Listhaug: Etisk riktig å droppe kvoteflyktninger

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener kvoteflyktninger til Norge er en dårlig idé Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug sier hun under ukebesøket i Øst-Afrika fikk bekreftet alt hun trodde på forhånd.

Etter å ha besøkt Kenyas største flyktningleir i Kakuma sier hun til VG at kvoteflyktninger til Norge er en dårlig idé, og at hun mener det er etisk riktig å ta inn færre.

– For den samme kostnaden som 1.000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sier Listhaug til avisa.

Videre sier hun at hun nå er veldig motivert for å reise hjem og stå på for det hun tror på.

– Det som er etisk riktig er å hjelpe flest mulig mennesker, og ikke bare dem vi ser som kommer til Norge. Jeg ser hvor feil prioriteringer det er å ta imot kvoteflyktninger, men sånn er det, sier hun. Samtidig avkrefter hun ikke at det er mulig å ta inn flere kvoteflyktninger til Norge.

– Selvsagt går det an. Men da må vi føre en strengest mulig innvandringspolitikk slik at vi har kontroll med asylinnvandringen, sier Listhaug til VG.

(©NTB)


Publisert: jan 14, 2018 @ 7:23 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Tore Halvorsen

  Det er nå litt rart at fornuft er så forhatt som det er, det er bare trist 🙁

 • Kjell Ervik

  En gjeng med sosialistiske og venstrevridde politikere på Stortinget (herunder sosialistiske Høyrepolitikere) har aldri vært i stand til å ta inn over seg det Listhaug står for. Å rasere økonomi, velferd, kultur og verdigrunnlaget vårt, har for disse førsteprioritet. Med Venstre på vei inn i regjering bør Listhaug danne nytt parti, for FrP selger (nok) sjela si for selv å kunne sitte i regjering. PDK eller Norgespartiet kan også være et alternativ. Førstnevnte pga også andre verdier m.m., sistnevnte også på grunn av endring av styreform. Se til Sveits!

  • selma

   Se se – nå begynner debatten å ligne noe ! PDK og Norgespartiet har begge veldig gode partiprogram, om man setter Norges fremtid som nasjon først.
   Med PDK får vi i tillegg de kristne verdiene, men uten sosialisme, et edruelig syn på hva Norge er i stand til å utføre internasjonalt uten å gape over for mye for å¨fremstå som verdens livredder. Erik Selle har bakgrunn fra det militære, han forstår bl.a. hvor viktig landmarksprinsippet er, nå som de tenker bygge ned Heimevernet bl.a.

   Norgespartiet har fokus på kortreist mat bl.a. –
   selvforsyningsgraden ligger på ca. 33%, det er lite i en krisesituasjon.
   Retten til å bestemme i eget land,
   giftige sprøytemidler som truer folkehelsa bør forbys, vekselbruk viktig- kapitalinteressene må ikke slippes til som eiere av natur-ressurser , – likeså energiressurser, som selges ut i dag.
   Forbud mot minareter, politiske og kv.undertrykkende symboler, mor sharia og radikal islam.
   Jeg oppfordrer lesere til å gå inn i programmene deres.

  • Stein Voll

   Det var jo de vi diskuterte i 1994. Og folket sa nei til fri innvandring. Men folket ble sviktet av politikerne på stortinget. Inkludert Frp.

 • StemmerBlankt

  Ikke dumt å reise på studieturer om man har tenkt til å bruke det man lærer.
  Hun kommer til å bli hetset av en nær samlet presse og en nær sagt samlet politikerstand når hun nå skal argumentere videre på dette.
  Det virker for mange som om målet ikke er å hjelpe flest mulig vanskeligstilte mennesker, men bedrive ideologi og å pleie egne egoer.
  Dette kommer til å bli stygt, og vil koste for Listhaug.

 • Oliver

  0 er det rette tallet!

 • Gothminister

  Det vil nok aldri sosialistene med sin egoistiske godhet forstå. Ikke at de vil forstå heller. De vil nok fortsatt kun hjelpe noen få med og komme seg til Norge og få et liv på NAV, en å hjelpe flere tusen for samme sum. Vi må huske på hva denne godheten gjør med mennesker. Den gir dobbelt opp med forsterkning. Oppmerksomhet fra omgivelsene som hele tiden påpeker hvor god du er og at man er på riktig side politisk. Vi snakker om rein egoisme som disse viser.

 • Morild

  Flott at Listhaug tar tak og taler asyl-industrien midt imot,
  hun har vært ute ei vinternatt før og står nok godt i stormen som hun vet vil komme.

  God-hets-apostlene og asyl-industrien må nå trolig innse at mye av grunnlaget for deres eksistens svinner bort.
  Etikk i forhold til innvandring og bistand har i alle år vært en mangelvare,
  helt utrolig hvordan de uetiske NGO-ene har fått styre dette akkurat som de ville.
  Innvandringspolitikken kunne ikke pågått stort lenger i samme spor før det hadde blitt svært alvorlige problemer også i Norge.
  Vi må håpe vi kommer inn på et nytt spor og at vi kan drive bistand og asyl-politikk helt uavhengig av EU og konvensjoner.
  Det kan meget vel ende opp med en langt mer høyverdig og riktig hjelp til de trengende.

 • Stein Voll

  Jo da. En streng innvandringspolitikk og åpne grenser. Det er bare Frp som kan tenke slikt. Alle andre innvandrings-kritiske i Europa vi ha grensekontroll.

 • Pisspå1tegningav1falskprofet!

  Husk at Krekar var kvoteflyktning.

 • Gj

  Mange i Norge sliter, Asylinnvandring oftest ikke Asyl motivert. Folk betale skatt til himmels for dette galskap. Bistand er av nesten ingen nytte heller bedre å frakte tømme og vann en mine og dine skatte penger.