positivt for alle.

   Når selskapsskatten nå senkes i USA er det enkelte uheldige effekter, men summen er positiv – hvilket børesn også indikerer.

   Vi får se mid-term hvilken retning det får i og etter fire år er det nytt valg. DA vil resultatene være tydeligere.

   Enig med deg i at det har gått for liten tid til å se faciten nå.

   Derfor mener jeg man må respektere valget og gi Trump sjansen til å bevise at han er på rett spor.

   Det jeg reagerer på er demoniseringen i norske, europeiske og mange amerikanske medier av Trump. Den er så unison at det virker som man gjør demokratiet en tjeneste om man får erklært ham utilregnelig eller aller helst skutt ham…

 • AugustPetersen