Thingnes Bø brøt Fourcades seiersrekke

Johannes Thingnes Bø vant fellesstarten i Tyskland søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø holdt unna for Martin Fourcade og gikk inn til seier på fellesstarten i tyske Ruhpolding. Det var hans sjette verdenscupseier i vinter.

Det ble en spennende fellesstart. Bø var tydelig sliten mot slutten, men slo likevel Fourcade med 4,5 sekunder.

Fourcade sto med fire strake seirer i verdenscupen. Søndag ble rekken brutt av en sterk Bø, som skjøt raskt på standplass. Særlig hans første stående skyting var lynkjapp. På siste skyting måtte han tåle ett bomskudd.

– Yes, deilig! utbrøt Bø overfor NRK i ren glede etter seieren.

24-åringen har vært på pallen i ti av tolv enkeltrenn denne sesongen. Seks av dem har han vunnet.

Gikk hardt

Fourcade var i ledelsen før tredje skyting, men der gikk den franske skiskytterstjernen på to bom og ga overtaket til Bø. Med to strafferunder var han 42,5 sekunder bak teten. Likevel skulle han komme til å puste nordmannen i nakken. Meldingene om en sliten Bø ga Fourcade ny giv på sisterunden.

Bø gikk hardt for å få en så stor luke på Fourcade som mulig etter tredje skyting. Det kostet krefter.

– Dette er en av de hardeste løypene. Det var knallhardt. I de siste bakkene ble jeg stiv, men jeg prøvde å gå jevnt slik at jeg hadde krefter over toppene, sa Bø til NRK.

Tredjeplassen gikk til franske Antonin Guigonnat. Han ble slått med 8,4 sekunder.

Tungt

Tarjei Bø kjempet også om en plass på pallen, men én bom på siste skyting ødela litt. Til slutt kom han inn til femteplassen. Det skilte 14,2 sekunder opp til lillebroren.

Etter halvkjørt renn var det klart at Bø-brødrene kom til å være Norges seiershåp. Emil Hegle Svendsen ble hektet av med bomskudd på alle skytingene. I alt måtte han i strafferunden fire ganger og endte på 24.-plass.

Lars Helge Birkeland var i mål på plassen foran Svendsen. Han noterte seg for tre bom under søndagens fellesstart. Henrik L’Abée-Lund hadde seks bomskudd og havnet helt sist av 30 løpere.

Om noen dager fortsetter verdenscupen i italienske Antholz. Herrenes første konkurranse er sprint fredag, mens det er jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

(©NTB)

bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no


Publisert: jan 14, 2018 @ 1:53 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • titt1tei

    Heia Norge!

  • Cecilie_M

    Som norsk holder jeg selvsagt med våre! Men det sagt, så kan en ikke annet enn la seg imponere over Martin Fourcade! Han er i en klasse for seg selv både i sporet og på standplass.