Hender på tastatur. Jobber på PC. Hands on a computer keyboard. Foto: Frank May / NTB scanpix
annonse

Resett har mottatt en rekke tips de siste to døgnene om hvem som er treneren som ble anklaget for seksuell trakassering og sparket. Flere har undret seg over at Resett ikke publiserer navnet siden vi har gjort det med Svein Ludvigsen og Trine Skei Grande.

Vi ser imidlertid ikke at vedkommende trener har en maktposisjon og et nettverk som forsvarer at vi knytter ham med navn til et slikt stigma på dette stadiet. Det ser ikke ut til å mobiliseres noe apparat rundt ham for å ta ham i forsvar eller bagatellisere det som har skjedd. De fleste kan trekke slutningen om hvem det dreier seg om dersom de skulle ha behov for å vite om det.

For Resett kan det kun forsvares at vi går i bresjen for å offentliggjøre navn når allmenne interesser tilsier det. De foreligger både i Skei Grande-saken og i Ludvigsen-saken. Og det vil trolig komme flere saker i tiden som kommer.

annonse

Men så langt vi kan vurdere, er det i hovedsak allmuens nysgjerrighet som ville bli tilfredsstilt om vi eksponerte denne treneren/kjendisen, og det er ikke god nok grunn for å spre et konkret navn i en trakasseringssak. Skyldspørsmålet er fortsatt ikke avgjort.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]