Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem September 6, 2015. Netanyahu said on Sunday Israel could not afford to take in refugees fleeing the war in neighbouring Syria and vowed to surround Israel with security fences on all its borders. REUTERS/Menahem Kahana/Pool
Del saken
 • 857
 •  
 •  
 •  
 •  

Israelske etterretningstjenester har det siste året forhindret flere dusin store terrorangrep i europeiske byer, inkludert noen «9/11-type angrep» som involverte sivil luftfart. Det fortalte den israelske statsministeren til ambassadører fra NATO-land tidligere denne uken.

«Gjennom våre etterretningstjenester har vi gitt informasjon som har stoppet flere dusin store terrorangrep, mange av dem i europeiske land. Noen av disse kunne ha vært masseangrep, av det verste slag vi har opplevd på Europas jord og enda verre, fordi de involverte sivil luftfart. Israel har forhindret det, og bidro dermed til å redde mange europeiske liv», sa Netanyahu, uten å gi detaljer, skriver Breaking Israel News.

Nå ønsker han å styrke den israelske etterretningstjenesten Mossad for å stå enda sterkere rystet til å forhindre terrorhandlinger i fremtiden.

2019-budsjettet for Mossad og Shin Bet forventes å bryte en ny rekord: 2,8 milliarder dollar, mesteparten av det går til Mossad. De ferske budsjettallene representerer en økning på nesten 12 prosent i forhold til fjorårets budsjett. Til sammenligning faller IDF-budsjettet, med over 175.000 soldater, til rundt 21 milliarder dollar, skriver Breaking Israel News.

«Mossad må få absolutt overlegenhet i spionasjeverdenen,” sier Mossad-sjefen Gili Cohen. “Vi har ikke råd til å være på andre plass – enten det er i arbeidskraft, i cyberforsvar, i vår evne til å samle inn etterretningsopplysninger, i drift og personell som driver operasjoner, i teknologi og kommando, og i håndtering av personalvern og menneskelige ressurser .”

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 857
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]