ABU DHABI, DE FORENTE ARABISKE EMIRATER 20140117. Etihad towers i Abu Dhabi Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Sjeik Abdullah bin Ali Al-Thani omtales som en kontroversiell skikkelse og har tidligere holdt en lav profil. I august tok han rollen som megler mellom partene etter at Riyadh og Abu Dhabi kuttet forbindelsene med myndighetene i Doha.

I en video som er lagt ut på nett og også er vist på Al Jazeera, advarer sjeiken om at han er redd noe kan hende med ham som «Qatar kan få skylden for».

– Jeg er nå i Abu Dhabi, og var gjest hos kronprinsen Mohammed bin Zayed al-Nahyan. Det er jeg ikke lenger. Jeg blir holdt tilbake, sier sjeiken, som framholder at folket i Qatar er uskyldige.

annonse

– Sjeik Mohammed bærer det fulle ansvaret for det som måtte hende med meg, sier han.

Påstandene i videoen kunne ikke umiddelbart bekreftes, og myndighetene i Emiratene har så langt ikke kommentert saken.

Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Egypt og Bahrain kuttet diplomatiske og økonomiske bånd til Qatar i juni etter beskyldninger om at landet støttet islamistiske ekstremister og hadde nære bånd til Iran.

Regjeringen i Doha avviser beskyldningene.

NTB-AFP

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]