Venstre sier ja til regjeringsdeltakelse – får ja fra Frp

Venstre-leder Trine Skei Grande fikk partiets tilslutning til å gå inn i regjering med Fremskrittspartiet og Høyre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Venstre sier ja til å gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet, bekrefter Trine Skei Grande. Frp sier også ja, bekrefter partileder Siv Jensen. 

Den historiske beslutningen ble tatt etter at Venstres landsstyremøte og stortingsgruppen sa ja til den fremforhandlede regjeringsplattformen søndag ettermiddag.

– I Venstres landsstyre var forslag til ny plattform veldig godt mottatt, og gruppen har fattet et vedtak og sier ja til plattformen. Nå drar jeg ut på Jeløya og håper de to andre damene kommer med like gode vedtak og da kan vi legge fram det vi har blitt enige om, sa Venstre-leder Trine Skei Grande på vei ut fra Moss hotell, der hun i nær fire timer hadde orientert landsstyret om den nye regjeringserklæringen.

Hun ble deretter kjørt av gårde mot Jeløy Radio, der en felles pressekonferanse med Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen er varslet senere i dag.

Kort tid etter Venstres ja, kom Siv Jensen med en bekreftelse på at Frp ønsker dem velkommen inn i regjering.

– En gledens dag

Venstres landsmøte startet klokken 11 på Moss hotell. Etter et snaut tre timers møte marsjerte partiets stortingsgruppe ut fra landsstyremøte for å fatte et vedtak. Etter snaue 20 minutter marsjerte de tilbake til landsstyret igjen. Kort tid etter kom Venstre-lederen ut og fortalte at det blir et ja fra Venstre.

Venstres landsstyremedlemmer uttrykte spenning og store forventninger på vei inn til Moss Hotel hvor partileder Trine Skei Grande satt klar til å orientere dem.

– Jeg tror det kan bli en gledens dag for Venstre, sa stortingsrepresentant og landsstyremedlem Abid Raja på vei inn til møtet.

Det har vært sterke uenigheter internt i Venstre om partiet i det hele tatt skulle gå inn i regjeringsforhandlinger. Raja mener den framforhandlede plattformen må vise at den gir Venstre større mulighet til å påvirke ved å gå inn i regjering enn å stå utenfor, dersom tvilerne skal overbevises.

– Frir til KrF

Ifølge flere medier er den nye regjeringserklæringen på 85 sider, ti sider lenger enn Sunvolden-erklæringen som Frp og Høyre forhandlet fram i 2013.

Forhandlingene startet 2. januar, men lite har lekket ut underveis. For en uke siden varslet imidlertid de tre partiene at de var enige om en inkluderingsdugnad for å få flere i jobb.

Ved siden av innvandringspolitikk, har klimapolitikk, grønt skatteskifte, oljevirksomhet og eiendomsskatt blitt framholdt som de vanskeligste sakene i forhandlingene.

Ifølge kilder VG har snakket med skal regjeringsplattformen også være utformet slik at den skal friste KrF til å slutte seg til regjeringen senere.

– Det vil bli satt av plass til KrF, sier en kilde med innsyn i prosessen til VG.

Statsminister Erna Solberg har flere ganger, også etter at KrF forlot sonderingene i fjor høst, sagt at hun fastholder sin drøm om en borgerlig flertallsregjering.

Den utvidede regjeringen har ikke flertall i Stortinget, og vil være avhengig av støtte fra KrF eller andre partier for å få gjennomført regjeringsplattformen.

NTB

birgitte.iversen@ntb.no


Publisert: jan 14, 2018 @ 5:04 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Aleksander Brestrup

  Dette blir en skammens dag for både Venstre, norsk presse og Regjeringen – om Trine Skei Grande blir minister uten å ta ansvar for sin seksuelle trakkasering .

 • Knut

  Da legges høyre og FrP i søppelkassa sammen med fra før AP, SV, RV, MDG, Venstre og KrF.
  Siv gjør alt for å beholde jobben sin og denne avtalen gagner garantert kun det lille tullepartiet Venstre.

  Hva i alle dager skal man stemme på nå?

  • Anna Nymo

   Det ytterst viktig å støtte opp om alternativ som via folkeavstemninger,
   vil føre makt og råderett over på folkets beskyttende hender,
   ikke som nå, hos nasjons- og folkeknusende partielitister.
   http://www.norgespartiet.no/

 • Even Tuelt

  Meget utspekulert og smart trekk av Lurås og Resett å kjøre denne saken om ryktene om representanten Grande.

  En vinn vinn situsasjon. Ingenting å tape. Om det blir bekreftet og flere medier henger seg på…noe vi ser så vidt (Bodøposten, Hegnar) så kan Resett sole seg i glansen over å være de første som førte saken da andre ga f. I mellomtiden eller om ingen ting skjer så kan Resett dermed «besvise»at det er en såkalt konspsirasjon mellom «MSM» /»PK-media»/»løgnemedia» og «globalistene» og «venstresiden» og «feminaziene» osv for å bruke noen utrykk fra ekkokammeret i kommentarfeltet her. 😉

  • Tor Anders Engen

   Så de kommer med en konspirasjon for å antyde at det er konspirasjoner.

   Man kan ikke være både for og mot det samme. Man kan ikke si at det finnes konspirasjoner, og så si at det finnes ikke konspirasjoner. På tide å bestemme hva du mener.

 • Terje Bakken

  Makt, historiebøker og limousiner. Det er noe de fleste går over lik for å oppnå visstnok …

  Frp er visstnok imot innvandring, men med stor forkjærlighet for direktiver
  fra den Europeiske elite. Venstre er for åpne grenser og grenseløs
  beundring av menn de elsker å kalle barn. Maktsyken er ikke kun
  tilhørende ytre venstre. Hele Stortinget fører egentlig samme politikk,
  det er bare ulik ordlyd og dandering til eget speil. Nå stemmer jeg ikke
  på noen av partiene på Stortinget, men har et par venner som mener at å
  stemme på FRP er langt bedre enn noen av de andre partier. Pest eller kolera frasen?

  Jeg bedyrer at Frp burde stått fast på sin politikk, stått fast på å faktisk markere seg som stabeist enn logrende puddel, frådende med higen etter makt. Tror nok at det partiet også ville vært tjent med en helt annen øverst politisk leder, men – igjen: Stortinget er stort sett en arena hvor de sier og
  mener det samme. Ifølge dem selv og deres støttespillere innen media, er
  det samme malt og laget langt mer «rett og perfekt» om det kommer fra
  venstresiden .

  Den største forskjellen er det egentlig media som står for. Disse som faktisk som oftest har en dyp rød tilhørighet. Det er media som har makten – til å grave opp historier, skape halvsannheter, dyrke løgner, skape heltinner – og tjene penger på menighetens slaviske trang til trykk. Hovedstrømmen av media har nå faktisk lagt menneskers liv til ruiner, de har nå faktisk skapt selvmord og dyp elendighet for de som har blitt ansett som lite korrekt!

  Det er media sin ulike vinklinger og valg som er kvalmende. Det er media sin diktering som ikke rimer tilhørende hvordan de fører samme saker helt ulikt utifra hvilket parti mer enn gjerning eller ugjerninger. Media og
  deres såkalte journalister har så mange lik hengende i skap, at enn så
  lenge prøver de manisk å peke og henge flest mulig av de
  annerledestenkende.

  Det er hovedstrømmen av mektig media som henger Ola og Kari Nordmann i lyktestolper om de er annerledestenkende. Det er Ola og Kari Nordmann som skal kjeppjages slik at de enten endrer meninger – eller, må gjemme seg bak gardiner tilhørende mørk kjeller. Det er TV og hovedstrømmen innen media som klapper om de kan få stilnet meninger eller tankegods de selv ikke liker. Like fult snakkes det fortsatt om ytringsfrihet – hvor man søler ut erklæring om kjærlighet for mangfold …

  Når skal ting offentliggjøres? Før eller etter valg? Her er det mange eksempler på hvordan pressen velger hva som Behager seg og sitt langt mer.

  Hvor mange mapper har de ulike mediahus over Skei Grande? Hvor lenge visste de om Giske? Hvem skal graves opp, hva skal graves ned? Hvem skal bejubles, hvem skal til galgen? Det hele mens journalister har oppført seg med overgrep, skjult sine egne – mens de angriper andre.

  Det hele renner ut i at, politikk og media går som regel greit hånd i hånd, matende hverandre til egen boble, eget liv, langt unna det andre opplever og ser …

  • Tor Anders Engen

   Man må fremme det direkte demokratiet. Da kan man stemme på de partier som fremmer slikt. Husk at f.eks. det SD (Sverige demokratene) på starten var mindre enn Alliansen er nå. Nå er SD mer og mindre største partiet.

   Nå kan politikerne få lov til å lyve – «Ifølge § 105 kan løftebrudd fra politikere straffes med et og et halvt år i fengsel, men nå vil Stortinget fjerne paragrafen.»

   https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/na-kan-politikerne-fa-lov-til-a-lyve/1590909.html

   Så kanskje Alliansen er en ide, dem setter da Norge først. Og er lite positiv til EØS.

  • Echnatonus

   Word! hør hør! Veldig bra skrevet. For alle som har lest vil jeg supplere med to spørsmål. Hvem programmerer deg? Hvordan tar du en bevisst stilling til egen programmering?

 • DrD .

  En gledens dag for Venstre, en tragedie for Norge.

 • KriKra

  Regjeringen står svakt når Grande kommer inn. Med en gang den er innsatt blir de, og Ernas dømmekraft, fritt vilt for medier og opposisjon. Må være en våt drøm for både redaksjoner og opposisjon å se at Grande nærmer seg kongens bord med dette. Dessuten sitter jo allerede en annen metoo-kanditat i regjeringen, noe som underbygger Ernas sviktende dømmekraft i disse metoo-tider.

  • knut e. berger

   For ikke snakke om en viss 26 åring som ikke bare Grande, men nå også en regjering håper skal fortsette å holde kjeft. 🙂

 • Hans Hansen

  Vil Trine sørge for at den skammelige underreguleringa av trygd og pensjoner tar slutt? Nei. Men vi får garantert flere trygdesnyltere fra MENA og mer utgifter til kostbart klima-nonsens. En trist dag for det norske folk:(

 • Med hensyn til landets sikkerhet, skal Helge Lurås og teamet hans i Resett ha hjertelig takk for at de har offentliggjort indiskresjonen til Trine Skei Grande i en kornåker. Nå kan ikke dette lenger være et pressmiddel for utenlandske etterretningstjenester for å få tak i hemmeligheter fra Skei Grande.

  Vi får legge til grunn at Resetts informasjon er korrekt, og vi har ikke hørt Skei Grande kommentert dette. Det hun burde gjøre selvfølgelig er å si følgende: «Jeg utviste dårlig vurderingsevne for 10 år siden. Beklager. Nå håper jeg dere kan ha tillit til meg.» Gutten var over seksuell lavalder, og det må være lov å gjøre feil, for så å gå videre.

  Men det er vel sånn det skal være i det politisk korrekte Norge. Det er bare menn som skal straffes for å utvise dårlig seksuell vurderingsevne. Heller var det heller ingen andre enn Resett som publiserte min artikkel om TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække som kastet stein i glasshus. Som vi husker, var hun knallhard mot de mennene som hadde gått for langt i TV2, men hun «glemte» sin egen indiskresjon med islamisten Arfan Qadeer Bhatti.

  Politisk sett er det selvfølgelig ingen grunn til å ha noen tillit til Venstre. Det er selvfølgelig fullstendig tullete av Trine Skei Grande å si at eposter som er innvandrings- og/eller islamkritiske er rasistiske. Selvfølgelig skal vi bruke SSB som et sannhetsvitne for statistikk. Vel blåst av Rita.

  Når Venstre nå går inn i regjeringen, tror jeg FrP kommer til å kollapse. Jeg håper i alle fall det.I desember 2014 ymtet Christian Tybring-Gjedde frempå om at det var behov for et nytt parti som tok islamsk innvandring på alvor. Se mer på FB veggen til CTG og et innslag på NRK P2s Verdibørsen. Jeg håper det står opp noen antiglobalistiske rebeller i FrP. Et nytt parti må ha en lederskikkelse av kaliber som Tybring-Gjedde eller Sylvi Listhaug.

  (Klikk på «Karianne Solbrække som kastet stein i glasshus», «NRK P2s Verdibørsen» og «FB veggen til CTG» over for lenker)

 • Max Hermansen

  Hadde de i stedet tatt med Senterpartiet, slik at det hadde blitt en flertallsregjering. Da hadde det vært noe som smakte av fugl. Kunne godt fordoblet landbruksstøtten, bare en hadde fått stoppet økningen i invasjonen av De Uintegrerbare.

 • Nils Petter Mikkelsen

  Det der var ikke lurt, Siv Jensen.

 • GJ

  Er det greit for dere, @erna_solberg og @siv_jensen_FrP, å ha en sexmisbruker som @Trinesg med i regjering? Er det ikke på tide at #meetoo gjelder for alle? Dere burde gå forran som gode eksempler for deres egne representanter. https://t.co/5vPas8SuZe pic.twitter.com/hvjyfbWsQY— FaktiskFake (@FaktiskFake) January 14, 2018

 • aina

  Herlig bildet av Grande. Som om hun sier : hurra, jeg lurte dere allle ……

 • oliver

  Vi får håpe at både Erna og Siv har APs friske seilas mot ubetydeligheten friskt i minne.
  For mye gjennomslag for Venstre kan fort sende Høyre-skuta i smult farvann. Og Siv bør ikke glemme at FRPs oppslutning i stor grad hviler på at Listhaugs innvandringspolitikk får uttelling.

  Problemet er at vi i Norge ikke har et reelle politiske alternativer til globalismen og overnasjonal handel, utsetting av offentlige tjenester, sosial dumping, bærekraftig innvandring og bistand osv. osv.