Syrisk opposisjon anklager regjeringen for «attentat»

Den syriske nasjonalkoalisjonen (SNC) beskylder den syriske regjeringen og Bashar al-Assad for attentat av et medlem. AFP PHOTO / SANA / HO

Den syriske Nasjonalkoalisjonen (SNC), en av de ledende opposisjonsgruppene i Syria, anklager regjeringen for å stå bak et «attentat» av et medlem lørdag.

80 år gamle Munir Darwish ble medlem av SNC i november i fjor. Han var en av grunnleggerne av en annen opposisjonsgruppe ansett å bli «tolerert» av president Bashar al-Assad.

SNC sier lørdag at Darwish var offer for en påkjørsel utenfor hjemmet sitt i Damaskus og at han senere døde på sykehus. De mener han etter påkjørselen ble utsatt for et attentat, og legger skylden på regjeringen.

– Vi holder den tyranniske Assad-regjeringen ansvarlig for Munir Darwishs død, heter det i en felles pressemelding hvor de refererer til dødsfallet som et «attentat».

De eksakte omstendighetene rundt Darwish død er uklare. Firas al-Khalidi, medlem av opposisjonsgruppen Darwish var med å grunnla, sier 80-åringen ble sendt til sykehus med et ankelbrudd etter påkjørselen. Han var etter alt å dømme i god form og skulle skrives ut lørdag. Rundt midnatt fredag ble det kjent at Darwish hadde omkommet.

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura sier i en pressemelding at han er sjokkert og trist over nyheten.

– Vi ber om at de involverte blir identifisert og holdt ansvarlig, heter det.

(©NTB)


Publisert: jan 14, 2018 @ 7:40 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • TheWest

  Han har nok fått en sprøyte med ekstra noe i …

  • Иван Грозный

   stryk

   • TheWest

    Mener du stryknin … ?