Belgiske politibetjenter inspiserer et marked i bydelen Molenbeek i landets hovedstad Brüssel i August, 2016. Foto: REUTERS/Francois Lenoir

77 prosent av belgierne føler seg ikke hjemme i Belgia lenger, som følge av den stadig voksende muslimske minoriteten i landet, ifølge en ny undersøkelse.

annonse

Dessuten mente om lag to tredeler av de 4,734 personene som var med at «det er for mange innvandrere i Belgia», mens 77 prosent av deltagerne sa seg enige i følgende påstand: «I dag føler vi oss ikke hjemme slik vi gjorde før».

Den skattefinansierte kringkasteren RTBF omtalte studien i en artikkel der de fremstiller den belgiske befolkningen som stadig mer «fremmedfientlig».

– Resultatene reiser mange spørsmål, men de avslører et samfunn som er fylt av frykt og avvisning av «annerledeshet», skriver kringkasteren.

Ifølge 74 prosent av personene i undersøkelsen, er islam ikke en tolerant religion, mens 60 prosent sier at muslimenes tilstedeværelse i deres nasjon representerer en trussel for dere identitet. Kun 12 prosent sa de mente religionen er en kilde til berikelse for Belgia.

Organisasjonen bak undersøkelsen, This is Not a Crisis, skriver på sine hjemmesider at deres visjon er å erstatte det de ser som et Europa der folk er «nasjonalistiske, tribalistiske, fremmedfiendtlige, tilbaketrukne, stengte og nostalgiske over grenser» med et Europa som er «kosmopolitisk, universelt, inkluderende, åpent og med et sterkt legitimt statsborgerskap og en anerkjennelse av mangfold».

Når det kommer til såkalt «åpenhet», spørs det om den muslimske minoriteten er noe «bedre». Hele 59 prosent av belgiske muslimer i undersøkelsen sier at de ikke ville ha godtatt at deres sønn giftet seg med en ikke-muslimsk person.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.