SV vurderer mistillit mot Siv Jensen

Finansminister Siv Jensen etter de åpne høringene i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget om håndteringen av omorganiseringen i SSB. SV vurderer nå mistillitsforslag mot Jensen fordi de mener hun har feilinformert Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

SV mener at finansminister Siv Jensen har feilinformert Stortinget i SSB-saken. Nå vurderer partiet å stille mistillitsforslag mot ministeren.

Bakgrunnen for at SV vurderer mistillit, er uttalelser Siv Jensen kom med i fjor, og som hun har gjentatt siden, skriver VG.

Uttalelsene går ut på at Jensen flere ganger har sagt at hennes departement siden januar har advart tidligere SSB-sjef Christine Meyer mot å gå for fort fram med endringene hun ville gjennomføre i byråets forskningsavdeling. Hun gjentok dette sist på onsdagens åpne høring.

SVs Torgeir Knag Fylkesnes, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, viser til et dokument fra 4. mars der ekspedisjonssjef Amund Holmsen skriver «at det er nødvendig å sette i gang en slik prosess nå». Han skriver også at prosessen med omorganisering ikke kom i konflikt med utredningen fra Statistikklovutvalget, som Jensen har sagt hun ville vente på før omorganiseringen av SSB.

– Finansministeren har gjentatte ganger sagt at departementet ville at dette skulle stilles i bero fra januar. Her står det helt tydelig at departementet sier kjør på i mars. Her tar vi helt tydelig Siv Jensen i direkte feil, og hun forsøker å villede Stortinget, mener Fylkesnes.

Han mener det gir grunnlag for å vurdere mistillit.

– Det er det vi vurderer nå. Det her er meget alvorlig. Nå ser vi på tidligere saker hvor statsråder har villedet eller feilinformert Stortinget, så skal vi se hvordan det har forholdt seg til det, sier Fylkesnes.

Klassekampen skrev også om SVs mistillit i sin utgave fredag.

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 11:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • no show

  Trodde en forutsetning for mistillit var tillit.
  Vi som har fulgt med i Norsk politikk en stund vet at SV aldri ar næret et fnugg av tillit hverken til Jensen eller Frp, derfor kom ikke den nylig ankommende mistillit som noen bombe på andre enn nettopp SV.

  Men i baklengs partiet SV der er det mulig dette var en nyhet..

 • DrD .

  At SV skulle fremme misstillit mot noen som helst er paradoksalt da ingen har tillit til SV.

  • Knut Tiller

   Det tragiske, og farlige, er at SV har doblet sin oppslutning på kort tid! De har sluppet unna mye kritikk for sin politikk mye fordi de har blitt sett på som et miniparti på videre nedtur som man egentlig ikke har brydd seg så mye om. De vil ganske sikkert fortsette å kapre tidligere AP-velgere og bli en farlig potensiell partner i en ny regjering..

 • Finn

  SV er som en plagsom vorte som man aldri blir kvitt.
  Null nytteverdi, kun irritasjon.

 • StemmerBlankt

  SV kan samtidig sammenligne egen politikk mot utført politikk i Venezuela, og etter å ha innsett resultatet innlevere mistillitsforslag på samtlige i partiapparatet, for deretter legge ned virksomheten.

 • Einar Hove

  SV bør levere inn mistillitsforslag så beviser de til fulle at de forstår akkurat like lite som professor Christine Meyer.

 • Kjell Pettersen

  Funker kvisekrem på SV?

 • Da er det nok!

  SV har ikke forstått noe som helst. Dem ser fanden på flatmark hver gang dem ser bokstavene FRP. En gjeng med neddopede idioter!