Oslo 20180110. Finansminister Siv Jensen etter de åpne høringene i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om håndteringen av omorganiseringen i SSB. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

SV mener at finansminister Siv Jensen har feilinformert Stortinget i SSB-saken. Nå vurderer partiet å stille mistillitsforslag mot ministeren.

Bakgrunnen for at SV vurderer mistillit, er uttalelser Siv Jensen kom med i fjor, og som hun har gjentatt siden, skriver VG.

Uttalelsene går ut på at Jensen flere ganger har sagt at hennes departement siden januar har advart tidligere SSB-sjef Christine Meyer mot å gå for fort fram med endringene hun ville gjennomføre i byråets forskningsavdeling. Hun gjentok dette sist på onsdagens åpne høring.

SVs Torgeir Knag Fylkesnes, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, viser til et dokument fra 4. mars der ekspedisjonssjef Amund Holmsen skriver «at det er nødvendig å sette i gang en slik prosess nå». Han skriver også at prosessen med omorganisering ikke kom i konflikt med utredningen fra Statistikklovutvalget, som Jensen har sagt hun ville vente på før omorganiseringen av SSB.

– Finansministeren har gjentatte ganger sagt at departementet ville at dette skulle stilles i bero fra januar. Her står det helt tydelig at departementet sier kjør på i mars. Her tar vi helt tydelig Siv Jensen i direkte feil, og hun forsøker å villede Stortinget, mener Fylkesnes.

Han mener det gir grunnlag for å vurdere mistillit.

– Det er det vi vurderer nå. Det her er meget alvorlig. Nå ser vi på tidligere saker hvor statsråder har villedet eller feilinformert Stortinget, så skal vi se hvordan det har forholdt seg til det, sier Fylkesnes.

Klassekampen skrev også om SVs mistillit i sin utgave fredag.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]