Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Høyre, Frp og Venstre er i regjeringsplattformen enige om å opprette et nasjonalt ombud som skal tale eldres sak og sette eldreomsorg på dagsordenen.

annonse

Ombudet skal ha fokus på eldre, pasienter og brukere av helsetjenester, og det er første gang et slikt nasjonalt ombud opprettes, ifølge Fremskrittspartiet, som lenge har ivret for dette.

Målet er at eldreombudet skal bidra til å styrke kvaliteten i eldreomsorgen. Frps eldrepolitiske talsmann Bård Hoksrud ønsker at ombudet skal legge vekt på ensomhet og vold mot eldre, og han mener ombudet må bidra til å sikre at eldre i kommunene får de tjenestene de har krav på.

– Jeg vet at mange pårørende dessverre har opplevd å kjempe for å gi sine nærmeste en god alderdom. Dette er en kamp de ikke skal måtte kjempe alene. Det er derfor viktig å ha et ombud som skal tale de eldres sak, sier Hoksrud.

I plattformen heter det at regjeringen vil «etablere et nasjonalt eldre-, pasient- og brukerombud. Ombudet skal lokaliseres til et av de eksisterende pasient- og brukerombudene».

De tre partiene ble sist helg enige om plattformen, som danner grunnlaget for den nye regjeringen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.