Norway's Henrik Kristoffersen speeds down the course during an alpine ski, men's World Cup slalom in Wengen, Switzerland, Sunday, Jan. 14, 2018. (AP Photo/Alessandro Trovati)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Henrik Kristoffersen graver seg ikke ned etter at han tapte for fenomenet Marcel Hirscher også i Wengen-slalåmen. Nordmannen står med sju 2.-plasser i vinter.

Ved to anledninger så Hirscher ut til å være i trøbbel, men han suste likevel ned til en soleklar seier i søndagens alpinklassiker. Østerrikeren slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.

Alpinisten fra Rælingen gjorde et solid slalåmrenn. Problemet er at det ikke holder mot en Hirscher i fantastisk form. Verdenscuplederen har vært dominerende i slalåm og storslalåm i en årrekke, men for tiden er han plagsomt god sett med norske øyne.

– Han er bare bedre for tiden, og så mye mer er det egentlig ikke å si. Noen vil kanskje si at jeg ble knust igjen, men i fjor var det en del renn jeg vant foran ham. Det er normalt at det svinger litt fram og tilbake, sa Kristoffersen til NTB etter rennet.

Rundet 100

23-åringen kjørte seg opp fra 3.- til 2.-plass i Wengen. Han utklasset tiden til André Myhrer, som var toer etter første omgang. Svensken måtte dermed nøye seg med å bli nummer tre.

– Jeg har ti pallplasser på tolv renn denne sesongen. I tillegg var dette min 100. start i verdenscupen. Det vil jeg ikke si at er så ille, sa Kristoffersen bestemt.

Nordmannen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Søndag var Kristoffersen skuffet over det han gjorde tidlig i første omgang.

– Det var for dårlig det jeg gjorde i starten av 1. omgang. Derfor måtte jeg bare prøve og kjørte litt over grensen, og dessverre førte det til at jeg gjorde feil i henget. I 2. omgang måtte jeg ta større risiko, forklarte han.

– Alle gjør feil innimellom, men Hirscher har ikke gjort noen feil siden 2.-omgangen i Madonna (di Campiglio). Jeg bryr meg egentlig ikke om at det er akkurat Hirscher som vinner foran meg. For min del handler det om at jeg har lyst til å vinne skirenn.

– Seieren vil vel komme til slutt så stabil som du er?

– Jeg nærmer meg, men det er litt arbeid igjen før jeg er der jeg ønsker å være.

Mer uthvilt

Hirscher pådro seg brudd i ankelen i sesongoppkjøringen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake og vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen. Søndagens trumf var hans fjerde på rad.

– Han har fått litt mer hvile, så det er mulig han har mer energi. Han er så rutinert og har så store ressurser, at han kan slappe av mer underveis i sesongen, svarte Kristoffersen på spørsmål om hvordan han forklarer Hirscher superform.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte solid i den sveitsiske traseen søndag. Han var nummer fire etter første omgang, og til slutt endte han på en sterk 5.-plass. Det var 1,93 sekunder opp til Hirscher.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter 1. omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]