French President Emmanuel Macron talks to the journalists during a press conference in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, Nov. 9, 2017. (AP Photo/Kamran Jebreili)
annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han aldri vil la en ny migrantleir à la «Jungelen» vokse fram i Calais.

annonse

– Ikke under noen omstendighet vil vi tillate en ny Jungel her, sa Macron da han besøkte Calais tirsdag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Den franske presidenten var i byen for å presentere en forslag om endringer i en avtale mellom Frankrike og Storbritannia fra 2003 om grensekontroll ved Calais.

Byen har vært en magnet for flyktninger og migranter som ønsker å ta seg over til Storbritannia på grunn av nærheten til både ferjer og til tunnelen som går under Den engelske kanal.

annonse
Reklame

For omtrent ett år siden ble den såkalte Jungelen jevnet med jorda, og rundt 7.000 flyktninger og migranter ble flyttet til andre mottak.

Men det er fortsatt mellom 400 og 700 flyktninger og migranter i Calais i dag, ifølge hjelpeorganisasjonen l’Auberge des Migrants.

NTB-AFP-AP
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse