Studentleder trekker seg etter «nachspiel-hendelse»

Universitetet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix

Lederen for Det Norske Studentersamfund (DNS), Trygve Bernhardt Moen Haaland, går av etter en «nachspiel-hendelse» natt til tirsdag.

– Jeg har ikke tillit til at jeg kan opptre som et godt forbilde og velger dermed å trekke meg som formann, sier Haaland i en pressemelding sendt ut fra DNS fredag kveld.

Årsaken til at han trekker seg er det som av studentavisa Universitas beskriver som en «alvorlig hendelse» på et nachspiel på studentenes oppholdssted Chateau Neuf natt til tirsdag.

– Jeg har handlet på en måte som ikke er forenlig med det ansvaret man har som formann og velger å ta konsekvensene av det. Dermed har jeg valgt å trekke meg med umiddelbar virkning, sier Haaland i pressemeldingen.

Hva som har skjedd fremkommer ikke. Men studentavisa skriver at politiet ble tilkalt og at hendelsen ble etterforsket. Etter flere avhør henla politiet saken fordi de mente det ikke hadde skjedd noe straffbart.

På grunn av hendelsen har Studentersamfundet valgt å stoppe alle nachspiel på Chateau Neuf.

– Som en møteplass for studenter i Oslo har vi et ekstra stort ansvar for at Studentersamfundet er et sted for alle, og hendelser som dette tar vi med stort alvor, forteller styret i DNS i pressemeldingen.

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 9:46 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • selma

  Ikke måte på hvor reflektert og klok man blir i ettertid.
  Kanskje det vil være enda klokere å gå noen runder med seg selv, bli bevisst og handle deretter – veien blir til mens man går, det er aldri for sent å snu.

 • Olaus Trøgheim

  Organisasjoner sier nå at de ikke vil betale for alkohol på samlingene lenger. Vil de også dele ut lystdempende piller tro? De kleine sjekkeforsøkene vi har hørt om er nok bare toppen av de voldsomme mengdene med vellykkede vi ikke hører om. Inklusive der hvor unge kvinner jakter på maktmennene.

 • StemmerBlankt

  Det er da merkelig hvor mye som skjer i organisasjonslivet?..
  Spesielt at så mange med dårlig dømmekraft tiltrekkes dette.
  Like barn leker best, og de sliter med å slippe til i verdiskapende virksomheter?

 • Leif

  Intet er nytt under solen…
  Og igjen skal vi bli holdt uvitende om hva som har skjedd.