Regjeringen har lagt fram Jeløya-plattformen

Pressemøte med Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande på Hotell Jeløy Radio på Jeløy utenfor Moss søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Vi skal sammen finne bra, felles løsninger for Norge, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun la fram regjeringsplattformen på Jeløya i Østfold søndag.

– Dette er Jeløya-plattformen, sa Solberg, og holdt opp den 84 siders lange regjeringsplattformen Høyre, Frp og Venstre nå har blitt enige om.

Høyre-lederen skrøt av sine to kolleger for å ha funnet sammen for å danne en blågrønn regjering for de neste fire årene.

– Vi har hatt gode diskusjoner med høy temperatur de to siste ukene. Vi har spilt hverandre gode og funnet sammen. Dette har vært politikk på sitt beste, sa Solberg.

Frp-leder Siv Jensen sto til høyre for Solberg og Venstre-leder Trine Skei Grande til venstre, ikke uventet.

– Vårt felles mål er å skape muligheter til alle, men det er en del utfordringer for å skape et bærekraftig velferdssamfunn. Derfor har vi listet opp seks utfordringer for å være verdens beste land å bo i, sa statsministeren.

Hun listet opp de seks utfordringene, som blant annet inneholdt at man må sikre gode velferdsordninger og redusere fattigdom.

(©NTB)

Christofer.Kjos.Gabrielsen@ntb.no


Publisert: jan 14, 2018 @ 6:20 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Thom Thompson

  Alltid er det et lite tulleparti som får vetorett på politikken. I åtte år var det SV og nå vil Erna og Siv piske seg selv ved å gå enda mer på akkord med egen politikk. Når de så kastes ved neste valg har vi trolig De Grønne å glede oss til. Støre vil jo styre etter Oslo-modellen.
  Hva skal en stemme til slutt?

  • Truls

   blankt!

  • oliver

   Enig. Problemet er at vi i Norge ikke har et reelle politiske alternativer til globalismen og overnasjonal handel, utsetting av offentlige tjenester, sosial dumping, bærekraftig innvandring og bistand osv. osv.

   • Thom Thompson

    Høres stort sett ut som programmet til De Grønne er det du ønsker deg og hvis Ap fortsetter som de gjør så kan du nok glede deg til noe av det i hvert fall. Jeg kunne gjerne tenke med en Høyre/Frp-regjering, men der de har flertall slik at de faktisk kan føre sin egen politikk. Det gir for eksempel overhodet ingen mening at det ikke en gang konsekvensutredes å starte oljeutvinning i Lofoten når det er flertall for det på Stortinget. De styrer med åpne øyne rett ut i enda mer undring og politikerforakt.
    De siste valgene har jeg tenkt over om jeg i det hele tatt skal gidde å stemme og neste gang tviler jeg på at jeg overbeviser meg selv om at det er verdt bryet.

  • Svein Svendsen

   Dette er en god grunn til å innføre en form for direkte demokrati, f.eks. som i Sveits. Da kan folket holde politikerne i ørene, og overprøve disse i viktige saker. Folket gjennom avstemninger skal være den øverste myndighet i riket.

   • Thom Thompson

    Noen saker kunne nok vært lagt ut til en bindende folkeavstemming. Men hvis dette skulle blitt i nærheten av å virkelig være et direkte demokrati så ville vi fått et meget stort antall avstemminger og politikk som henger enda mindre sammen enn den gjør i dag. Men tanken bak er veldig god.

    • Svein Svendsen

     Et altomfattende direktedemokrati klarer jeg vanskelig å se for meg er gjennomførbart i praksis, av så mange forskjellige årsaker. Men en ordning hvor saker må legges ut til folkeavstemning dersom en viss prosentandel av stemmeberettigede krever det, kan gjennomføres. Hvor stor denne andelen skal være kan jeg ikke fastslå. Den må hverken være så høy at det er praktisk umulig å få saker til avstemning, eller så lav at det, så å si, går inflasjon i folkeavstemninger.

 • Gunnar Olsen

  Godt valg av Venstre, nå kan de vente seg flere stemmer.

 • Rakne T. Helt

  Nå blir det enda dyrere å være skaffedyr.

 • bitten

  Med Venstre og Grande i regjering vil ikke denne regjeringen ha livets ,
  Venstre og Grande kommer til å overkjøre denne regjeringen for fult .
  Venstre vil jo ha oljestans , klimaprofil og alt mulig krav som går i deres favør så til de
  grader og vil nok kreve noen poster som skal skal passe mest mulig inn i deres favør .

  Så er de jo greit å vite at Grande har glemt fullstendig helt ,
  hvilken fakta rykter som har svirret rundt henne .

 • Bacho Skralle

  Skal vi late som at vi ikke vet?

 • Truth seeker

  Spennende å se hvem Venstre ender opp med som statsråder.

 • Arbeidsrud

  Siden V er fornøyd, kanskje Raja får Sylvis jobb av FrP, i bytte for «pils i parken»?

 • Fortean B.

  På tide det ble gjort noe med åpningstidene for salg av lavprosentalkohol i butikkene. Kl. 20 er latterlig. Egentlig burde grensen være kl. 24.