Regjeringsforhandlerne møter pressen søndag ettermiddag

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen, statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Venstres leder Trine Skei Grande møter pressen søndag ettermiddag etter to uker med forhandlinger om en regjeringsplattform. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre kan være nær en enighet om en regjeringsplattform. Søndag ettermiddag har partilederne kalt inn til pressemøte.

NTB får opplyst at Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) møter pressen på Hotel Jeløy Radio på Jeløya i Moss tidligst klokken 14, men at et mer presist klokkeslett sendes ut etter hvert.

Regjeringsforhandlingene om en regjeringsplattform var lørdag ettermiddag inne på oppløpssiden. De øverste organene i de respektive partiene har vært i beredskap siden før helgen og var kalt inn til ulike hoteller i Mosseområdet for å bli brifet søndag klokken 11.

Ifølge Aftenposten ble de tre partiene ferdig med et utkast til en regjeringsplattform i løpet av natten. Esker med utkastet ble søndag formiddag båret på de ulike hotellene i Moss og på Jeløy der partiene er samlet.

Forhandlingene startet 2. januar, men lite har lekket ut underveis. For en uke siden varslet imidlertid de tre partiene at de var enige om en inkluderingsdugnad for å få flere i jobb.

Fredag meldte VG at de tre partiene var nær et kompromiss i innvandringspolitikken. Det skal innebære at Frp har fått gjennomslag for betydelig innstramming i familieinnvandring mot at Venstre fikk gjennomslag for sitt krav om at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger via FN. Senere avkreftet kilder at dette var riktig: – Vi er definitivt ikke enige, men vi ser at det kan være mulig å få til en enighet, kanskje på søndag. Vi forhandler fortsatt, sa en sentral kilde.

Ved siden av innvandringspolitikk, har klimapolitikk, grønt skatteskifte, oljevirksomhet og eiendomsskatt blitt framholdt som de vanskeligste sakene i forhandlingene.

(©NTB)


Publisert: jan 14, 2018 @ 2:18 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Gothminister

  Da vil det passe å ta opp Trines opptreden på et bryllup med en 16 åring. For det vil få konsekvenser for en regjering. Trine kan ikke gå inn i en ministerpost med en slik oppførsel bak seg. Det passer som kjent ikke inn i dagens PK Norge der uskyldige e-poster får politikere til og måtte trekke seg. Håper at journalister er tøffe nok til å be Trine om en kommentar rundt dette.

  • Kjell Ivar Brynildsen

   Tror neppe du skal regne med at MSM vil gripe fatt i dette, nå. Det er nok ikke det at de tror det ikke kan være hold i ryktene – hadde det vært åpenbart at det ikke stemte, ville naturligvis saken vært avklart forlengst. Så det må dreie seg om en kombinasjon av berøringsangst og det faktum at narrativet har en kvinne på overgriperens plass. Det stemmer nok dårlig med dagens journalisters verdensbilde.

   • knut e. berger

    Kanskje tenker de at det er en tid for alt…….Klart det er hold i dette. Hadde det vært oppspinn så hadde faktisk.no, hele msm kostebinderiet og ikke minst Grande selv, via advokat, vært på Resett`s banehalvdel….for lengst.
    Grande går en usikker tid i møte, kan ikke ha det helt godt med seg selv i minuttene før hun sovner inn der nede på radiostasjonen. Men de tenker vel at skal de rive henne ned, kan de like så godt skade regjeringen litt også.
    Når det gjelder sistnevnte så snakker man om å lage «ris til egen bak»……det blir umulig å påberope seg god tro nå. Jeg griper meg i å tenke om de sitter på noe informasjon og tenker gå til motangrep etter forhandlingene er i boks.
    Men jeg stoler på at resett.no, eller Hegnar ikke setter seg i en slik pine over kun oppspinn.
    Dette fremstår for meg, som helt enkelt ellevilt og nærmest utrolig.

 • DrD .

  Pansrede kjøretøy har begrenset lastekapasitet pga den ekstra vekten fra vinduer og stål. Derfor må ministerene komme i hver sin bil.

  • Blurb1000

   Det grønne skiftet… My ass

 • Truls

  Da bør vel en modig journalist stille Grande-spørsmålet?

  • Olaus Trøgheim

   Hegnar har jo i dag lagt ut sin leder fra Finansavisen også på Hegnar.no dvs utenfor betalingsmur.

  • Snorre Aske jr.

   Det spørsmålet kommer aldri og bli stilt under denne pressekonferansen. Garantert og dessverre. Jeg er overbevist om at Grande blir «sikret» på alle måter.

 • Jean de Valette

  Kronerulling for å få en Resett journalist med videokamera til å møte opp å spørre TSG noen spesifikke spørsmål.
  Jeg hadde besvimt av lykke..

 • eDmulig

  *»Flere i jobb»*
  Helt greit om folk ansettes i lønnsomme, private selskaper. Samtidig bør man bli enige om å redusere antall ansatte i offentlig virksomhet. La robotene overta, slik det skjer i privat sektor etterhvert.

  *»Grønt skifte»*
  Premisset er feil. Dessuten; det er ikke riktig å bruke skattepenger på å subsidiere ‘ansettelser’ med formål å skape ‘grønne virksomheter’. Dette blir like utopisk dom multikultur (hudfarge er ikke tema; det er blant annet holdninger, samhold, tillit, offervilje for samfunnet, demokrati, ytringsfrihet, religionsfrihet under vestlige-menneskerettighetsbetingelser som er avgjørende).
  Antall arbeidsplasser og jobb er feil fokus. Årsaken er at kunnskapsøkonomien og robotøkonomien gjør at verdier skapes uavhengig av antall timer folk jobber. Siden 1850 har antall timer folk jobber, blitt redusert betydelig. Velstanden har økt likevel. Poenget er at offentlig sektor må bli billigere å drive, slik at velstanden kan økes for enda flere. Gjerne borgerlønn, men denne ligger sikkert 20-40 år frem i tid. Men den kommer. Garantert. Før dere kritiserer, bør man sette seg inn i problemstillingen via lesing og overbevisende presentasjoner på YouTube.

 • Kjell Ivar Brynildsen

  Antagelig for mye å håpe på at resett.no er akkreditert?

  Det er vel overveiende sannsynlig at TSG vil få en ministerpost. Ingenting tyder på at noen av disse kvinnene har tatt inn over seg alvoret i det som det hevdes at Venstre-lederen foretok seg på bryllupet i 2008. Om det stemmer at det skal ha vært sønnen til en profilert politiker hun forgrep seg på, og at det av den grunn ble lagt lokk på, er det en stor skandale at saken ikke blir tatt opp i sin fulle bredde; straffelovens §291 og 295 er relevante i dette tilfellet, med henholdsvis 10 og 6 års strafferammer.

  Det menneskelig aspektet er jo også interessant. Jeg har flere steder kunnet lese – uten selv å kunne gå god for det – at gutten måtte få hjelp i etterkant til å takle psykiske reaksjoner på overgrepet. Om det stemmer, forteller det jo ikke så rent lite om TSGs kynisme.

  Men at Statsministeren kan la TSG få en ministerpost, uten at det foreligger en skikkelig avklaring av situasjonen, men bare ulne og ite troverdige benektelser fra folk i Venstre, det fortoner seg temmelig merkelig. Som et minimum bør Solberg kommentere saken, og eventuelt fastslå at det dreier seg om løse rykter, om det er det som er realitetene. Jeg heller til nettopp dette; at det dreiers eg om rykter. Men de bør avvises klart og tydelig.

  • Knut

   Den gangen ville ikke media skrive om dette fordi barnet kun var 16 år. Dette er 11 år siden og i dag kan ikke media skrive om det fordi da viser de hele folket hvordan de lyver for oss.

 • Snorre Aske jr.

  Å posisjonere Trine Skei Grande med politiske verv eller i en maktposisjon er etter min mening hinsides. Hun har i lang tid vist narsisstiske trekk som får de røde varslelampene til å blinke ildrødt. Hennes grandiose selvbilde og destruktive samarbeidsvilje er i ferd med å rasere vårt kjære fedreland på samme måte som Löfven gjør med Sverige.

  Ekstremister, Grande og SV-politikere går under samme kam i Russland. Det er en nasjonal sikkerhetstrussel både internt og eksternt. Trine Skei Grande er nektet innreise.

  Hadde Trine vært Truls, eller hadde det kommet nyss om et mannlig regjeringsmedlem som hadde voldtatt en full 16 år gammelt pikebarn, ville det blitt korken på døra, foten i rævva og månelys til neste millenium.

  Ironien i TGS-saken er at Grandemor konsekvent kaller 18 år gamle asylsøkerer for barn. Hva kaller hun da en 16-åring?

  Det er på høy tid hun svarer for seg!

  • Knut

   Grandemor kaller de barnebarn, tar de med ut i åkeren og harver over dem.
   Det at hun skal inn i regjering er bare tragisk.

   Flott at media nekter å skrive om batikhexen. Flere og flere får opp øynene for løgnene deres.

 • Ten4

  Jeg er i mot alle tingen Venstre er for på for eksempel skole, industripolitikk, innvandring og klima.
  Så det blir en nedtur nesten uansett.

  Listhaug sier hun vil vekk fra kvoteflyktning ordning.

  Den hjelper overhodet ikke på noe som helst. Det er som en fis i orkan.
  Dessuten sender FN oss sånne som Krekar, som vi må slite med resten av deres, og vårt liv.
  Terrorimporten må ta slutt. Det er meningsløst å holde på slik.
  Eneste fordelen med kvoteflyktninger, er at antallet er kjent. Familieinnvandring i stor skala er derimot ukjent.

  I den grad det er flyktninger blant disse, så skal de kun ha midlertidig opphold. Alt annet er svindel.

 • StemmerBlankt

  Annonserer Skei Grande sin avgang i dag, og begrunner forsinkelsen med at det var viktigere å forhandle ferdig før hun kunne overlate partiet til noen andre?

  • titt1tei

   Tvi-tvi.

 • Per-Øivind Martinsen

  Jeg har stor tiltro til at Resett stiller med journalist og kameramann og stiller spørsmålet. Er det bare rykter, må det kjennes godt for Trine å få avkrefte det. Det er tydelig at VG mener de ikke vet nok til å omtale saken. Ref Hanne Skartveit. Det er en fair redaksjonell besluttning det. Hjelp henne litt!!!

  • Ten4

   Skartveit er først og fremst en aktivist. Journalistikk kommer et stykke ned på lista. Lite tyder egentlig på at den er på lista overhodet.

  • Astraios

   VG og Hanne Skartveit har visst lenge og VGs redaksjon vet akkurat det samme som Trygve Hegnar og Lurås.

   Men Hanne Skartveit og det kvinnelige nettverket i media har aksjon for å ramme mannlige politikere – og da får de et problem med Trine Skei Grandes skandale.

   Derfor velger VG og de andre å fortie hele saken og late som den ikke eksisterer.

   #sheknew – men holdt munn.

  • knut e. berger

   Siden når holdt det å «ikke vite nok» VG fra å skrive og å publisere?

 • Ann O Nym

  Grande bør ikke få en ministerjobb etter det som har kommet opp om henne nå. Det må være likt for alle. Hun må fratre slik de andre som har forgrepet seg må.

 • Carolus1

  Ja, nå ligger Hegnars leder ute: http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2018/01/Trygve-Hegnar-Sex-and-the-City – her omtales altså Grandes adferd i åkeren.

  Nå har etablerte medier i ukevis foret sine lesere med sexavsløringer i kjent #metoo-stil, de har rullet ubønnhørlig over den ene mannlige politikeren etter den andre (uten at saken har vært ledsaget av reell dokumentasjon). Nå er det Grandes tur. Jeg har knapt sett en så dobbeltmoralsk politiker: Hennes partikollega, Helge Solum Larsen, skulle fordømmes for å seksuelt samkvem med en 17-åring, men selv forventer Grande å slippe unna etter å ha rullet rundt i åkeren med en 16-åring – hun forlanger til og med en ministerpost nå!

  Det er en skam at vår statsminister, som nylig uttalte at hun aldri kunne tilgi Søviknes for saken med den 16-årige jenta, tier om Grande.saken, i sin ville iver etter å stable på beina en (for øvrig meningsløs) trepartiregjering.

  Nå bør denne farsen ta slutt!

  • Astraios

   Det er media og medias kvinner som er dobbeltmoralske.

   De angriper og fører prosess mot mannlige politikere som har sex – men når en høyt profilert politiker som Trine Skei Grande har sex med en 16-år gammel guttunge så defineres det «som noe helt annet» og bare «rykter» og diverse tåpelige bortforklaringer.

   • Carolus1

    Du har naturligvis helt rett i din mediekritikk.

    Men Grande kan også kalles dobbeltmoralsk: Hun fordømte Solum Larsen for å ha hatt sex med en 17-åring – mens hun selv (etter alt å dømme) har hatt seg med en 16-åring uten noen form for selvkritikk (hun har ikke ønsket å erkjenne det).

    • Henning Nielsen

     Men Solum Larsen ble siktet for voldtekt. Det er en stor forskjell.

     • Carolus1

      «- Straffesaken mot Solum-Larsen er nå henlagt.Tar du
      selvkritikk på at du så tydelig valgte jentas parti da saken sprakk
      ivinter?

      — Nei, det jeg var klar på var at det som
      skjeddeden natta var et tillitsbrudd mellom ham og en ung deltager. Jeg
      har aldri tattstilling til selve anmeldelsen. Det var selve
      tillitsbruddet jeg forholdt megtil, og jeg skilte tydelig mellom disse
      tingene, mener Grande.» (https://www.aftenposten.no/norge/i/LA1n9/Grande-Har-ikke-tillit-til-Solum-Larsen)

      Hvis du skal forsvare Grande i denne sammenheng, bør du snarere argumentere for at det er et vesentig skille mellom sex med et ungt medlem av Unge Venstre og en ungdom som ikke var medlem. Jeg vet ikke om den 16-årige gutten hadde et slikt medlemskap. Men hvor viktig er det egentlig i den store sammenhengen?

    • Astraios

     Enig – det er dobbeltmoralsk.

     Men disse mediakvinnene som jakter på menns umoral – samtidig som de nekter å kommentere kvinner som gjør samme er også dobbeltmoralske.

     Vi ser alle at det er menn som skal henges ut – ikke kvinner.

 • Henning Nielsen

  Planen er klar, å skaffe flertall i Stortinget:

  «Regjeringsplattformen fra Høyre, Frp og Venstre vil ha en tydelig invitasjon til KrF-leder Knut Arild Hareide om å slutte seg til regjeringen senere, ifølge VGs opplysninger.»

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/G1QwXl/avklaring-om-trepartiregjering-straks-ny-plattform-skal-fri-til-kr-f

  Det gjør det mer forståelig at man jobber så mye med å få inn Venstre. I seg selv er deres støtte ikke så mye verdt, så lenge regjeringen er i mindretall. Men med fire partier inne, og frihet til å kjøre egen politikk uten å ta hensyn til Stortinget, så er det nok rom for ganske store ofre fra H og Frp.

 • Henning Nielsen

  Håper Resett ikke kjører videre med maset om Grande i åkeren. Det er tilstrekkelig å ha opplyst om saken, svært mange vet om den nå, og fortsatt mas vil ikke være til fordel for Resett. Dette er ingen intern partisak, ingen politisak, det er privat. I manges øyne upassende oppførsel, men det er så langt saken kan strekkes. Fortsatt masing kan føre til at sympatien skifter til Grandes side.

  • Carolus1

   Er det en ren privatsak at nestlederen i et politisk parti har sex med en 16-åring (som i tillegg åpenbart var tydelig beruset)? Med tanke på alle de andre lignende sakene som rulles opp for tiden, og som får dramatiske konsekvenser for «overgriperne», har jeg vanskelig for å se at det her ikke dreier seg om eklatant forskjellsbehandling.

   Så kan vi selvsagt sette spørsmålstegn ved alvorsgraden i disse ulike sakene, inkludert Grandes. Men det må være likebehandling av politikere (som av vanlige borgere).