Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
annonse
annonse

Resett har mottatt en rekke tips de siste to døgnene om hvem som er treneren som ble anklaget for seksuell trakassering og sparket. Flere har undret seg over at Resett ikke publiserer navnet siden vi har gjort det med Svein Ludvigsen og Trine Skei Grande.

Vi ser imidlertid ikke at vedkommende trener har en maktposisjon og et nettverk som forsvarer at vi knytter ham med navn til et slikt stigma på dette stadiet. Det ser ikke ut til å mobiliseres noe apparat rundt ham for å ta ham i forsvar eller bagatellisere det som har skjedd. De fleste kan trekke slutningen om hvem det dreier seg om dersom de skulle ha behov for å vite om det.

For Resett kan det kun forsvares at vi går i bresjen for å offentliggjøre navn når allmenne interesser tilsier det. De foreligger både i Skei Grande-saken og i Ludvigsen-saken. Og det vil trolig komme flere saker i tiden som kommer.

annonse

Men så langt vi kan vurdere, er det i hovedsak allmuens nysgjerrighet som ville bli tilfredsstilt om vi eksponerte denne treneren/kjendisen, og det er ikke god nok grunn for å spre et konkret navn i en trakasseringssak. Skyldspørsmålet er fortsatt ikke avgjort.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon