Illustrasjonsbilde. Bagdad. Foto: AFP PHOTO / SABAH ARAR
annonse
annonse

Minst 26 mennesker ble drept da to bomber eksploderte i sentrum av den irakiske hovedstaden Bagdad i morgentimene mandag.

Det opplyser det irakiske innenriksdepartementet. Ifølge en embetsmann var det to selvmordsbombere som angrep. Om lag 90 mennesker ble såret.

De to bombene gikk av med kort mellomrom, opplyser øyenvitner. Angrepet skjedde i bydelen Sahet al-Tayaran i sentrum av Bagdad.

annonse

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet. Lørdag ble minst fem mennesker drept i et angrep mot en kontrollpost i byen.

Den ytterliggående islamistgruppa IS har tidligere stått bak en rekke terroraksjoner i den irakiske hovedstaden. I november erklærte IS at gruppa sto bak et angrep mot et marked i utkanten av Bagdad.

Selv om IS har mistet landområdene gruppa har kontrollert i Irak, fryktes det at ekstremistene vil fortsette å operere som en gerilja- og terrorgruppe.

annonse

NTB-AFP-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon