A Boeing 737-800 of Turkey's Pegasus Airlines after skidding off the runway downhill towards the sea at the airport in Trabzon, Turkey, Sunday, Jan. 14, 2018. Trabzon Gov. Yucel Yavuz said all 162 passengers and crew on board were evacuated and safe early Sunday. The cause of the accident was not yet known. (DHA-Depo Photos via AP)
annonse

Et passasjerfly havnet i en bratt skråning bare meter fra sjøen etter at det kjørte av rullebanen under landing nord i Tyrkia.

Hendelsen skapte panikk blant de 162 passasjerene om bord, men både passasjerer og besetningen på seks kom seg ut av flyet uskadd. Bilder fra flyplassen i Trabzon viser flyet liggende på buken i en sølete skråning, med nesen bare meter fra sjøen. Hadde det sklidd lenger, hadde det havnet i vannet.

Passasjer Yuksel Gordu sier til det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu at det ikke finnes ord for å beskrive passasjerenes redsel.

annonse

– Det er et mirakel at vi slapp unna. Vi kunne ha brent opp, eksplodert, havnet i sjøen. Takk Gud. Det føles som om jeg er i ferd med å bli gal når jeg tenker gjennom det som skjedde, sier Gordu.

En annen passasjer, Fatma Gordu, sier til det private nyhetsbyrået Dogan at det kom en høy lyd etter at flyet landet.

– Plutselig skjenet flyet. Nesepartiet støtte i bakken og bakenden ble løftet opp i luften. Alle fikk panikk, sier hun.

Flyplassen i Trabzon ligger ved Svartehavet. Flyet tilhører Pegasus Airlines og er av typen 737–800. Det gikk inn for landing i Trabzon etter å ha fløyet fra Tyrkias hovedstad Ankara lørdag kveld.

Trabzons guvernør Yucel Yavuz sier etterforskerne nå forsøker å finne ut hvorfor flyet havnet utenfor rullebanen. Flyplassen ble midlertidig stengt etter hendelsen, men åpnet søndag morgen.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]