FOTO : Berit Roald / SCANPIX
Del saken
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg har vært opptatt av klima og miljø i 10 år. Klimaloven vedtatt 16.06.2017 og som ble iverksatt fra nyttår, ligger med en drøy side på nettet i Lovdata. Det er fullt av svada og helt upresise formuleringer i den.

Alt skal måles mot referanseåret 1990.  Hva, når, hvordan ble noe målt da? Det står det ingenting om. Klimagasser defineres eller forklares ikke. Metan (og andre) er eventuelt farligere enn CO2. Men i sommer var det noen som i fullt alvor mente at kupromp er skadelig for klimaet.

Klima defineres vanligvis over en 30-årsperiode hvor det tas hensyn til lufttrykksystem, derav vind, nedbør, og ikke minst geografiske forhold. Det uttales stadig vekk om klimaforandringer når det er værforhold det menes.  Enten vet de ikke bedre, eller så er det en systematisk del av en gigantisk hjernevask.

I lovens §5 står det at klimamålet skal gjennomgås hvert femte år. Påfølgende skal Stortinget oppdateres jfr §6.  Det er ikke noe krav om at mål skal basere seg på faktisk informasjon fra innhenting og bearbeidelse av klimagassmengder som følge av utslipp i den aktuelle perioden. Og derfor spør jeg igjen: hva, hvor, hvordan?

Vi betaler hundre(der) millioner kroner til «forskere» hos Cicero, Zero, Bjerknessenteret. Barna våre indoktrineres i skolen. Alle mulige tiltak iverksettes mot en effekt som ikke er dokumentert.

Når skal galskapen ta slutt?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 23
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]