Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Et australsk par, som skal gifte seg i USA, saksøker trykkeriselskapet Vistaprint etter at de fikk seg en utrivelig overraskelse i forkant av bryllupet.

Kvelden før bryllupet i Pennsylvania i USA gledet Stephen Heasley og Andrew Borg seg til endelig å se de fargerike bryllupsprogrammene som de selv hadde designet. Men i pakken fra trykkeriet lå det i stedet 80 kopier av en brosjyre med tittelen «Forstå fristelser: Kjemp troens kamp for det gode».

I brosjyren kunne de blant annet lese følgende fraser, ifølge New York Daily News :

annonse

– Satan frister kjødet med ondt begjær, og synd er resultatet av at du ikke klarer å stå imot.

– Det er en opprørsgjerning mot guds hellighet.

– Hatefullt

Paret var forferdet over opplevelsen, som fant sted i september i fjor, og kaller brosjyren hatefull og diskriminerende. Tirsdag sendte paret inn et søksmål i Massachusetts i USA, hvor de anklager trykkeriet Vistaprint for å angripe dem for å være homofile.

annonse

– Målet er å holde Vistaprint ansvarlige for skaden de har gjort, og å gi en stemme til andre som kan ha blitt ofre for lignende hendelser. Vi ønsker å hindre at dette skjer med andre og sende ut en beskjed om at det får konsekvenser om man sprer hat mot andre, skriver paret i en pressemelding.

Legger seg flate

Ledelsen i Vistaprint legger seg flate etter hendelsen. I et brev til sine kunder skriver grunnleggeren og sjefen i selskapet at de er «utrolig lei seg» og at de har tatt kontakt med paret.

– Vi deler parets sinne. Vistaprint aksepterer på ingen måte diskriminering mot noen av våre kunder basert på deres rase, religion, kjønn eller seksuelle orientering, skriver administrerende direktør Trynka Shineman og grunnlegger Robert Keane i brevet.

Konditori fikk millionbot

I et intervju sier Shineman at pakken ble sendt av en av selskapets partnere og at ingen av deres ansatte fysisk var i kontakt med pakken. Selskapet gjør videre granskninger av hendelsen.

Saken har likhetstrekk med et annet søksmål, i Oregon i USA, hvor et homofilt par ble nektet å bestille kake til bryllupet hos et lokalt konditori.

I desember i fjor fastslo en ankedomstol at eierne av konditoriet må betale over 1 million kroner i erstatning til paret.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon