VG: Kilder utpeker byrådsleder i Oslo som Støres arvtaker

Kilder VG har vært i kontakt med utpeker Raymond Johansen som mulig arvtaker når Jonas Gahr Støre en gang går av. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ifølge kilder VG har vært i kontakt med, pekes byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (56), ut som arvtaker når Jonas Gahr Støre en gang går av.

Med Giskes avgang seiler nestleder Hadia Tajik opp som den naturlige arvtakeren etter Støre. Men kilder VG har vært i kontakt med mener det er mistro til nestlederen, og utpeker byrådsleder Raymond Johansen ut som en kandidat.

– Målingene på 20 prosent viser krisen, og fortsetter det slik vil Raymond Johansen mye raskere enn antatt kunne seile opp som den naturlige samlende kandidaten, sier en Ap-kilde til avisen.

– Det er etter Giskes fall mange som mistror Hadia Tajik. I den situasjonen vil Johansen kunne samle mange bak sitt kandidatur. Han har en tung nok base som byrådsleder i Oslo og trenger ikke noen nestlederposisjon for å bli Støres arvtaker, fortsetter kilden.

VG skriver at de har vært i kontakt med flere kilder i LO og Ap som utpeker Johansen som arvtaker, men at ingen eller få ønsker å kommentere saken offentlig.

Raymond Johansen sier til avisa at han har full tillit til den sittende partiledelsen og at hans fokus er å gjøre en så god jobb som mulig for Oslo.

– Nominasjonen foran kommunevalget i 2019 ligger fortsatt langt fram i tid, så det er lenge til jeg trenger å forholde meg til det, sier han.

(©NTB)


Publisert: jan 13, 2018 @ 7:40 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Fjordang

  Skal Oslo overta heile AP? Neitakk! Og han har vel fått prøvd seg? Resultatet kan diskuterast.

  • Kjell Pettersen

   Hvorfor ikke? Raymond og Lan er vel stemmesankere av dimensjoner!
   At det ikke er for AP får så være…….

 • Svein Pedersen

  Så bra!
  Da vil AP forbli et parti på mellom 15-20%.
  Hele Norge har sett, hvor galt denne mannen har «regjert» Oslo. Hvordan han raner arbeidere med veiskatt, stenger sårt trengte p-plasser, for oss som kommer utenbys fra.
  Helse og eldreomsorg har ikke blitt bedre, skoler har ikke blitt bedre.
  Volden øker, og blir grovere, bilbranner øker.
  AP gjør Norge en tjeneste, om Raymond blir leder.

  • Mattmaapende

   Og, han har innført eiendomsskatt..
   Kong Ray er SV, han er i AP utelukkende av maktsyke, tankene tilhører SV hans gamle parti.

   Hvor mange likestore svake parti ønsker de seg på venstresida?
   5 ×7 %

   • enell

    Det skulle bli 35% til sammen. Det burde være mulig å håndtere.

    Håpet er at stemmene ikke går til noen av de «blå sosialistpartiene» såkalt borgerlige, men til et nytt konservativt alternativt. Det trengs sårt, og det er egentlig aller merkfundigst at vi ikke har noe konservativt alternativ her i landet.

    • Svein Pedersen

     Konservative partier, i Vest-Europa, har gitt det konservative på båten.
     Det eneste de nå har av det gamle, er gedigne skatteletter, til de med mest.
     Ellers er de like røde som venstresiden, på de fleste områder.

   • Svein Pedersen

    Venstresidens partier, -iberegnet KrF og V tror de hver for seg har folket bak seg….
    Må være mye bruk av rusmidler i disse partiene, -tror jeg.

 • børre arnold

  Da kunne Norge blitt like vanstyrt som Oslo. Søppel hoper seg opp og blir ikke tømt.

 • Knut

  Hehe, flott. Han Raymond har ikke akkurat økt populariteten ved å rasere hovedstaden. Den mannen som Støres arvtaker vil bety slutten for AP. Alternative Hadia likeså.
  AP er heldigvis på vei ut som parti etter at de i årevis har ødelagt landet. Folket har skjønt dette nå.

  • Spaceman_Spiff

   AP har absollutt bidratt til å ødelegge landet som de også har vært sentrale i å bygge opp, men hva nå når høyre går i allianse med V og nekter videre oljeutbygging, samtidig som V likevel skal jobbe for asylsakene. V med sin leder som ignorerer SSB rapporter som ikke taler hennes innvandringssak er jo ikke akkurat særlig bedre å få i regjering.

   • Knut

    Høyre og FrP kommer garantert til å få store problemer hvis de tar med Venstre i regjering.
    Skei Grande har gang på gang vist oss at hun driter i at hun ødelegger for folket bare hun får gjennomslag for saker som ødelegger for frp/høyre.
    Ikke glem at hun nettopp ødela for frp’s plass i nobel og at hun er altfor glad i asylbarna og andre mindre havreåkerbarn.
    Siv har blitt for maktkåte og gjør alt for å beholde jobben sin og svelger det som er av kameler ser det ut til. Snipp snapp snute …….

 • Henning Nielsen

  Flott. Først tåkefyrsten, så halehenget til MDG. Og i sivet lurer Tajik…

 • Fredrik Lund

  Talentløse Raymond blir lett match for sleipe Hadia den dagen de kjemper om ledervervet i AP, Raymonds manglende evne til alt passer Hadia og hennes støttespillere perfekt.

  • Harald

   Hadia tar innersvingen på Raymond og Raja erstatter Skei Grande. Det kan det bli mye godt politisk samrøre av.

 • Kjell Ivar Brynildsen

  Ja, han har jo vist at han er i stand til å rote det skikkelig til, i Oslo. Så det er åpenbart at han må være førstevalget.

  En annen ting er jo at nettopp Raymond var en av de som så igjennom fingrene med Giskes ugreie opptreden. Det bør jo tillegges vekt. Vedkommende som har skrevet dette innlegget, glemmer nok at Ap nå er så fragmentert, at man vil få forskjellige forslag til løsning, avhengig av hvem man spør. Jeg tviler sterkt på at Raymond Johansen har særlig støtte. Om om han seiler opp som kandidat, er det nok av skjeletter i hans skap, også.

 • titt1tei

  Hehehehe, dette var jo dagens! Har det ikke gått nedover med Ap før, så kommer Keiser Raymond, til å gravlegge «ørnen» blant de politiske parti. Bare se hva han har gjort med Norges paradegate nr 1. Jeg tar en Holt på denne og sier, noen må gjør noe med Ap, de oppfører seg som en gjeng maktsyke broilere som plutselig skal drive med politikk.

 • LasseRon

  Tja, han har i det minste bakgrunn som arbeider om ikke annet.
  Alt er uansett bedre enn Tajik. Til og med Martin Kolberg hadde vært å foretrekke.

  • AJansen

   «arbeider?», mener du sikkert

   • LasseRon

    Johansen er egentlig rørlegger av yrke.

    • Nils Rømcke

     Men har han lagt mange rør . . . ? Eller bare rører han . . . ?

     • LasseRon

      Han gikk fra å være rørlegger til rører 😉

  • Ganske Rettferdig

   Tajik er faktisk bedre enn alle andre som besitter plasser i øverste del av AP. Støre vil jo dra partiet til venstre fordi en av rådgiverne hans har sagt at det er strategisk rett. Tajik kan imidlertid ikke forvente å bli noe annet enn nestleder. Hun er kun i den stillingen for å dra innvandrerstemmer, men leder eller statsministerkandidat blir hun ikke, for da mister AP ‘hvite’ stemmer.

   Det er kun en ting som kan redde AP, og det er Jan Bøhler. Han har de sørget for å kastrere politisk for flere år siden, og han har definitivt vært skjøvet ut i kulden de siste ti år. Synd for AP at Bøhler nå er i eldste laget, men han hadde ikke trengt mer enn de 2 år han har før han blir pensjonist til å rydde opp i alt som er feil.

   AP vil dreie mer til venstre fremover fordi ingen i ledelsen eller deres rådgivere har kontakt med mannen i gata. Når målet er Sveriges politikk de siste 30 år, så forstår selv kjernevelgerne at noe skurrer. De blir dermed, som det populært kalles nå til dags, et parti for akademisk høyt utdannede og offentlig ansatte ‘Frogner-velgere’, som ærlig innrømmer at de er moralsk sett bedre mennesker enn andre. Med dette vil AP garantert stoppe velgerstrømmen til SV, og snappe opp et par velgere fra V og MDG….sikkert enorme 5-6 % til sammen, mens de vil støte fra seg AP sin høyreside (ca. halvparten av sine velgere), og de 6-7% i H som vingler. Jeg sier kjør på. AP er det nye SV. I antall velgere.

 • Jens – alt er på Twitter

  Skrev for noen dager siden:

  «Det er enighet på norsk ytre venstrekant om at Støre er veik og bør byttes ut med en mer venstreekstrem kriger og agitator. Dette er deres kampanje for å få vekk Støre. Se f.eks. AUFeren Hanne Skartveit, som resonnerte nylig i VG at Støre nå måtte gå. Alt som skjer nå svekker Støre.

  Min spådom: Vi vil se svært mange flere venstreradikale redaktører og kommentatorer i tiden som kommer si at Støre må gå, og at de bruker denne saken. Blir det ikke slik skal jeg donere 1000kr til Fremtiden I Våre Hender.»

  Vil jeg få rett i det? Pleier det.

  • Astraios

   Vel, Hanne Skartveit i VG er en del av et nettverk av mediakvinner som skal fjerne de fleste menn fra politikk, styre og verv.

   Hun angriper Resett og kaller dem «høyreekstreme» men sitter selv i et glasshus av nettverk og tråder.

 • rettnok

  Er det ikke nok med at han er i ferd med å ødelegge Oslo? Trenger han å ødelegge resten av landet også?

 • Astraios

  Raymond Johansen har laget et lite helvete for Oslo sine innbyggere, ved å gi makt til MDG, SV og Rødt.

  Vi har hatt søppelskandaler, Boligbyggskandaler, dobling av eiendomsskatt, krig mot biler og parkeringsplasser, utekontor i snø og is og grønne prikker i gata som ikke tåler vann. Men de beskyttes av media fordi de er rødgrønne.

  Og tipper det blir spetakkel i Kvinnegruppa dersom Hadia ryker og en mann som Raymond tar hennes kandidatur.

  AP er i borgerkrig med tysting, angiveri, tysting og strid mellom fraksjoner. Er slike mennesker egnet til å bygge Norge for fremtiden?

 • StemmerBlankt

  Som jeg trodde og fryktet.
  Velgerne vil bli lurt med falske lovnader, og de vil stemme frem oslopolitikken nasjonalt.
  En tredje periode med borgerlig regjering er utopi.
  Pressen kan reddet oss ved å skrive ærlig om Venezuela, men det kommer ikke til å skje.
  Uff, dette ser ikke bra ut.
  Her er jeg pessimist.

 • Spaceman_Spiff

  Jeg tror AP gjorde sin største tabbe med å jage ut Giske. Man kan like han eller ikke, men han har vært i gamet en stund og har en viss autoritet i forhold til f.eks Tajik eller Rørlegger-Raymond.

  Det gode her er for oss andre at AP ikke har en leder annet enn i navnet, dvs han er valgt til leder men ute av stand til å lede, og to nestledere der den ene er så venstrevridd og maktkåt at han gjerne endevender hele Oslo sammen med MDG bare han kan få sitte i styr og stell, og en Tajik som har skaffet seg mange fiender i den siste tids spill og som samtidig fremstår som inkompetent og ikke minst muslim.

  Jeg tror ikke vi skal undervurdere sprengkraften i velgermassen når det er en mualim på toppen av AP…

  Ingen av de to er særlig mer valgbare enn Giske nå, så de har satt seg i en håpløs situasjon.

 • Harriet

  Så fint, da er man sikret borgelig regjering for lang tid fremover !!

 • Sigmund Kvalnes

  Det eneste som er sikkert er at AP er ferdig som regjeringsparti i fremtiden. Om det blir gammelsosialisten Raymond eller muslimen Hijab så er begge alternativene dødsstøtet for AP.
  Med andre ord: Fremtiden ser lys ut for oss alle 🙂

 • KriKra

  Tajik har spilt for høyt. Dessuten er hun enda en pratmaker, akkurat som Støre. Med Raymond brytes i det minste overklasse-rekken til Ap. Han er mer forankret i arbeiderklassen, og har enda til holdt en ærlig jobb.

 • Harald

  Så belønningen for å ha rasert Oslo skal være at nå skal han få rasere Norge? Det tror jeg han ikke kommer til å lykkes med. Men å rasere APe enda mer enn det Støre har gjort skulle være innen rekkevidde.

  • KriKra

   Slapp av, Norge er allerede rasert. Nå senest av FrP under innvandringsbølgen i 2015.

 • Hans Hansen

  Hehe, Raymond rørlegger var i hvert fall ekte arbeider, men likevel… dette går fra vondt til verre.

  • Mattmaapende

   Ekte og ekte..
   Det er gjerne de udugelige og bedagelige som engasjerer seg i tillitsmannsapparat og organisasjonene slik at de kan sitte på kurs og samlinger å forbanne kapitalister i stedet for å jobbe og fryse på fingra.

   Derfra til partipolitikk er kun et lite byks.

  • Kjell Pettersen

   Du får høre med de som jobbet sammen med han……

   • Hans Hansen

    Gutta på gølvet?

   • AJansen

    Kjenner mange som ham, LO/AP «tillitsmann» og bråkmaker, Bare fagforenings og partiarbeid i arbeidstida.

  • Magnus M. Roving

   Håntverker og håntverker, det kan være så mangt. Pompel og Pilt var også håntverkere. https://uploads.disquscdn.com/images/71cee3a5f6ad951b8f67a19d05ce1984a230bde4d910d59a55358e2e9b005590.jpg

   • AJansen

    Dagens beste..

 • cortado

  Hvis Raymond er svaret må spørsmålet være riv ruskende galt. Han har noe «Jaglandsk» over seg.

 • pakkus

  Arbeiderpartier er inne i en alvorlig krise. Denne krisen startet ikke med Giskes fall. den startet da Søre ble valgt til leder av partiet. Hva kommer det av at Arbeiderpartiet ikke finner ledere med lang fartstid i partiet, men må hente ledere med fartstid i andre partier. Støre fra Høyre og Johansen fra SV.
  Skaper dette tillit innad og blant trofaste partimedlemmer?

  • enell

   Krisen i AP har utviklet seg over mange tiår. Selv har jeg tro på at den ureverserbare utviklingen ble sementert av Gro.

 • NRKerPropaganda

  Røde Raymond? Lol.

 • Svein Pedersen

  Jeg trodde oppriktig, det var AP medlemmene, som skal velge ny leder, når nåværende går av. Ikke at AP gjør som i banan-republikker, og bestemmer slikt på kammerset.

  • AJansen

   Det er de jo vant til… du vet.. gammel vane osv..

 • Kjell Svensen

  Tro om Hadia føler seg forbigått etter all støtten hun har gitt Støre, jihad next?

 • Grain

  En mann som styrer Oslo for full fart inn på Robek-listen med vanvittige låneopptak og meningsløse raseringer av velfungerende strukturer for å tekkes gammelsosialistiske og grønskereligiøse dogmatikere? Mener noen i AP for fullt alvor at en slik mann er et egnet emne som kandidat til å være regjeringssjef for hele Norge? Det står tydeligvis enda dårligere til i Arbeiderpartiet enn jeg trodde var mulig.

 • Rune Berntsen

  Underholdningssjef Raymond Johansen, også kjent som rørleggeren fra Grorud er en sleip ål. Mitt nyttårsønske er at AP kjører seg selv så langt i grøfta at det ikke er mulig for dette maktpartiet som har sitt grunnfundament basert på facismen ikke kommer til makten mer i dette landet.

 • Ten4

  Han er jo meritert:
  – Boligskandalen i Oslo. Korrupsjon og arrestasjoner foretatt. Byråd Lippestad måtte gå
  – Bilfritt byliv. En pågående neverending skandale
  – Søppelskandalen
  – Byregjeringsflausen

  Det finnes mer, bare på 2 skarve år, men det holder lenge. Hadde jeg vært AP-kveg, så hadde jeg heller ville hatt party-Giske enn King Ray.

  Tajik bør aldri lede noe. Palestinaskjerfet på tinget var et hån mot landet og demokratiet.

  • tore

   Tajik ville også dele ut koranen til ungdommen. Det sier igrunnen mye.

  • Kjell Pettersen

   Må ikke være så negativ nå. Kong Ray som leder og Tajik + Mani som nestledere!
   Kan vel ikke bli bedre. AP`s race to the bottom.

 • Finn

  I dag trenger man åpenbart null lederegenskaper for å lede; kun utholdenhet!😳

 • Kjell Pettersen

  Haha LOL! Kong Raymond stormuftien av Oslo! Dette blir bra greier, ser vi AP under 10 tallet snart?
  Og nå kommer Giske tilbake også tydeligvis. Dette blir nok et vinnerteam!
  Stå på AP!
  Holdt på å glemme Tajik og han Mani-fyren. Dette blir bra!
  Vi gleder oss

 • Leif

  Pinlig at ikke Ap har mange kandidater til å overta ledervervet. Med et dårlig kommunevalg i 2019 trekker Støre seg, så det haster!
  Personlig tror jeg Giske er tilbake for fullt innen da. Hukommelsen er kort, både i poltikken, mediene og folket.

 • Orsen330

  La nå dette gå sin gang. Men bare kommenter. Rørmond leser sikkert ikke andre aviser enn Dagsavisen. Kanskje dette partiet kan gravlegges for godt.

 • etnisknorsk

  Hva med Hadija?
  Har hun feil hudfarge?
  Kommer hun fra feil kultur?
  Har Ap innført strukturell rasisme?
  Detter spørsmål media bør stille til sentralstyret hvis hun ikke rykker opp.

 • John Magne Trane

  Kuppmakerne marsjerer i 4 kolonner, med den femte allerede på plass.

 • AJansen

  «Raymond Johansen sier til avisa at han har full tillit til den sittende partiledelsen og at hans fokus er å gjøre en så god jobb som mulig for Oslo»……
  Right… Etter Keiser Raymond ligger en forgjeldet ghetto, good job.. Statsminister next.

 • Kjell Tonheim

  Islamisme eller Bolsjevismen hvor er det størst vekstpotensiale for AP.
  Høyremannen Jonas fekk det ikke til.
  Kanskje det Norske folk er blitt lei av å få detaljstyrt livene sine av et styresett som idag kun ser ut til å fungere i Kina og Nord Korea!