Tonning Riise er sykmeldt

Høyres stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise har blitt sykmeldt i kjølvannet av de mange varslene om seksuell trakassering som har kommet siden han trakk seg som Unge Høyre-leder sist onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stortingsrepresentant og tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise er blitt sykmeldt, skriver Aftenposten.

Kommunikasjonsrådgiver Joachim Svendsen i Høyres stortingsgruppe bekrefter overfor avisen at Riise er sykmeldt og at han derfor ikke kommer til å kommentere oppstyret rundt ham inntil videre.

I en tekstmelding til Aftenposten skriver Riise at «Jeg er veldig, veldig lei meg for den smerte jeg har påført andre. Det er mye jeg skulle ønske aldri hadde skjedd».

Kristian Tonning Riise varslet sin avgang som leder i Unge Høyre på Facebook onsdag kveld, og i ettertid har det kommet flere varsler mot Riise om seksuell trakassering. Fram til lørdag hadde Høyre mottatt tolv slike varsler, hvorav de fleste handler om Riise.

Kristian Tonning Riise ble leder av Unge Høyre i 2014. I perioden 2013 til 20017 var han vararepresentant til Stortinget, og ved valget i fjor høst ble han valgt inn på Stortinget som fast representant fra Hedmark.

(©NTB)

per.helge.berg@ntb.no


Publisert: jan 14, 2018 @ 5:46 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Leif

  Riise kommer nok aldri tilbake. Han blir vraket av Høyre til valget i 2021. På Stortinget blir han møtt med forakt, når han kommer tilbake dit. Giske-saken blir småtteri i forhold.
  «Sykmeldt» på hvilket grunnlag? Fordi han er lei seg! Den holder ikke hr. fastlege.

  • KriKra

   For norske leger holder det leenge.

  • ad1648

   `Jeg er temmelig sikker på at man kan bli ganske ødelagt psykisk ved å få overgrepsanklager rettet mot seg.

 • Feig fjert.

 • Lyn_Gordon

  Politikerne skal stramme inn på reglene for sykemelding, men det er vel for alle andre.. Giske og Riise sykmelder seg når de har dritt seg ut og må ta konsekvensene. Permisjon uten lønn hadde vært bedre, for syke er de ikke..

  • ad1648

   Å bli beskyldt for overgrep kan knekke den sterkeste mann psykisk.

 • ad1648

  Sexovergriper? Forklar! Sexovergrep er ulovlig. Er han politianmeldt for noe?

 • per berge

  Hvorfor blir folk sykemeldt fordi de ikke lenger befinner seg innafor den sosialt aksepterte normen ? Må jeg minne om att den normen er fullstendig oppspinn, tull og tøys som de aller fleste av oss ikke greier leve opp til alikavæl ?
  Arbeidsløs, greit nok, men sykemeldt ala Giske ? Cheesezzzzz,,,,
  Bør legene bli sett i korta tru ?

 • per berge

  Overgriper ? På hvilke grunnlag sa du ?
  Må skille melom en kåting og en overgriper tenker jeg.

 • Anders Vikøren

  Anmeldt – var det ikke?

 • Roald Bentzen

  Det blir mye NAV’ere av denne Me-too feberen!

 • Jan Ivan Christiansen

  Sykemeldt på en søndag?