Forsvarer om drapssiktet ektemann: – Han har det svært tøft

Dykkere hentet opp en død person fra Glomma under søket etter Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Lørdag kveld ble avhøret av den drapssiktede ektemannen avsluttet, etter at dykkere fant en død person i Glomma ved Braskereidfoss i Våler.

Det ble lørdag gjort nok et avhør av Janne Jemtlands ektemann, etter at dykkere hentet opp en død person fra bunnen av elva i Braskereidfoss.

Avhøret startet på ettermiddagen og var ferdig like etter klokken 23. Den drapssiktedes forsvarer, Ida Andenæs, sier til VG at han har det svært tøft.

Hun vil ikke kommentere enkeltheter fra mannens forklaring.

Fant død person i elva

Ifølge TV 2 er mannen tidligere dømt for flere tilfeller av vold og ordensforstyrrelser tidlig på 90-tallet. Flere medier, blant andre VG og TV 2, opplyser også at mannen skal ha en lang karriere i Fremmedlegionen bak seg.

Ingen av disse opplysningene er foreløpig bekreftet av politi eller advokater.

Det var lørdag ettermiddag at dykkere fra brannvesenet gjorde et funn i Glomma, nærmere bestemt i området ved Braskereidfoss i Våler.

– Politiet i Innlandet bekrefter at det er nå gjort funn av en person i Glomma. Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området. Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet, opplyser politiet i en pressemelding.

Braskereidfoss ligger rundt 65 kilometer sørøst for Brumunddal.

– Kvinnen ble funnet på bunnen av elven. Hun ble funnet omtrent der politiet hadde fått informasjon om at hun var. Det tok litt tid å få kvinnen opp da det var vanskelig å ta seg til stedet i elva på grunn av mye strøm, sier innsatsleder Frode Hjulstad til VG. Til NRK understreker han at identiteten ikke kan bekreftes før etter obduksjonen.

Søndag er det varslet en pressekonferanse om saken. Inntil da vil ikke politiet si noe mer.

Samarbeider

Tidligere lørdag bekreftet politiadvokat André Lillehovde van der Eynden at søkene ble gjort på bakgrunn av opplysninger og spor som har kommet inn til politiet i løpet av de siste dagenes hendelser.

Etter det NRK erfarer, hadde ektemannen forklart til politiet hvor de kunne finne liket av Janne Jemtland. Det ønsker ikke van der Eynden å bekrefte eller avkrefte.

– Han samarbeider med politiet og forklarer det han kan for å oppklare saken, sier advokat John Christian Elden til NRK.

Ektemann siktet for drap

Mannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap. Ut over det kan jeg ikke si noe nærmere om hva han har forklart til politiet, sa advokat Ida Andenæs til NTB før det siste avhøret.

Ransaket boligen

Politiadvokaten forteller at politiet har ransaket både ekteparets bolig og en naboeiendom de siste dagene.

– Onsdag og torsdag fikk vi kontroll over spor som gjorde det naturlig for oss å foreta såkalt tredjemannsransaking på en eiendom like ved eiendommen til Janne Jemtland og ektemannen. Dette startet torsdag ettermiddag og kveld. Fredag morgen startet ransakingen i boligen til Janne Jemtland og ektefellen, som førte til at ektefellen nå er siktet for drap, sier Van der Eynden.

Det er ikke kjent om politiet har funnet et mulig drapsvåpen.

Ifølge Hamar Arbeiderblad var det funn av blod fra Janne Jemtland som førte til at mistanken mot ektemannen ble styrket og førte til pågripelse og siktelse. Dette ønsker ikke politiet å si noe om. Hamar Arbeiderblad skriver at politiet valgte å sende et viktig spor med politihelikopteret til Oslo for nærmere undersøkelser etter at de hadde ransaket huset i noen timer fredag.

Store mannskaper

Lørdag var det gått 15 dager siden Jemtland sist ble sett da hun kom hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Torsdag forrige uke fant politiet blodspor i snøen i veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

NTB–Linus Røvik Hauge / Julia Loge
(©NTB)


Publisert: jan 14, 2018 @ 1:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Hermann

  TV2 viser igjen hvilke middelmådigheter de har i redaksjonen når de kobler drapsmannen mot «Slaget i Brumunddal» i 1991 og Arne Myrdal . Arne Myrdal blir av TV2 oppgitt å være en «kjent nazist».

  http://www.tv2.no/nyheter/9609771/

  Myrdal var innvandringsmotstander og politisk aktivist, men ingen nazist.

  Den lemfeldige og vikarierende begrepsbruken til TV2 og andre PK-media er skremmende og polariserende.

  Hadde man vært konsekvent i sin tilnærming hadde man i det minste oppgitt Blitzerne og deres like ikke som anti-rasister, men som venstre-fasister………

  • Tor Anders Engen

   Man kan undre at TV2 ikke tok opp at han solgte barneverntjenester. Eller blir det litt for mye PK relatert stilling

  • Det er en politisk krig og ord er viktige våpen.

  • kjellM

   TV2 = mylder det av grums. Elskerinne til muslimekstremister blir toppleder. Det sier alt om nivået. Stinker lange veier.

 • StemmerBlankt

  Mine sympatier går til barna som uforskyldt nå har mistet begge sine foreldre.
  Håper virkelig de klarer å bearbeide sinnet, savnet og omstillingen, slik at de klarer seg utover i livet.
  Lykke til.

 • Vesper

  Han ligger ikke an til noen strafferabatt denne karen.

 • Harald

  Jeg tror barna til siktede har det langt tøffere. At forsvareren går ut for å stakkarsliggjøre morderen er patetisk.

 • Gothminister

  Uff og uff. Han har det nok tøft. Ikke bare, bare og ha tatt livet av kona og gjort sine barn morsløs.

 • Kjell Pettersen

  Nei, han har det ikke tøft.
  Barna og resten av familien har det tøft.
  Har hun ikke annet å komme med så hold heller munn.
  Ingen har sympati med han fyren her.

 • Henning Nielsen

  Synes det er vondt å se forsvareren komme med slike uttalelser. Ok, det er forsvarerens jobb, men det virker forferdelig unnskyldende. Det beste ville være hvis media ignorerte denslags. Disse barna har slektninger som må ta dette ille opp. Og de har nok smerte fra før av.

 • Avatar

  Selvfølgelig har han det tøft. Politiet setter sånne som han i en psykisk skrustikke. De slipper ikke før han sjelvende med rødskutte øyne prater som en foss.