Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem September 6, 2015. Netanyahu said on Sunday Israel could not afford to take in refugees fleeing the war in neighbouring Syria and vowed to surround Israel with security fences on all its borders. REUTERS/Menahem Kahana/Pool

Israelske etterretningstjenester har det siste året forhindret flere dusin store terrorangrep i europeiske byer, inkludert noen «9/11-type angrep» som involverte sivil luftfart. Det fortalte den israelske statsministeren til ambassadører fra NATO-land tidligere denne uken.

annonse

«Gjennom våre etterretningstjenester har vi gitt informasjon som har stoppet flere dusin store terrorangrep, mange av dem i europeiske land. Noen av disse kunne ha vært masseangrep, av det verste slag vi har opplevd på Europas jord og enda verre, fordi de involverte sivil luftfart. Israel har forhindret det, og bidro dermed til å redde mange europeiske liv», sa Netanyahu, uten å gi detaljer, skriver Breaking Israel News.

Nå ønsker han å styrke den israelske etterretningstjenesten Mossad for å stå enda sterkere rystet til å forhindre terrorhandlinger i fremtiden.

2019-budsjettet for Mossad og Shin Bet forventes å bryte en ny rekord: 2,8 milliarder dollar, mesteparten av det går til Mossad. De ferske budsjettallene representerer en økning på nesten 12 prosent i forhold til fjorårets budsjett. Til sammenligning faller IDF-budsjettet, med over 175.000 soldater, til rundt 21 milliarder dollar, skriver Breaking Israel News.

«Mossad må få absolutt overlegenhet i spionasjeverdenen,» sier Mossad-sjefen Gili Cohen. «Vi har ikke råd til å være på andre plass – enten det er i arbeidskraft, i cyberforsvar, i vår evne til å samle inn etterretningsopplysninger, i drift og personell som driver operasjoner, i teknologi og kommando, og i håndtering av personalvern og menneskelige ressurser .»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.