Venstres stortingsgruppe samlet seg

Venstre-leder Trine Skei Grande tok med seg stortingsgruppen inn på et eget møterom etter landsstyremøte søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Venstres stortingsgruppe marsjerte rett før klokken 14 ut fra sitt landsstyremøte – trolig for å fatte vedtak om Venstre skal gå inn i regjering eller ikke.

Etter et snaut tre timers langt landsstyremøte på Moss hotell toget stortingsgruppen forbi pressen uten å si et ord og inn på et eget møterom klokken 13.55. Det betyr mest sannsynlig at landsstyremedlemme i partiet har gitt sine råd til den fremforhandlede regjeringserklæringen, og at stortingsgruppa nå er klar til å ta et endelig vedtak om regjeringsdeltakelse.

Partilederne i Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet har varslet en pressekonferanse om regjeringsforhandlingene i ettermiddag.

(©NTB)

birgitte.iversen@ntb.no


Publisert: jan 14, 2018 @ 3:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • 1velger1234

  Jeg gremmes. Hva i all verden kan Venstre med sine fire prosent velgeroppslutning tilføre regjeringen, bortsett fra spill og spetakkel? Deres medvirkning fører ikke en gang til flertall.

  • knut e. berger

   Grande er en «vil du ikke, så SKAL du-dame». Der det er trangt, der trenger man seg inn.

   • o nessemo

    han tenkte nok det samme gutten i kornakeren

    • 1velger1234

     Dagens!

  • Mjolner

   Bare tenkt tilbake på hvor hvor Bondevik var til å forhandle, kanskje Grande får stjerneposisjon for sitt ego.

 • Profet1

  Den som ikke er enig med Grande, får bli med ut i åkeren for endelig avklaring.

 • Barry Hunter

  Venstre fikk sikkert gehør for erstatning til bønder rammet av avlingskader grunnet eskapader i kornåkrene sine!

 • Gothminister

  Det er ufattelig at FrP går inn i regjering med V. Hvor er Siv og ledelsen i FrP, har de gått i dvale? Ingen ting vil bli noe bedre med Norges mest naive parti på miljø og innvandring i regjering. Det burde selv Siv Jensen forstå, Ikke vil de få flertall en gang, men er avhengige av KrF. Og før noe som helst samarbeid. Få klarhet i hva slags sprell Trine har holdt på med. Svakt av vår statsminister og ikke ha avklart dette for lenge siden når påstandene kom.

 • Mar

  Liker blikket til Skei Grande. Det er voldsomt intenst. Sånn «kom til meg, jaaaahhh»-blikk. Stilig.

 • Gunnar Sunde

  Det er altså enighet om at:
  – Frp skal få stramme inn på familiegjenforening, mens
  – Venstre skal få øke tallet på kvoteflyktninger.
  Jeg minner imidlertid om at kvoteflyktninger er den gruppen som har beste juridiske grunnlag for omfattende familiegjenforeninger når de er trygt ankommet Norge!!
  Men man håper vel at folk ikke skal tenke over dette før Venstre er trygt plassert i regjeringen?

  • Rune Valaker

   Hvis en først har lovlig opphold, er det da noen som er bedre kvalifisert enn andre? Neppe. Antall personer som fikk adgang som kvoteflyktninger var i 2017 i overkant av 3000. Antallet som fikk opphold på familiegjenforening var nærmere 15,000. Å skjerpe kravene til familiegjenforening vil således ha langt større effekt. Likeledes vil det ha stor effekt at mindreårige nå kan sendes tilbake til hjemlandet og bli bosatt i norsk etablerte omsorgssenter. Det eneste Venstres synes å ha fått til på innvandringsområdet gjelder kvoteflyktninger, men her må en ikke glemme at Regjeringen i fjor ble nedstemt av Stortinget, Regjeringens forslag var 1.120, men måtte øke til 2.120 under budsjettforhandlingene, og det er dette lavere nivået i forhold 2015, 2016 og 2017 som nå skal gjelde.

 • Even Tuelt

  Og Donald Trump må gå av etter alle beskyldningene/ryktene. En mann i en slik posisjon kan ikke ha slikt hengende over seg. Kan bli brukt av fremmede makter som utpressing.

 • John Magne Trane

  Vil de diskutere elefanten i rommet tro?

  Om, med?