Petter Northug blir ikke frisk til verdenscuprennene i Planica. Han kommer seg etter alt å dømme ikke til OL. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges Skiforbund bekrefter at Petter Northug ikke stiller til start i verdenscupen i Planica. Dermed går trønderen glipp av sin siste OL-kvalifiseringssjanse.

– Petter er ikke frisk. Det sitter dypt i brystet, og han hoster fortsatt. Verdenscupen i Planica utgår, og vi er innforstått med at OL også ryker, sier Northugs trener Stig Rune Kveen.

Også landslagssjef Vidar Løfshus ser at den norske langrennstroppen trolig reiser til OL uten Northug.

annonse

– Vi har fortløpende kontakt med Petter. Sannsynligheten for OL er lav, men døra er ikke helt lukket. Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn, sier Løfshus i pressemeldingen fra skiforbundet.

Northug skulle etter planen ha gått sprint i Planica lørdag, og 15 kilometer klassisk søndag. Fredrik Riseth og Johan Hoel erstatter ham på disse distansene.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon