Ap-nestleder Hadia Tajik. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiet stuper på VGs første partibarometer for 2018, men holder seg over 20-tallet med en oppslutning på 23,2 prosent.

De dårlige målingene har stått i kø etter en turbulent jule- og nyttårsperiode der partiet har håndtert flere varslingssaker som til slutt førte til at nestleder Trond Giske trakk seg. Også partibarometeret Respons Analyse har utarbeidet for VG er lite oppløftende lesing for partiet.

– Dette er et lavt nivå for Arbeiderpartiet. Samtidig har dette vært krevende uker for oss, skriver nestleder Hadia Tajik i en SMS om resultatet. Med en tilbakegang på 4,2 prosentpoeng er Ap målingens største taper.

annonse
Flertall for regjeringen og KrF

Samtidig går Høyre fram enda mer og øker med 4,4 til 29,4 prosent og er både den største vinneren og det klart største partiet. Regjeringspartner Frp faller 2 prosentpoeng til 13,2 prosent, mens den nye partneren Venstre går fram 0,3 og havner rett over sperregrensen med en oppslutning på 4,1 prosent. KrF går fram 0,2 til 4,4 prosent.

De blågrønne regjeringspartiene og KrF ville fått solid flertall på Stortinget med 92 mandater om dette var valgresultatet. De øvrige partiene ville fått 77 mandater.

SV og Sp fram

Senterpartiet går fram 0,9 til 11,3 prosent, mens Ap og Sps tidligere rødgrønne partnere i SV øker med halvannet prosentpoeng til 7,5 prosent. Miljøpartiet De Grønne går tilbake 0,4 prosentpoeng og er nede på 2,8 prosents oppslutning. Rødt går fram 0,5 til 2,9.

annonse

1.000 personer er intervjuet på telefon i målingen, som er gjennomført mellom 10. og 12. januar. Den har en feilmargin på 2-3 prosentpoeng, og det er bare Høyre og Ap som beveger seg mer enn dette.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon