FILE - In this Jan. 7, 2005, file photo, Edgar Ray Killen sits in court in Philadelphia, Miss. Killen, a former Ku Klux Klan leader who was convicted in the 1964 "Mississippi Burning" slayings of three civil rights workers, died in prison at the age of 92, the state's corrections department announced Friday, Jan. 12, 2018. (AP Photo/Rogelio V. Solis, File)
annonse

Edgar Ray Killen, et fremtredende medlem av Ku Klux Klan i 1960-årene, døde i fengsel i USA torsdag. Han ble 92 år gammel.

Killen satt fengslet i Mississippi i USA. Her sonet han en dom på 60 år for drapet på tre borgerrettighetsaktivister i 1964.

Killen ble først siktet i 2005, 41 år etter at drapene ble begått.

annonse

Drapene og etterforskningen av saken ble i 1988 beskrevet i filmen «Mississippi burning».

NTB-Ritzau-AP
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]